RetroDraft: Et tilbakeblikk på draften 2000

I denne miniserien skal vi ta et tilbakeblikk på draften som ble avholdt for 5, 10 og 15 år siden. I denne første av tre artikler ser vi på den første draften i dette årtusenet, NFL Draften 2000, hvor en QB tatt så sent som i 6.runde skulle bli en av tidenes beste.I 6. runde av draften år 2000 stod en herremann med navn Gary Myers nærmest på bordet og ropte. Mannen han ropte til var Bill Parcells, General Manager for New York Jets. Mannen Myers ropte om var en spinkel Quarterback fra University of Michigan som hadde falt ut av de første fem rundene, en mann Myers hadde stor tro på og som han nå desperat forsøkte å få Parcells til å velge.Klokken tikken ned, men Parcells lot seg ikke overbevise og ga i stedet beskjed om at han ville velge den defensive backen Tony Scott. Quarterbacken falt videre, helt ned til Bill Belichick, nylig hentet inn fra nettopp New York Jets, plukket han opp med den 199. valget i draften.

Tony Scott spilte kun 23 kamper i NFL.

Brady 6 - combine bildet av Tom

Tom Brady har så langt spilt i 6 Superbowls og har vunnet fire av dem.

 

Om NFL Draften 2000
Avholdt: 15.-16.april i Madison Square Garden, New York, New York.

Bills DE Leif Larsen during minicamp 4/29/00.....groll
DL Leif Larsen under Buffalo Bills sin minicamp, 29.april 2000

Nordmannen Leif Olve Dolonen Larsen ble valgt av Buffalo Bills i 6.runde, fem valg foran Tom Brady.

Den første kickeren ble valgt før den første Quarterbacken. Oakland Raiders valgte Kicker Sebastian Janikowski som nummer 17 i første runde før Jets valgte Chad Pennington med valget etter.

New York Jets hadde totalt 4 førsterundevalg. Det 16. valget, som opprinnelig tilhørte New England Patriots, ble de tildelt dem som kompensasjon for Bill Belichick.

Her er spillerne Patriots valgte før de tok Tom Brady:
Adrian Klemm, J.R.Redmond, Greg Randall, Dave Stachelski, Jeff Marriott og Antwan Harris.

Her er Quarterbackene som ble valgt før Tom Brady:
Chad Pennington; ble Jets’ førstevalg i flere år.
Giovanni Carmazzi; spilte aldri én eneste kamp i NFL.
Chris Redman; evig backup.
Tee Martin; fikk totalt 3 kamper i NFL.
Marc Bulger; hadde noen gode år i St.Louis
Spergon Wynn; fikk totalt 10 kamper i NFL.

Vår skribent Edvin Jenssen med en personlig historie som illustrerer hvor mye Tom Brady betyr for fansen:

7. september 2008, en gang mellom 13.00 og 13.30 lokal tid, kjelleren til Plato, et sted i West Hartford, Connecticut, på nordøstkysten av USA.

Siste gang jeg så New England spille fotball var i Super Bowl for 7 måneder siden, en Super Bowl som er godt kjent av helt feil grunn. Likevel er det optimisme. Randy Moss er her fortsatt, samme med Wes Welker. Laget er stort sett intakt, i alle fall de spillerne som vi virkelig bryr oss om.

Patriots spiller mot Kansas City Chiefs i serieåpningen. Vi forventer en komfortabel seier. Vi forventer at Brady og Moss slår rekorden sin fra året før med 23 touchdowns. Og det er det vi forventer når Brady dropper tilbake, setter opp i pocket’en og fyrer en lang pasning avgårde til Moss nedover høyre sidelinje.

Øynene blir store. Rommet blir stille. Akkurat i det pasningen forlater armen har en forsvarsspiller stupt inn i kneet til Brady. Stupt inn på den måten som gjør at man blir veldig nervøs for helsa til nevnte Brady. 50 yards lengre ned på banen har Moss fumblet ballen. Det bryr oss ikke nevneverdig. Det eneste som er viktig nå er helsa til legenden, han som skal ta oss til nok en Super Bowl og fjerne de vonde minnene fra forrige gang.

Brady halter av banen, tekstmeldinger flyr til fans og venner helt tilbake i Norge. Bernard Pollard blir skjellsord i Boston. Matt Cassel kommer inn og fullfører kampen. Patriots vinner 17-10. Brady er ute for sesongen med røket korsbånd. Patriots misser playoffs for første gang siden 2002.

