Vi har pratet med….VIF Trolls!

Logo Vålerenga Trolls

Vi har fått snakket med Trolls-ildsjelen Simen Nordlie Kristensen om laget som Vålerenga Trolls skal delta med i 2.divisjon. Her har du hva han hadde å si om det:

Hva har dere fått av nye spennende spillere?

Vi har rekruttert godt i høst og nye spillere kommer stadig til. De fleste av disse vil nok bli å se på andrelaget. Det er flere juniorer som tar steget opp fra U17 og U19, som Christoffer Delgado og Atle Haaland, og noen av disse vil nok også bli en del å se på førstelaget. Vi har ambisjoner om å utvikle mange spillere og andrelaget er avgjørende i den sammenhengen.

Foto: Vålerenga Trolls
Foto: Vålerenga Trolls

Målsetting for 2015 sesongen…?

Vi har ikke så sterkt resultatfokus for andrelaget, og vil sørge for at alle som deltar der får spilletid. Dette kan muligens påvirke resultatene noe, men vi tror likevel vi har gode muligheter til å hevde oss mot mange av lagene i andre divisjon.

Vår styrke vil nok være at spillerne trener på et høyere nivå og med bedre motstand enn de andre lagene i 2.divisjon, og at vi nok ligger noen hakk foran mange av lagene når det gjelder offensiv playbook og Fotballkompetanse.

Svakhetene vil være mangel på ledere og til en viss grad atleter på banen, ettersom de 20 beste i Trolls ikke kan spille for andrelaget. I noen kamper vil også flere spillere måtte avstå fra andrelagets kamper pga førstelagets kampprogram. I tillegg vil vi ha fokus på at alle skal få spilletid og kan derfor ikke prioritere seier i hver kamp over langsiktig spillerutvikling.

Og sist men ikke minst; hva tenker dere om sesongens motstanderne?

Tromsø er veldig ferske, og vanskelig å vite noe særlig om. Vi tror likevel at vi bør gjøre det bra mot dem i første kamp om vi skal ha håp om å henge med de mer erfarne lagene i divisjonen. Mot Kolbotn har førstelaget spillefri, og andrelaget vil derfor være på sitt sterkeste i den kampen. Kolbotn virker å være litt «Old School» med tungt løpespill og mange i boksen. Om vi klarer å få spread offence til å fungere bør det kunne by på noen problemer for dem, men samtidig er Kolbotn et fysisk lag med en del rutine, så noen lett oppgave blir det nok ikke.

Det samme gjelder uken etter mot Tønsberg Raiders. Raiders kjenner vi jo godt og da vi spilte scrimmage mot dem i november ble det mye enveiskjøring, men dette var da hele seniorlaget til Trolls. Tønsberg er på vei i rett retning og har fått mye ut av samarbeidet med Trolls, så det blir spennende å se hvordan det går mot andrelaget. Tønsberg skiller seg nok fra en del av de andre lagene i divisjonen ved at de spiller spread offence og sånn sett utnytter den ekstra plassen man har i nimannsfotball, men de er kanskje noe bak en del lag i divisjonen på rutine og fysikk.

Kampen mot Haugesund er borte, samme helg som A-laget spiller og mot et lag som vi tror er favoritter i vår gruppe. Det blir slik vi ser det per i dag andrelagets tøffeste kamp. Siste motstander er Gjøvik Swans, også det i en helg hvor førstelaget har en viktig kamp i en annen del av landet. Swans kjenner vi ikke så godt, men det blir nok en tøff kamp basert på resultatene i 2014.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x