Spillerprofil: Derek Wolfe

Vi fortsetter vår serie med portretter av spillere som har overkommet diverse vanskeligheter, som nå er å finne i Superbowl. Her er en liten del av historien om Derek Wolfe, defensive end i Denver Broncos.

Derek Wolfe har ikke hatt noen lett vei til profftilværelsen i NFL. Han vokste opp i Negley, Ohio med en mor som slet med rusavhengighet, og en stefar som slo han. Da han var 15 år hadde han flyttet hjemmefra, og bodde hos sin bestemor, tante, og venner. Han fikk til slutt et permanent hjem hos sin venn Logan Happel, og flyttet inn på deres gård. Der drev han med bryting, og ble samtidig en så god defensive tackle på high school at han ble lagt merke til av flere universiteter. Han fant sin identitet i fotball, og som han sier selv:

Den eldre broren i familien hadde gått på University of Cincinnati, og Wolfe ble en god spiller for Bearcats. Imidlertid valgte han å gå 4 år på skole, og motsto fristelsen det er å gå tidlig til NFL. Det skulle vise seg å være lurt. I hans siste år ble han fikk han flere utmerkelser, og hadde 9,5 sacks.

Parrallellt med hans vei oppover hadde hans mor begynt å ta kontakt med han igjen. Han hadde tidligere kanalisert sinnet sitt ut på banen, men klarte samtidig å tilgi sin mor, som uttrykte sorg for det hun hadde gjort. Moren hans har blitt operert for hjernesvulst, men er nå frisk, og de har sporadisk telefonkontakt.

hi-res-1b6560ce628b30ceb6ec136eb6dcdf15_crop_north

I 2012 ble han valgt av Denver Broncos som nr 36 i draften, og har sakte men sikkert bygget seg opp til å bli en av deres viktigste spillere, og en hjørnesten i deres fryktede forsvar.

Karrieren fikk et skudd for baugen i sommer, da han ble suspendert i 4 kamper for å ha brukt prestasjonsfremmende midler. Han sier selv han ikke visste at det han tok var prestasjonsfremmende, en klassisk feil, eller «feil». Undertegnede skal ikke spekulere i om han er skyldig eller ikke, men registrerer at disse suspensjonene er relativt vanlige i ligaen.

Likefullt har Wolfe gått den lange veien fra små kår, til NFL-stjerne. I år har han 96 taklinger og 5,5 sacks, hvilket er meget bra for en defensive end i 3-4. På søndag skal han forsøke å stoppe Panthers fryktede løpespill, hvor både Jonathan Stewart og Cam Newton må respekteres. Kan han overgå oddsene han har imot seg enda en gang, på den største scenen av de alle?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x