Helgens resultater: 13-15.02.15

I helgen som nettopp har passert, ble det spilt amerikansk fotball i mange land i verden. Vi skal ta for oss noen av dem, og se på resultatene der. Vi holder oss til Europa, hvor en rekke ligaer er godt i gang med 2015-sesongen:

 

BELGIA

Det er ikke noen stor nasjon vi nå snakker om, hverken i geografisk størrelse eller amerikansk fotball-nivå. Belgia er et av landene som får minst oppmerksomhet utenfra.

I helgen var det imidlertid første serierunde, i et seriespill som avsluttes ved utgangen av mai, med påfølgende sluttspill i juni. Fire kamper ble spilt denne helgen:

 • Liége Monarchs vs. Waterloo Warriors: 24-8
 • Leuven Lions vs. Ghent Gators: 6-32
 • Brussels Tigers vs. Louvain Fighting Turtles: 49-6
 • Antwerp Diamonds vs. Ostend Pirates: 9-12

Fighting Turtles og Diamonds vinner klart på navnefronten. Ghent Gators er imidlertid laget som vinner mest på banen, og de vant fjorårets finale med 38-0 over Brussels Tigers. 32-6 mot Leuven er altså første resultat for deres del i 2015, og de er klart et av favorittlagene også i år.

Vi vet foreløpig ikke resultatet fra kampen mellom Tigers og Fighting Turtles, men er imponert av hvordan Brussels Tigers har kombinert uniformshistorien til lag i Stavanger-regionen når de har tatt det beste fra Sandnes Oilers og AFC Show og kombinert til én design:

Brussels Tigers
Aaah….behagelig for øyet

Oppdatering: Tigers brukte de fine uniformene sine, og slo da selvsagt Fighting Turtles klart.

 

FRANKRIKE

Det har vært bye week i den øverste divisjonen hos franskmennene, men det betyr ikke at det ikke blir spilt kamper. På lavere nivå har en rekke lag hatt oppgjør. Vi tar med oss resultatene vi kjenner til:

 • Fontenay-sous-bois Meteores vs. La Queue-En-Brie Gladiateurs: 7-53
 • Le Mans Caimans vs. Evry Corsaires: 35-21
 • Toulouse Ours vs. Bron-Villeurbanne Falcons: 14-27
 • Rouen Leopards vs. Amiens Spartiates: 20-18
 • Pessac Kangourous vs. Grenoble Centaures: 26-7
 • Paris Mousquetaires vs. Touraine Pionniers: 40-9

Du er tilgitt om det er lagnavn her du ikke kjenner til fra før av. Noe skal vi imidlertid merke oss: Amiens Spartiates, som ikke er så mange årene unna å være franske mestere (de vant i 2012), får juling av et lag vi aldri har hørt om. Det er nok mangfoldige år til Spartiates vinner det franske mesterskapet igjen.

Amiens Spartiates 2012
Spartiates den gang de var franske mestere (2012). Foto: Pierre Beaudoin

Også Kangourous og Centaures er navn vi kjenner igjen fra det franske toppnivået fra kun få år tilbake (de rykket ned i henholdsvis 2014 og 2013); den forskjellen på hvor lenge det er siden de spilte på toppnivå ser ut til å gjenspeile seg i scoren mellom de to.

 

NEDERLAND

Som hos naboene rett sør i Belgia, har det også vært spilt 4 kamper i Nederland i helgen som var. Resultatene:

 • Leiden Lightning vs. Alphen Eagles: 0-40
 • Rotterdam Trojans vs. Arnhem Falcons: 9-15
 • Hilversum Hurricanes vs. Amsterdam Panthers: 23-18
 • Nijmegen Pirates vs. Amsterdam Crusaders: 0-32

Ingen overraskelse at topplagene Alphen Eagles og Amsterdam Crusaders gjør rent bord. Eagles slo Nijmegen 35-0 forrige runde, og nå var det altså Crusaders sin tur å matche det resultatet temmelig likt.

Amsterdam Crusaders
Amsterdam Crusaders – på vei til tittel?

