Nordmann på tredjeplass i NFLs mockdraft-konkurranse

Som mange sikkert har fått med seg gikk den største sportsbegivenheten der ingen faktisk utøver en sport, NFL-draften, av stabelen denne helgen. Tiden før NFL-draften er som oftest fylt opp av haugevis av mockdrafts der mer eller mindre habile eksperter kan fortelle deg nettopp hvem som blir tatt av hvilket lag når. I forbindelse med disse mockdraftene har NFL kom, så klart, også laget en fantasy-konkurranse, kalt Predict the Pick. Reglene er enkle, man setter opp en mockdraft over den første runden i draften, og så får man 100 poeng hvis man treffer rett, 50 poeng hvis man bommer med én plass, 20 poeng hvis man bommer med to plasser og 10 poeng hvis spilleren blir tatt i løpet av den første runden. Det er også noen bonuspoeng man kan få avhengig av hvor mange korrekte valg man hadde totalt.

NFLs mange slike konkurranser er populære, med flaggskipet Fantasy Football som den ledende aktiviteten. Predict the Pick er allikevel ingen liten konkurranse, og i år ble det levert inn over 90 000 mockdrafts fra rundt om i verden. Av disse klarte altså en nordmann, Håvard Henriksen i Bergen, å ta seg helt til en tredjeplass. Vi kontaktet Henriksen på lørdag og snakket litt med ham om konkurransen og draften.

Topp 5 i verden, med Håvard Henriksen, eller «Henke Henkesen», på 3. plass. Artikkelforfatteren var forøvrig nr. 11 713 i verden.
Har du en «hemmelighet» bak mockdraftinga?
Nja, hemmelighet og hemmelighet, jeg går vel stort sett gjennom diverse mock drafts fra eksperter og ser hva de har valgt, og så ser jeg mye på rykter, spesielt på en side som heter walterfootball.com. Den har jeg sett på i noen år nå, og føler de ofte har mye innsikt i hvem lagene sikter seg inn på. Så er det jo å forsøke å sette opp en kabal som gir sånn noenlunde mening, og så krysse fingrene for at man treffer på et par picks. Trades og sånn er så tilfeldig at det har jeg gitt opp å prøve å forutse.
Hvor mye jobbet du med mocken din i år?
Har fulgt med på player rankings og draft news i hele offseason, men satte meg først ned på torsdag ettermiddag og satte sammen den endelig mocken. Har vel i alle år fått sånn 3-4 rette, så jeg ble voldsomt overrasket over at det gikk så bra nå.
Hvor lenge har du fulgt med på draften og ligaen?
Super Bowl mellom Colts og Saints var den første kampen jeg så, og så ble jeg skikkelig hekta under en begredelig 3-13 sesong for Vikings i 2011. Ingen kan kalle meg for medgangssupporter i hvert fall. Vikings ble forøvrig valgt ganske tilfeldig, og Marshall Eriksen i How I Met Your Mother skal ha mye av æren.
Hvordan var draftkvelden for deg? Har du noen tradisjoner og noen du pleier å se sammen med?
Jeg flyttet til Bergen i fjor, og fant meg raskt en gjeng medstudenter som så NFL hver søndag, så det var naturlig å se også draften med de. Var ute på byen først, fordi han ene hadde bursdag, og så ble det hjem til draft klokken 2. Etter jeg traff på både pick 13 og 14 kom jeg på at jeg skulle sjekke hvordan jeg lå an i VGDs «predict the pick»-liga, og ble skikkelig gira da jeg så vi var et par stk i ligaen som lå inne blant topp 100 i verden. Det ble en ekstra spenningsdimensjon for andre halvdel av draften, for å si det sånn.
Hva syns du om Vikings’ draft i år? Kjedelig å ikke ha førsterundevalg?
Ja, det dempet nok litt av gleden ved å følge med, for 90% av nyhetene om draften handler jo om førsterunden. Men vi fikk forhåpentligvis forbedret mye av problemene fra i fjor med både RB og C/G i runde to og tre, og så har vi nå fått hele 8 picks på lørdag, så moro blir det uansett. Veldig spent på Dalvin Cook, håper han kan bli en solid runningback i årene som kommer.
Vi gratulerer Håvard med bragden og ser frem til flere gode mockdrafts til neste år!
Henriksen mocket Dalvin Cook til Buccaneers i 1. runde, men later til å være fornøyd med at han falt til Vikings i 2. runde.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x