Vi har pratet med…Vålerenga Trolls damer!

Logo Vålerenga Trolls
Vi har nå kommet frem til det siste laget som har svart oss når vi sendte ut en forespørsel til de lagene som har meldt på lag til dameserien, Linda Enger som er sjef for damelaget til Vålerenga Trolls hadde dette å si til våre spørsmål.

teamtrolls

Dere har startet opp med damelag, hva kan du si om det? Finnes det talenter hos dere og hvor mange er dere?

Damelaget til Vålerenga Trolls startet opp våren 2014, men slet litt med rekrutteringen gjennom våren og sommeren. Da høsten kom skjøt det fart på seg og det dannet seg en kjerne på 7-8 spillere. Damene var flinke til å spre den gode nyheten om at de som måtte ønske kunne komme og prøve seg på amerikansk fotball, samt at vi fikk en liten boost med spillere i etterkant av årets SuperBowl. Det er tydelig at Oslos damer ikke er klar over at tilbudet eksisterer, så det blir viktig for oss i løpet av våren at vi promoterer dette godt.
Vålerenga Trolls Damer består nå av 14-15 spillere med et aldersspenn fra 18-19 år og opp mot 30. Laget består av et bredt kaliber av damer, hvor noen ikke har noe erfaring vedrørende amerikansk fotball fra tidligere til noen få som har både spilt og/eller trent sporten før de kom til oss. Damene trener to ganger i uken på kunstgressbanen på Jordal Amfi, samt at alle er i gang med et styrkeprogram som de kjører på egenhånd. Det er en rekke atleter på laget og hos noen var det tydelig fra veldig tidlig av at de hadde talent for sporten. Uavhengig av talent så er det ingenting å si på innsatsen og engasjementet som disse damene tar med seg på gressmatta!
Målsetting for årets sesong med laget?
Årets sesong, som vil være den første for damer i Norge noensinne, vil bli en arena for læring. Hovedfokuset for damene er å kunne stille med et godt rustet lag som er villige til å gi alt for hverandre på banen. Det er mange av damene som kommer til å stille i årets sesong med lite kamperfaring, så det vil uten tvil bli en veldig lærerik prosess for de. Vi ønsker å være en god brikke i utviklingen av amerikansk fotball for damer i Norge, så det vil være viktig for laget og lagets trenere at spillerne sitter igjen med en god opplevelse og med et ønske om å fortsette med sporten.
Det skal selvfølgelig også nevnes at dette er en gjeng med vinnerskaller, så de kommer til å gå ut på gressmatta med det mål om å vinne hver eneste ball som blir sendt avgårde.
Hva tror du om de lagene dere skal møte?
Årets sesong blir nok særdeles spennende, spesielt siden lagene har god tid mellom hver kamp til å forbedre og utvikle seg. De fleste av de påmeldte lagene stiller veldig mannssterke, så det i seg selv blir utfordrende da de vil ha friske og raske bein til disposisjon gjennom kampene. Det er et par av lagene som har trent lenge sammen, slik at de er samkjørte og har gode rutiner innad i laget. Det er også ikke til å stikke under en stol av Kristiansand Gladiators er en sterk motstander da de har spillere med bred erfaring i laget da de har vært flere turer i utlandet for å spille kamp.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x