Alek Torgersen 5 av 5 i debuten for Atlanta Falcons i natt!

Alek Torgersen. Foto: Drew Hallowell

Natt til i dag foregikk Atlanta Falcons sin første forsesongs-kamp for året, og den norske QBen Alek Torgersen var blant rookiene som fikk sin første sjanse til å se spilletid i NFL for Falcons i denne kampen.

Våre tidligere saker om Alek Torgersen:

På andre siden av banen stod Miami Dolphins, som også gikk seirende ut med 23-20. Nå er det ikke først og fremst sluttresultatet som betyr mest i forsesongskampene, men innsatsen og kvaliteten spillerne legger for dagen. For Torgersens del var det en del positivt å ta med seg, men også ting å jobbe videre med.

Alek Torgersen er for øyeblikket i en hard kamp om å bli backup-QB hos Atlanta Falcons. Matt Ryan er en trygg og god startende QB som ikke kommer til å miste plassen med det første, og bak ham er Matt Schaub et andrevalg som Falcons er komfortable med. For å ytterligere gjøre Matt til QB-navnet i laget er tredjemann på dybdekartet på posisjonen akkurat nå Matt Simms, med Alek Torgersen som et foreløpig fjerdevalg. Skal Torgersen ha et håp om å få en plass på rosteren, og da trolig practice squad, så er det tredjeplassen han må satse på å kapre. Falcons er blant lagene som gjerne har to QBer på den vanlige rosteren når sesongen starter, og da en tredjemann på practice squad.

Matt Ryan: Førstevalg hos Atlanta Falcons

I kampen mot Dolphins var det Matt Ryan som startet, mens Matt Schaub var en snartur innom før Atlanta Falcons ga roret til Matt Simms som spilte mest av alle QBene. Det tyder på at Atlanta Falcons vil gjøre en grundig evaluering av hva han kan levere for dem. Simms var ikke spesielt god, men leverte heller ingen katastrofe. 10 av 20 pasninger gikk frem, uten at det ble touchdowns av det. Til stor internasjonal glede prøvde han flere ganger å finne den franske receiveren Anthony Dablé, og lyktes da også med det. En enslig svale gjør imidlertid ingen sommer, og hverken Dablé eller de andre mottakerne fant veien til endzone som et resultat av pasninger fra Matt Simms. I kritiske situasjoner (tenk 3rd down..) hadde han alt for ofte for korte pasninger eller ufullstendige kast. Til gjengjeld kastet han ingen interceptions, og hadde en touchdown-pasning som ble underkjent på grunn av holding. Han hadde også drives som endte med poeng for Falcons, i form av et touchdown-løp og 2 field goals.

Matt Simms, foreløpig tredjevalg hos Falcons

Hva som med «vår mann» Alek Torgersen? Han kom inn i 4.periode, og viste gode takter. Hans første pasning var fullstendig, om enn for -1 yard… Alt i alt kastet Torgersen ballen 5 ganger, og samtlige traff riktig mottaker for fullstendige pasninger. I tillegg fikk han vist frem løpsegenskapene, og løp blant annet 14 yards for et nytt første forsøk på en 3rd down hvor Falcons måtte 8 yards for å holde driven i live. På 3dje og 4 litt seinere samme drive ble det imidlertid 3 yards for Torgersen på et løp, og dermed endte hans første drive i NFL med et punt for Atlanta Falcons.

Neste drive, og den siste i kampen for Falcons sin del, viste Torgersen gode kvaliteter i å flytte laget oppover banen via kortpasninger. Dessverre endte også denne driven uten poeng på tavla, da Torgersen ble sacket på en 3dje og 10.

Alt i alt var det en lovende debut, men med skjønnhetsfeil som nok ikke uten videre flyttet ham forbi Matt Simms på dybdekartet. Vi gleder oss til fortsettelsen og krysser fingrene for at Alek Torgersen kan sikre seg en fast plass (og da inkluderer vi practice squad i tankene) på Atlanta Falcons innen sesongen er i gang!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x