Tautvydas Kieras – fra diskos til NFL

Tautvydas Kieras

Kansas City har hentet inn hjelp i offseason fra heller uvanlig hold. Den litauske diskoskasteren Tautvydas Kieras, eller T.K. som han kalles i USA, skal være med som OLB på Chiefs denne offseason til tross for at han aldri har spilt så mye som ett forsøk med fotball før.

Kieras fikk sans for sporten mens han gikk på et track and field-stipend på Mississippi State og håper nå at han vil klare å bruke hans atletiske evner i NFL. Ifølge ham selv lærer han veldig fort og tar teknikken som kreves for å spille linebacker fort. Det er dog allikevel en forskjell på å lære teknikk med en privattrener helt alene og det å skulle klare å gjøre ting på en NFL-bane.

Sjansene for at Kieras skal klare å bli noe særlig mye mer enn en såkalt camp body som forsvinner etterhvert som lagene må kutte på spillerstallen er nok små, men på dette stadiet i offseason er det heldigvis sånn at det ikke koster noe særlig for et lag å satse på en slik spiller. Chiefs’ GM John Dorsey har også vist at han ikke er særskilt redd for å satse på det ukonvensjonelle tidligere. I fjor rekrutterte han en spiller etter at han tweetet en rekrutteringsvideo til klubben, tidligere i måneden skapte det overskrifter da Chiefs hentet inn en tidligere hjemløs varehusarbeider fra den britiske fotballigaen og nå kommer altså Kieras inn i laget.

Christian Okoye 1991

For Chiefs-fans er historier om diskoskastere som er omgjort til fotballspillere noe som gjerne vekker varme minner. Christian Okoye, the Nigerian Nightmare, kastet diskos før han begynte å spille fotball. Okoye var en av NFLs mest fryktede power backs ved skiftet mellom 80- og 90-tallet og blant de mest populære spillerne i Chiefs-historien. Forskjellen på Okoye og Kieras er dog det at Okoye faktisk spilte fotball på universitetet (Azusa Pacific – NAIA på den tiden), mens Kieras nå forsøker å gjennomføre overgangen fra friidrett til fotball etter universitetet. Om det går vil tiden vise. Vi ønsker lykke til!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x