CIS: Montreal slår McMaster – vinner Vanier Cup

Vanier Cup 2014
Foto: Graham Hughes/The Canadian Press

Det er ikke bare i USA det spilles college-fotball. Kanadas CIS holder godt nivå, og i går ble finalen -Vanier Cup- spilt mellom University of Montréal Carabins og McMaster Marauders. I en svært jevn kamp vant til slutt Montréal 20-19 etter å ha blokkert et field goal-forsøk helt i slutten av kampen, og med det også deres første nasjonale mesterskap. Vi gratulerer!

Du finner film som viser det blokkerte field goal-sparket hos Deadspin: Her.

CIS spiller kanadisk fotball (12 mann på hvert lag på banen om gangen), og består av universitetslag fra hele Kanada. Nivået varierer fra topp til bunn, men kan generelt sett sammenlignes med bra NCAA Division II-nivå.

McMaster var forøvrig i sin tredje finale i løpet av de siste fire årene, og var favoritter før kampen. Hovedtrener hos McMaster er Stefan Ptaszek, som forøvrig har vært i Norge som instruktør på treningsleir arrangert av det norske forbundet for kun få år siden.

Denne helgen er den største i året for kanadisk fotball, med Vanier Cup lørdag og finalen i CFL -Grey Cup- i dag. Vår artikkel om Grey Cup fra tidligere i uka finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x