Det krangles til stadighet om hvem som er den beste QB’en gjennom tidene. De som prøver å si noe annet enn Tom Brady har ikke studert karrieren hans godt nok. 6 Super Bowls, 4 ringer. En bråte med divisjonstitler og Conference Championship opptredener. I 2006 tok han Patriots til AFC Championship med Reche Caldwell og Troy Brown som sine beste receivere. Hvis du ikke vet hvem de er uten et google-søk så er det meget forståelig. Vi var en conversion unna på 3. forsøk fra å komme oss til Super Bowl.

Kort fortalt, Brady er den enkeltspilleren som har betydd mest for fotball i New England. Noensinne. I tillegg er han en tidenes underdog: sjetterunde-valget som ble starter og Super Bowl MVP. Jeg følger spent med på draften hvert år, og lurer alltid på hva vi skal gjøre den dagen #12 legger opp. Men fram til da lever vi vel vitende om at quarterbacken vår er et sykt konkurransemenneske som ikke gir seg før han har fått tak i enda en Super Bowl ring.

tb12

Hvilket lag hadde den beste draften?
Det er selvsagt fristende å si Patriots på grunn av Tom Brady, men vi må ærlig kunne si at resten av Patriots’ draft det året grenser til ubrukelig. Derfor vil jeg heller trekke frem Chicago Bears og New York Jets.

Chicago Bears:
Fant sin defensive leder for de neste 13 årene i Brian Urlacher. I tillegg hadde Mike Brown, Dez White og Michael Green gode og produktive år i Chicago. I tillegg fant de en god spiller i ‘Mr.Irrelevant’ (se under).

New York Jets:
Første runde alene ga dem Shaun Ellis, John Abraham, Chad Pennington og Anthony Becht. I tillegg til Laveranues Coles ble dette en solid oppgradering for Jets.

 

With the first overall pick…
DE Courtney Brown, Cleveland Browns
Etter en meget god og lovende rookie-sesong, hvor han spilte alle 16 kamper (69 taklinger, 4.5 sacks) ble resten av hans korte karriere ødelagt av skader. I 2001-sesongen repeterte han bedriften med 4.5 sacks – og det på kun 5 kamper – men var så ute med skade resten av sesongen. Han avsluttet en skadeplaget karriere som aldri tok helt av, i Denver allerede i 2005. Han levde nok aldri opp til det potensialet som førte til at Browns valgte ham aller først i draften 2000.

 

‘Mr.Irrelevant’ – SS Mike Green, Chicago Bears
(tittelen gis til spilleren som blir valgt sist i draften)
Spilte for Chicago Bears fra 2000 til 2005. Han vartet opp med 100 solotaklinger i 2002 og ble på et tidspunkt regnet som en viktig brikke i et meget godt Bears-forsvar. Skader forkortet karrieren hans, men i Chicago var han på ingen måte Mr.Irrelevant i den første halvdelen av 2000-tallet.

 

Årets Drømmelag 
Satt sammen av spillerne som ble valgt i årets draft.

Angrep

PosisjonSpillerValgt i...Valgt av...
QBTom Brady6.rundeNew England Patriots
RBJamal Lewis1.rundeBaltimore Ravens
RBShaun Alexander1.rundeSeattle Seahawks
WRPlaxico Burress1.rundePittsburgh Steelers
WRLaveranues Coles3.rundeNew York Jets
TEBubba Franks1.rundeGreen Bay Packers
LTChris Samuels1.rundeWashington
LGBrad Meester2.rundeJacksonville Jaguars
CJohn St. Clair3.rundeSt.Louis Rams
RGBobbie Williams2.rundePhiladelphia Eagles
RTChad Clifton2.rundeGreen Bay Packers

Forsvar

Oppstilling: 3-4SpillerValgt i...Valgt av...
DEJohn Abraham1.rundeNew York Jets
DTCorey Simon1.rundePhiladelphia Eagles
DEShaun Ellis1.rundeNew York Jets
OLBClark Haggans5.rundePittsburgh Steelers
MLBBrian Urlacher1.rundeChicago Bears
MLBDanny Clark*7.rundeJacksonville Jaguars
OLBKeith Bulluck1.rundeTennessee Titans
CBDeltha O'Neal1.rundeDenver Broncos
CBHank Poteat3.rundePittsburgh Steelers
STyrone Carter4.rundeMinnesota Vikings
SMark Roman2.rundeCincinnati Bengals

*Danny Clark spilte OLB, men å finne en så god spiller i 7.runde var verdt å få med!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x