Åsane Seahawks henter inn 2 amerikanske trenere

Jim Elam 02
Jim Elam

Det satses hardt i Åsane. I fjor var de det beste laget i 2.divisjon, og sikret seg mesterskapet når de slo Gjøvik Swans klart i finalen. Hovedtrener Christian Detjen tok før 2014-sesongen over roret fra Sondre Riisøen som allerede i 2013 hadde skapt et lag med kvaliteter. I 2014 var det enda et hakk hvassere. Hva så med 2015?

Tidligere har det blitt klart at Detjen ikke blir å finne som hovedtrener for Seahawks i år. Her er en gåte som Åsane har funnet svaret på: Hvordan erstatter man 1 tysker?

Svar: Man henter inn 2 amerikanere.

Det er nettopp det grepet Åsane Seahawks gjør. De henter inn trenerne Jim Elam og Mark Reeve, som begge har lang erfaring fra trenerroller i USA, inklusive på college-nivå. Elam er ingen ungfole, men har betydelig erfaring fra college (Rice, West Texas State, Baylor, Houston) før han på 1990- og 2000-tallet har lengre tid som trener på high school.

Jim Elam
Jim Elam i et engasjert øyeblikk

Elam er også identisk med den Jim Elam som var i Norge tidlig på høsten i fjor som foreleser når AFCTA (American Football Coaching & Teaching Academy) bidro på det norske forbundet sin trenerutdanning. Deltakere fra Åsane Seahawks var tilstede på kurset, og for å sitere Jon T. Bakken i Åsane Seahawks:

Det var her våre deltakende trenere først ble svært begeistret både for mannen og hans kunnskap

Elam har som allerede nevnt hatt flere roller, men var bl.a. hovedtrener for high school-laget King HS Mustangs fra 2000-2008, med begrenset suksess om man ser på antallet seire og tap. Ett distriktsmesterskap ble det riktignok i løpet av 9 sesonger ved skolen. Hans erfaring som assistenttrener på college-nivå begynte på midten av 1970-tallet og varte til slutten av 1980-årene.

Mark Reeve er den andre treneren Åsane henter inn, og han har en imponerende CV med mye suksess på high school-nivå som hovedtrener. Han var hovedtrener i 19 år, og vant 192 kamper i den perioden (mot 37 tap og 4 uavgjort), inklusive en rekke sesonger i sluttspill og en opptreden i statsmesterskapet i Texas. Allerede i 2007 ble han valgt inn i Texas High School Coaches Association sin ‘Hall of Honor’. Han kjenner godt Elam fra før av, og dermed har Seahawks sikret seg et tospann de vet går sammen.

Reeve har solid kompetanse rundt QB-posisjonen, i tillegg til å kunne bidra med mye annet football-messig; han har bl.a. også bakgrunn som defensiv koordinator på NCAA Division III-nivået. De to trenerne skal også veilede og coache Åsanes egne norske trenere, og på den måten bidra til å øke trenerkompetansen i klubben.

Mark Reeve
Mark Reeve

Åsane Seahawks vil samtidig dra nytte av de to trenerne på flere nivåer enn bare 2.divisjon senior. Også på U17 og U15 deltar Seahawks med lag i seriespill, og planen er at samtlige 3 lag skal dra nytte av de 2 amerikanerne.

Som vi tidligere har nevnt avholdes det helgen 21-22.februar en treningsleir i regi av Åsane som er åpen på tvers av klubb- og landegrenser. Også der henter Seahawks inn ekstern kompetanse, og drar blant annet godt nytte av Christian Detjen sitt tyske nettverk.

Det ser ut til å bli et spennende år for Åsane Seahawks – så får vi se om det holder til å gjenta fjorårets 2.divisjonsmesterskap!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x