Får vi en norsk verdensmester i amerikansk fotball i natt?

Før du står opp i morgen kan det ha skjedd: Vi kan ha en norsk verdensmester i amerikansk fotball! Sonja Drangsholt, som har både norsk og amerikansk statsborgerskap, har etter en karriere som startet med juniorfotball hos Kristiansand Gladiators, endt opp i en VM-finale for kvinner når hun i natt representerer USA sitt landslag!

Sonja Drangsholt i aksjon for klubblaget sitt; Chicago Force

USA, som gikk inn i verdensmesterskapet som klare favoritter, møter vertslandet Canada. Canada var like store favoritter som USA til å ende opp i finalen, og nå er det altså klart for det favorittmøtet. På linebacker, og med betydelig spilletid ettersom hun er starter, hos de regjerende verdensmesterne USA finner vi altså Sonja Drangsholt.

Hun er ikke et ukjent navn for det norske amerikansk fotball-publikummet, og her er noen av de tidligere sakene våre hvor hun er omtalt:

Om USA vinner mesterskapet, så vil Sonja være den første nordmann som er verdensmester i amerikansk fotball siden Jan Stenerud vant Super Bowl med Kansas City Chiefs i januar 1970. Da strekker vi til og med verdensmester-begrepet litt i Jan Steneruds favør, men det er neppe noen som tviler på at et lag fra NFL som vinner Super Bowl med rette kan kalle seg for verdens beste.

Norske fans er på plass for å støtte Sonja og lagvenninnene på veien mot et potensielt VM-gull! Foto: Privat

Sonja Drangsholt vil derimot kunne kalle seg verdensmester og kunne vise til et faktisk verdensmesterskap også i arrangementets navn. Det er IFAF, det internasjonale forbundet for amerikansk fotball, som arrangerer VM for kvinner for andre gang i historien. Første gang gikk i Sverige, og der gikk USA seirende ut. Nå er presset på dem, og Sonja Drangsholt, på å følge opp med et nytt mesterskap.

USA har hittil vært suverene i sine kamper, hvor de har møtt Mexico etterfulgt av Finland. Det har blitt seier med henholdsvis 29-0 og 48-0 for de amerikanske damene.

Alle kampene i Dame-VM livestreames gratis på nett, og du finner dem her:

Watch 2017 IFAF Women’s World Championship live

 

PS! Finland og Australia er allerede rett over halvveis i kampen om femteplass når denne artikkelen publiseres. Der leder finnene 14-0 til pause!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x