Helgens resultater: 13-15.03.15

Vi er nå under 1 måned til seriestart i Norge/Noreg! Før den tid er det imidlertid både treningskamper, påske og en rekke serierunder i andre land. Vi tar for oss det sistnevnte i denne artikkelen. La oss se på hva som skjedde i helgen som gikk!

 

BELGIA

Kampresultatene først:

 • Ardenne-Gaume Razorback vs. Andenne Bears: 6-40
 • Waterloo Warriors vs. Louvain Fighting Turtles: 18-30
 • Liege Monarchs vs. Brussels Tigers: 12-14
Brussels Tigers
Brussels Tigers: De vinner på banen også.

Ja, hva skal vi si om dette da? Vi kjenner ærlig talt lite til Belgisk amerikansk fotball. Tigers er vel det fremste navnet av de som er ovenfor, og det er verdt å merke seg at de bare såvidt skraper til seg en seier borte hos Liege. Sammen med tidligere resultater gir det oss en indikasjon om at disse to lagene er noe av det nærmeste du finner til å utfordre Ghent Gators (som hadde frihelg).

 

FRANKRIKE

Den franske ligaen er utvilsomt den vi følger med mest spenning av de som allerede har startet. Greit at Italia har noen gode lag, og Spania har sine øyeblikk, men det er et hakk opp til fransk serie fra resten av røkla. Jada; vi har ikke glemt Tyskland og Østerrike, men nå snakker vi om de som har startet seriespillet allerede.

Hva skjedde så i Frankrike denne helgen? Jo, det skal vi si deg…:

 • Asnieres Molosses vs. St.Ouen Cougars: 14-38
 • La Courneuve Flash vs. Elancourt Templiers: 26-7
 • Nimes Centurions vs. Nice Dauphins: 2-13
 • Thonon Black Panthers vs. Aix-en-Provence Argonautes: 41-13

Det er kun toppserien i Frankrike vi tar med oss denne gang, selv om det er spilt på flere nivåer der. Cougars og Flash vant oppskriftsmessig. Det ble ingen sjokk der. At Dauphins skulle slå Centurions var vel heller ingen bombe selv om Nice har sett til tider svake ut så langt i år. Kampen alle var nysgjerrige på, var imidlertid et haltende Black Panthers mot frekkingene i Argonautes: Regjerende franske mestere mot fjorårets vinnere på nest øverste nivå som faktisk ledet hele ligaen før denne runden.

Thonon vs Aix 20150315 Foto La Ferme du Pecheur
Black Panthers vs Argonautes. Foto: La Ferme du Pecheur

Denne helgen var det på tide å se om Argonautes faktisk er klare for å gjenerobre toppen av fransk amerikansk fotball. De gikk på snørra så det holdt. Thonon viste hvor skapet skal stå til de grader, og gutta fra Aix-en-Provence ble sendt hjem etter noe som tilsvarer tannpuss med zalo og rett i seng.

Nå gjenstår det å se om Argonautes er ydmyket og miljøskadet, eller ydmyket og pissesure med store hevnplaner. Vi mistenker at Ken Suhl (hovedtreneren deres) & co. ikke legger seg ned og sutrer mer enn noen minutter.

 

IRLAND

Arrrr! Irene er i gang, og denne helgen var det mer enn bare én kamp (som forøvrig er det totale antallet seriekamper spilt i Irland i 2015 før denne helgen). Resultatene fra den grønne øya:

 • UL Vikings vs. Dublin University College: 17-6
 • West Dublin Rhinos vs. North Kildare Reapers: 0-12
 • Belfast Trojans vs. South Dublin Panthers: 33-9

Dyr og studenter taper; arge folk og skapninger fra dødsriket vinner. Slik begynner 2015 i Irland. Vikings er 2-0 etter å ha slått Dublin Trinity College sist, og viste nok en gang at vikinger generelt sett er tøffere enn akademikere.

 

ITALIA

Lazio Marines sponset av MisterSex
Italiensk fotball i et nøtteskall. Her representert ved Lazio Marines

Fordelen med italienerne er at de er flinke til å livestreame kamper. Ulempen FOR italienerne er at de er flinke til å livestreame også tidlig i sesongen når lagene helt tydelig ikke har snøring på samspill og generelt sett skuffer på kvalitet. Vi så en god del fra flere kamper søndag, og kan trygt si at vi blir overrasket hvis noen av de lagene tar tittelen i Italia. Men…: Det er langt fram, og mye kan skje!

