Fra Tønsberg Raiders til Brennan Bears: 1 år på high school!

Håkon Søderlind er en av mange spillere som har vært å finne i norsk juniorfotball de siste årene. Gjennom flere år har han vært fast inventar hos Tønsberg Raiders. Dette skoleåret er han derimot på utveksling til USA, og hos high school-laget Brennan Bears.

Søderlind har som sagt flere års erfaring fra Tønsberg Raiders, og har spilt både U15, U17 og U19, etter først å ha begynt som 15-åring i 2014. Han har også spilt seniorfotball. En av hans trenere i tiden hos Tønsberg Raiders er Svein Martin Dahle, som kan fortelle følgende om Håkon Søderlind:

Første inntrykk av han var veldig bra. Han hadde gode holdninger fra dag 1 og veldig bra treningsoppmøte. Han var fysisk bra størrelse og var relativt i god form iforhold til hvilke spillere som vanligvis begynner hos oss.

Første U17 sesongen gjorde han det bra, tross sin alder. På U15 høsten gjorde Raiders det bra mye grunnet Håkon sin størrelse og innsats som Runningback der han var vanskelig å stoppe.

2015 fortsatte han på U17 og var en sentral spiller, lærte en del fotball og gjorde en god sesong. Ønsket om å bli bedre og gode holdninger og treningsiver var bra. Søkte på Toppidrett på Wang i Tønsberg og kom inn der. Der fikk han naturligvis mye god basistrening og i tillegg til fotballtrening noe som vi merket som klubb i sesongen 2016.

2016 sesongen spilte han både U17 og Senior. Fysisk var han blitt sterkere og raskere og var en av suksessfaktorene for at U17 tok 3 plass og Senior gjorde det bra i 2 divisjon.

Det er altså en spiller med gode egenskaper både fysisk og mentalt det er snakk om. Med stor interesse for idretten og for å selv bli bedre innen den, så ligger mye til rette for en god utvikling. Akkurat det var også noe av utgangspunktet når Håkon Søderlind satte seg på flyet til USA og Texas i fjor, hvor et skoleår på andre siden av Atlanteren stod på programmet.

I USA gikk turen til William J. Brennan High School i San Antonio, og fotball-laget ved skolen; Bears. Der ble Søderlind tatt godt i mot og fikk umiddelbart muligheten til å lære mer om sporten fra kyndige trenere og med en ivrig stall av lagkamerater rundt seg. Skolen har i overkant av 2.200 elever og spiller på 6A-nivået. Brennan, som den stort sett kalles, er en ny skole grunnlagt så sent som i 2010.

Håkon Søderlind er #85 i midten av øverste rekke.

Bears er et rimelig suksessfullt lag på 6A-nivået etter å ha tatt steget fra 4A og 5A for noen år tilbake, og 2016 var intet unntak i så måte. Laget endte 7-5 (5-1 og 2.plass i eget distrikt) når vi inkluderer Division II-sluttspillet, hvor de vant over New Braunfels 34-17 før de røk mot Churchill med et knepent 7-10 tap.

At laget tar treningen sin seriøst behøver det ikke være noen tvil om. Det gjelder også nå i off-season, hvor de blant annet er å finne i vektrommet:

Brennan Bears sin hovedtrener Stephen Basore uttaler følgende om Håkon og hans bidrag for laget:

This past season we had a foreign exchange student by the name of Hakon Soderlind from Norway. Hakon had trained in Norway and played football prior to him arriving at our school this past season.

Hakon had a great passion for the game and did a great job of working hard to learn and play the game of football. Unfortunately, he had to battle through some injuries which partially limited his playing time on the field, but we have begun our off – season program (phase II) and Hakon is doing a great job of continuing to work hard to improve in all the areas mentioned in our program philosophy and athletic model. He will continue his training for the remainder of this school year and then return to Norway to complete his schooling. He is gaining some great knowledge and training for the game of football so he may have a chance to one day play football back in America at one of our universities, if he continues to train and work hard.

We have enjoyed working with Hakon and I believe he has enjoyed his opportunity and exposure to big time football in the United States of America at Brennan High School. We wish him and all those wishing to learn and play football in Norway the best of luck in their pursuit of the game and in the game of life !!

Nå går ferden tilbake til Norge om noen få måneder, og det er ingen tvil om at Søderlind blir å finne på banen her hjemme når den tid kommer. I Tønsberg Raiders ser man naturligvis positivt på å få tilbake en motivert og fokusert spiller i stallen, ikke minst ser man i Raiders frem til å se hva skoleåret i USA har betydd for utviklingen til Håkon Søderlind. I følge Svein Martin Dahle i Raiders har Håkon potensial til å bli veldig god hvis han opprettholder den interessen for idretten som man har sett hittil.

Håkon Søderlind i aksjon for Tønsberg Raiders

En i Tønsberg Raiders som utvilsomt er spent på å få Søderlind tilbake, er klubbens leder. Det er kanskje ikke så rart, for han heter også Søderlind til etternavn, og er far Jan Åge. I det hele tatt snakker vi om en engasjert football-familie: At Håkon Søderlind fant veien til Tønsberg Raiders har med andre ord gitt mer avkastning for klubben enn «bare» en god spiller i stallen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x