Assisterende hovedtrener for U17-landslaget er bestemt

Forbundet annonserte for noen timer siden hvem som blir assisterende landslagstrener for U17-landslaget som skal konkurrere i Nordisk Mesterskap til høsten.

Etter at seniorlandslaget ble lagt på is tidlig i 2016 bestemte forbundet at de heller ønsket å satse på et U17-landslag i 2017 som skulle konkurrere i et Nordisk Mesterskap til høsten. Sverige, Danmark og Finland har lenge konkurrert hver høst med annethvert år U17- og U19-turnering, men Norge har ikke deltatt siden de selv var arrangør for Nordisk U19 i 2009. U17 har Norge aldri stilt med tidligere, med unntak av en enkelt kamp mot Sverige i 2008 hvor Norge presterte å spille meget jevnt, men tapte til slutt 6-7. Norges eneste touchdown den kampen var forøvrig scoret av Brian Moro som mange nok kjenner fra Eidsvoll 1814’s seniorlag.

Forbundet bestemte tidlig at forbundet sportssjef Jørgen Benestad-Johansen skulle ha hovedtreneransvaret for juniorlandslaget og denne stillingen ble aldri lyst ut. Før Jul utlyste de derimot stillingen som assisterende hovedtrener, med en stillingsbeskrivelse som lå svært tett opp til hva en hovedtrener tradisjonelt gjør. Hvordan hovedtrener og assisterende hovedtrener skal fordele oppgavene seg imellom er vi dermed ikke sikre på.

Uansett: Assisterende hovedtrener på landslaget er Greg Kleidon!

Assisterende hovedtrener på landslaget, Greg Kleidon

Greg Kleidon har lang bakgrunn fra Norge og startet sin karrière her som importspiller hos Eidsvoll 1814’s. De senere årene har han bygget opp Eidsvolls juniorprogram fra å være ikke-eksisterende til å være blant de beste i Norge. Han var også hovedtrener for Eidsvoll 1814’s lag i Eliteserien i 2016 og har også vært en del av staben på seniorlandslaget, blant annet som Runningback-coach og Special teams-coordinator.

I tiden fremover skal Jørgen og Greg sammen velge ut den resterende staben til landslaget, og vi regner med at det blir klart om ikke så alt for lenge. Ettersom campen på Valhall 17. – 19. Februar reklamerer med at U17 spillere skal få sjansen til å vise seg frem for landslagstrenerne, bør hele staben være klar til det.

Ellers skal det sies at «Greg og undertegnede» som det skrives i statusen under sikter da til Greg og nevnte Jørgen Benestad-Johansen. Det kan virke som om «undertegnede» glemte å undertegne denne statusen.

Skjermbildet fra forbundets status
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x