Intervju: Forbundet har ansatt sportssjef – møt ham her!

I februar begynner det en ny ansatt med fokus på amerikansk fotball i Norge, og da for forbundet som organiserer idretten i landet. Han heter Jørgen Benestad-Johansen, er et kjent navn for de aller fleste innen norsk amerikansk fotball, og er ansatt med tittel som sportssjef. Hva innebærer det? Vi har intervjuet ham om det i løpet av helgen!

Benestad-Johansen, som de siste årene har vært hovedtrener for landslaget, har bakgrunn som toppidrettsutøver innen svømming, en idrett han også var trener i, før han fant veien til amerikansk fotball via en interesse vekket under et lengre studieopphold ved Western Illinois University i USA. Når ferden gikk tilbake til Norge ble Jørgen Benestad-Johansen etterhvert involvert som spiller og deretter trener og leder hos Kristiansand Gladiators. Han var blant annet sentral i oppbyggingen av juniorlagene til Gladiators som vant et par NM-gull på 2000-tallet, samt seniorlaget som etablerte seg på høyt nivå i Eliteserien (og senere vant NM-gull før det ble kollaps i 2015). Benestad-Johansen har også vært assistenttrener på U19-landslaget i perioden 2007-2009 og U16-landslaget i 2008, før han altså ble hovedtrener for seniorlandslaget når dette ble stablet på beina igjen i 2012-13. Sistnevnte landslag spilte bl.a. to kamper tidligere i år, mot henholdsvis Luther College i mai, og Russland i EM-kvalifisering tidligere i høst.

Jørgen Benestad-Johansen har også vært en svært sentral person i utviklingen av den trenerutdanningen som eksisterer innen amerikansk fotball i Norge, og har brukt mye tid på idretten vår både i Norge og utenfor landets grenser, hvor han har et bredt nettverk spesielt på trenersiden.

I dette intervjuet svarer Jørgen på spørsmål både om hva sportssjef-stillingen innebærer, hvordan det er tenkt å fungere i praksis, samt også en 20%-stilling som Benestad-Johansen trer inn i opp mot Kristiansand Gladiators parallelt med stillingen i forbundet:

Intervju med Jørgen Benestad-Johansen, sportssjef Amerikansk Fotball Norge

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x