Vi har en sterk mistanke om at det er Eagles og Crusaders årets sesong handler om når vi snakker nederlandsk mesterskap. Selv uten den svært gode RBen Chris Smith (nederlender; gikk til New Yorker Lions i Tyskland nå like før sesongstart) er Alphen Eagles et solid lag, og tronen i Nederland har vært deres i en årrekke nå.

 

PORTUGAL

Tre kamper ble spilt i portugisisk serie i helgen:

 • Maximinos Warriors vs. Porto Mutts: 6-36
 • Lisboa Navigators vs. Lisbon Crusaders: 48-26
 • Maia Mustangs vs. Porto Renegades: 0-6
Lisbon Crusaders vs Paredes Lumberjacks
Arkivfoto: Lisbon Crusaders vs Paredes Lumberjacks

Porto Mutts vant 36-6 over Maximinos Warriors fra Braga, og ser fortsatt ut som en sluttspillskandidat som kan utfordre om tittelen. Warriors er nok ikke der ennå. Dette var deres første tap (de er 2-1) for året, men det var også første gang de har møtt en antatt bedre motstander. Både Warriors og Mutts (3-0) har møtt Paredes Lumberjacks og Maia Mustangs i sine foregående kamper. Der Warriors vant 14-0 og 33-0, vant Mutts 33-0 og 35-0.

I skrivende stund sitter vi og ser på livestreamen (http://www.ustream.tv/channel/lisboa-navigators-vs-crusaders-cfa) av topp-oppgjøret i den portugisiske serien denne runden: Lisboa-lagene Navigators og Crusaders. Crusaders er forventet å være et av lagene som kan kapre tittelen fra dynastiet Navigators. Helgens kamp var nedslående i så måte for korsfarerne, som ble satt ettertrykkelig på plass tross en god start på kampen.

Som vi tidligere har omtalt er det Navigators som er laget å slå i Portugal.

 

SPANIA

Det var tre kamper i Spansk toppserie denne helgen. Resultatene var som følger:

 • Badalona Dracs vs. Valencia Giants: 25-22
 • Mallorca Voltors vs. Valencia Firebats: 0-59
 • L’Hospitalet Pioners vs. Osos Rivas: 13-26
Mallorca Voltors vs Valencia Firebats 20150215 foto Oscar Quetglas
Firebats: Flere steg foran Voltors. Foto: Oscar Quetglas Photography

Osos Rivas (fra Madrid) beviste at ikke alle spanske lag reiser med dårlig tropp, og sikret seg en viktig seier hos Pioners (like utenfor Barcelona). Valencia Firebats beviste både det samme, og at det er klasseforskjell fra Spanias nest beste nivå og opp til toppnivået; Voltors vant på nest høyeste nivå i fjor, og har fått en tøff start på øverste nivå i år. 96 poeng i baken og 0 poeng selv er fasiten etter to kamper – begge på hjemmebane! Dette blir et langt år for dem…

Fjorårsmester Dracs tok seieren i en virkelig thriller mot «det andre» Valencia-laget: Giants. Med tanke på at Giants i forrige serierunde (1.februar) slo Osos Rivas 14-6, så viser den regjerende mesteren at de fortsatt er laget å slå i Spansk fotball.

 

STORBRITANNIA

Durham Saints vs Derby Braves
Arkivfoto: Durham Saints vs Derby Braves

Hos naboene våre på andre siden av Nordsjøen er det en stund til seniorserien deres sparkes i gang, men college-ligaen er derimot meget godt i gang. Den britiske college-ligaen begynner på høsten, har en julepause, og er så tilbake for våren. Sluttspillet er om halvannen-to måneder.

Britene er så heldige at de har et svært godt nyhetssted i Double Coverage. De følger de aller fleste kampene fortløpende, og legger ut resultatene. Dét er ingen enkel jobb når man følger den britiske college-ligaen (BUAFL), for der er det MANGE lag. For å gi deg et bilde av det, her har du dagens resultater via Double Coverage:

 

 

Ha en fortsatt god uke!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x