Stockholm-VM 2015 avlyst!

STHLM-2015-Liggande-m-infoline

Opprinnelig tittel på saken var «Er Stockholm-VM i 2015 i fare?». Tittelen er oppdatert etter nyere opplysninger og verifikasjon av situasjonen.

I juli 2015 finner etter planen Verdensmesterskapet i amerikansk fotball sted for femte gang, og da i vårt naboland Sverige. Det er hovedstaden Stockholm som er vert, og dette er noe som har vært avklart i lang tid.

Nå sår imidlertid enkelte medier tvil om mesterskapet i det hele tatt finner sted i Sverige, om det blir flyttet, eller hva som skjer. Det er tyske Football-Aktuell som har publisert dette i dag, i kjølvannet av en noenlunde tilsvarende artikkel i går.

USA vs Canada
Ikke USA vs. Canada i Stockholm 2015?

I artiklene deres, som er på tysk, vises det til informasjon mellom det internasjonale forbundet og deltakende lands forbund, som visstnok rådgir om at man ikke bør kjøpe flybilletter eller foreta andre kostnadsdrivende investeringer knyttet til mesterskapet ennå.

I den siste artikkelen henvises det til informasjon fra det svenske forbundet. Denne er vi ikke kjent med, da den ihvertfall ikke ligger åpent på nett så langt; hverken websiden, twitter– eller facebook-siden til det svenske forbundet SAFF inneholder noen slik informasjon. Det gjør heller ikke websiden, twitter– eller facebook-siden til VM i Stockholm 2015 selv.

Tommy Wiking
IFAFs President, Tommy Wiking

Derimot rapporterer Football-Aktuell også at det internasjonale forbundet (IFAF) sin president Tommy Wiking -som selv er svensk- er i permisjon, noe som er lett å få bekreftet ettersom IFAFs egen webside er kilden for det. At man setter dette i sammenheng med Stockholm VM er noe som ikke indikeres av IFAF sin pressemelding, men virker å være en slutning Football-Aktuell gjør selv. Det gjenstår å se hvor rett eller feil de har i det.

Vi har stilt spørsmål til Football-Aktuell om hvilke kilder de har, men foreløpig uten å få respons. Vår erfaring er at Football-Aktuell er en god kilde for informasjon, så spørsmålet er om de er først ute i rapporteringen her eller om de har en skikkelig skivebom. Vi er foreløpig usikre på hva vi skal tro så lenge det ikke foreligger noen offisiell informasjon utad fra SAFF, IFAF eller Stockholm VM 2015.

 

Football-Aktuell sine opprinnelige saker:

Oppdatering 19.12.14 kl. 17:52:

I ettertid av at vår sak ble laget, har en rekke andre fotball-medier omtalt saken, og Football-Aktuell har svart om kildene sine. La oss begynne med det siste, inklusive deres siste sak om emnet:

Som man kan se av den sistnevnte linken la SAFF ut en pressemelding kl. 12:34 i dag, men altså på et litt annet sted enn siden vi har oppfattet som deres webside.

Imidlertid vil vi ta med et par andre linker. For det første har Swedish Football Network også omtalt saken, og for det andre har AFI Review helt tydelig jobbet med en sak over tid som ble publisert kort tid etter vår sak, og som virkelig går i dybden. Den er et must å få med seg! Du finner de to sakene her, og det er den nederste som er laget av AFI Review:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x