Bodø: Rugbyklubb starter amerikansk fotball-lag!

bodo-barbarians-logo-hvit

Ved noen anledninger de senere årene har det blitt gjort forsøk på oppstart av et lag i Bodø. Nå er det muskler bak intiativet, når en allerede eksisterende idrettsklubb med ildsjeler som har testet sporten på college-nivå i USA står bak!

Det er Bodø Barbarians som er idrettsklubben. De har hittil vært en rugbyklubb, og har noen år bak seg med mye suksess på banen når de blant annet har tatt et Norgesmesterskap i rugby league i fjor, i tillegg til tre andre finaleopptredener siden oppstarten i 2012 – senest for en knapp uke siden. Barbarians har tatt gode grep rundt en seriøs tilnærming til både det organisatoriske, markedsføring og ikke minst sportslige. Dette er blant egenskapene som tiltrakk initiativtaker Stefan Ødegård til å inngå et samarbeid med klubben om oppstart av amerikansk fotball.

stefan-odegard-foto-privat
Intiativtaker Stefan Ødegård

Ødegård har selv fått prøve seg på amerikansk fotball i USA via forsesongstreninger med NCAA Division II-skolen West Chester for noen år siden. Nå står han i spissen for en gruppe som ønsker at amerikansk fotball skal få fotfeste i Bodø og Nordland.

Det er altså ikke første gang et initiativ tas i Bodø. På Facebook finnes f.eks. flere grupper for oppstart av amerikansk fotball i byen, uten at dette altså har endt opp i et lag i seriespill eller som formelt er medlem av det norske forbundet. Bodø Barbarians går inn for å endre på akkurat det.

bodo-barbarians-oppstart-amerikansk-fotball

Klubben har allerede begynt promoteringen av et oppstartsmøte som finner sted på nyåret. Skal 2017 bli året hvor amerikansk fotball for alvor kommer i gang i Bodø? Om byens football-entusiaster og andre som kan tenke seg å prøve en fantastisk idrett finner veien til møtet fredag 13.januar, tyder mye på det.

Det er foreløpig ikke satt noe sted for møtet, men om man melder seg inn på facebook-arrangementet for møtet vil man kunne holde seg oppdatert på det og mere til der. Bodø Barbarians etterlyser også at personer med erfaring fra sporten melder seg i forkant av møtet. Tanken bak er trolig at man da kan bygge opp en trenerstab m.v. basert på å ha skaffet seg oversikt over hvem i Bodø som både har interesse for og praktisk erfaring med amerikansk fotball fra før av. Etter det Amerikansk Fotball erfarer har man allerede funnet frem til en amerikaner med bakgrunn fra NCAA Division II-fotball.

Du finner facebook-arrangementet her:

Oppstart av amerikansk fotball i Bodø!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x