Wesley Walker – fra Pro Bowl til søvnløse netter

wesley-walker-wr_pg_600

Lenge før en kar med navn Wesley Welker gjorde at de fleste lurer på om man sier feil når man sier «receiver Wesley Walker», var det en kar som løp rundt på NFL-banene og scorte touchdown etter touchdown på pasningsmottak.

Wesley Walker var stjerne-receiveren til New York Jets fra slutten av 1970-tallet og gjennom brorparten av 1980-årene. Walker sine statistikker skremmer ikke så mange i dag når vi er bortskjemte med et pasningsspill som dominerer langt mer enn det gjorde for tre-fire tiår siden. La oss allikevel notere dette: I en karriere som varte 13 sesonger, noterte han seg for 438 mottak, 8.306 receiving yards og 71 touchdowns. Det til tross for at han var (og er) blind på ett øye!

Siden vi først har nevnt Wesley Welker, så kan vi sammenligne med ham (selv om det er mange forskjeller på de to som spillere – det skal sies): 890 mottak,  9.822 yards og 50 touchdowns receiving. På 11 sesonger, forøvrig.

Walker var altså en touchdown-maskin i sin tid. 2 Pro Bowls og 1 All-Pro år holdt det til; han var på ingen måte det største navnet i sin tid – han var derimot en meget solid mottaker som var i diskusjonen om de bedre receiverne i ligaen, men aldri benevnt som den beste. Kunne han ta over kamper? Jepp. Han kunne dominere, som her mot Miami Dolphins i uke 3 av 1986-sesongen:

Wesley Walker Four Touchdowns Week 3 1986 Dolphins @ JETS

6 mottak, 194 yards og 4 touchdowns ble det i den kampen, som forøvrig er blant de sykeste duellene noensinne spilt. QBs? To av 1983-draftets menn: Dan Marino og Ken O’Brien. Sistnevnte kom seirende ut av et helt enormt oppgjør om man liker angrepsspill. Sjekk box score hos Pro Football Reference her!

I 1990 var det slutt for Wesley Walker sin karriere; 1989 ble hans siste sesong i NFL. I etterkant har han vært gymlærer, og sporadisk sportskommentator på radio.

Livet har imidlertid ikke vært enkelt for Walker som pensjonert fotballspiller. Han er en av dem som har fått merke medaljens bakside, og da snakker vi om fysiske skavanker. Han har rett og slett så mye smerter at det blir søvnløse netter. NorthJersey.com skrev en sak om det for et par år siden, og den anbefaler vi at man leser. Du finner saken her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x