Forbundet arrangerer treningsleir i Trondheim

Landslaget treningsleir februar 2014 - foto Max Emanuelson
Landslagssamling i 2014. Foto: Max Emanuelson

I går opprettet forbundet et event på sin offisielle facebookside om en treningsleir de skal arrangere i Trondheim allerede neste helg. Leiren holdes i samarbeid med NTNUI Nidaros Domers, men sportssjef og landslagstrener Jørgen Benestad-Johansen vil lede samlingen.

Slike camper er fantastiske tiltak, og kommer garantert godt med i en periode med tradisjonelt høy aktivitet i Trondheimsområdet da 8-mannsligaer/ studentligaer tradisjonelt sparker igang for fullt når høsten er kommet for å bli.

Derimot stiller vi oss litt undrende til at forbundet ikke går ut med dette før 10 dager innen campen skal avholdes. Vi leser at forbundet sier at campen er varslet tidligere, og vi antar at forbundet har vært i kontakt med klubbene som er hovedmålgruppen for denne campen. NTNUI Nidaros Domers, Levanger Wolfpack, Namdal Lumberjacks og kanskje også de resterende studentlagene i Trondheim holder alle til i Trøndelag og befinner seg i området  campen arrangeres. Så selv om den er blitt varslet tidligere, er det etter hva vi i amfotball.com erfarer, flere spillere hos lag fra de nevnte klubber som ikke har hørt om denne før nå, hvilket vi finner noe spesielt hvis målet er størst mulig deltagelse. Og det burde det være.

En klubb som derimot ikke hadde fått beskjed var Ålesund Phoenix som gjerne ønsket å delta. På så kort varsel virker det som om det er vanskelig for klubben å organisere en reise til Trondheim, noe som kommer frem i en kommentar publisert av deres hovedtrener Daniel Clouston:

alesund-misfornoyd
Skjermbilde fra Facebook.

Dette er tross alt den første campen som arrangeres for senior herre i 2016, og selv om campen avholdes i Trøndelag ser vi for oss at den fort kunne vært interessant for spillere fra resten av landet også. Forhåpentligvis kommer det flere slike camper fremover, og vi har hørt noen rykter om en større nasjonal treningsleir til neste år også. Aktivitet er uansett positivt, og vi håper og tror at denne campen vil bli kjempenyttig spesielt for klubber i etableringsfasen som Levanger og Namsos, og en god kickstart på deres vei mot å delta i fullverdig seriespill. Så blir det kanskje Ålesunds tur neste gang.

Kanskje.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x