La oss se på resultatene:

 • Torino Guaguari vs. Parma Panthers: 14-28
 • Milano Seamen vs. Bergamo Lions: 34-0
 • Bologna Warriors vs. Napoli Briganti: 24-6
 • Ancona Dolphins vs. Ferrara Aquile: 41-7
 • Lazio Marines vs. Roma Grizzlies: 34-12
 • Bolzano Giants vs. Milano Rhinos: 36-27

Den sistnevnte kampen er den vi helst ville sett nå som vi vet resultatene. Vi fulgte litt med på scoren underveis via Game-Day.it, og det virket som en interessant kamp.

Ellers noterer vi oss at Milano Seamen, laget med det flotte navnet og som burde vært sponset av MisterSex slik Lazio Marines er (Nei; vi tuller ikke. Se bildet nedenfor), hadde QBen Jonathan Dally tilbake. Da var de suverene.

Lazio Marines styret med fin sponsor vettu
Styret var glade for pengene fra den nye hovedsponsoren

At Dally manglet i kampen deres mot Parma Panthers forklarer hvordan Seamen tapte det oppgjøret så klart.

For vår del kikket vi på livestreamene fra Dolphins mot Aquile, hvor begge hovedtrenerne også har hatt samme rolle i Norge tidligere, og Marines mot Grizzlies. De avslørte begge lag som helt tydelig ikke er samkjørte ennå – noe som var spesielt tydelig på blokking. Det var stadig defensive spillere som fikk gå fullstendig fri fordi blokker ikke ble satt som de burde. Ingen av lagene overbeviste på noe som helst vis, selv om Ancona Dolphins nok for oss fremstod som noen hakk skarpere aggresjonsmessig i forsvar.

Om det er noe vi virkelig bet oss merke i, så er det imidlertid det norske klubber og spillere kan lære av dette. Vi tar med to ting denne gang:

 1. Utsett livestreaming til et stykke ut i sesongen slik at det ikke er dommerne som virker å være stjernene, ikke er missede taklinger som er normen (til tider så det ut som om folk ikke ville takle), og ikke er manglende mottak og elendig pasningspresisjon som utgjør 85% av pasningsforsøkenes innhold.
 2. Som spiller må du forstå hvor ufattelig amatørmessig det ser ut når du bruker halve tida i kampen på å snakke med kompiser, barn og kone på tribunen. Når det i tillegg skjer RETT etter at laget ditt har fått touchdown i mot seg, så blir man sittende hoderystende igjen og lure på hvor i helsike fokuset faktisk er. Er dette inntrykket man vil ha ut til resten av verden via livestream? Neppe!

Ok; /rant off. Forøvrig var det en del roping på sidelinja mot dommerne. Vi er ikke i Italia hver dag, men kan det stemme at det er en lettere animert kultur hvor folk gjerne fekter litt ekstra med armene for å gi uttrykk for hva de tenker?

 

NEDERLAND

Amsterdam Crusaders vs Amsterdam Panthers
Amsterdam-lagene Crusaders (rødt) og Panthers

Det gikk 3 kamper i Nederland i helgen:

 • Rotterdam Trojans vs. Hilversum Hurricanes: 31-14 (NB! Også rapportert som 32-14)
 • Amsterdam Crusaders vs. Amsterdam Panthers: 12-6
 • Arnhem Falcons vs. Nijmegen Pirates: 27-6

Noe overraskende mestret Crusaders bare såvidt å slå byrival Panthers, i en kamp som visstnok var skikkelig dårlig. Samtidig er indikasjonene at den lave scoren skyldes en kombinasjon av at Crusaders ikke hadde problem med å stoppe Panthers sitt angrep (de scorte på en interception), og at Panthers virket særdeles godt forberedt på Cru sitt angrepsspill. Ryktene forteller at veteranen Claudio Bartolozzi var kampens dominant; noe Crusaders trengte på en dag hvor de snek til seg en ny seier.

De andre resultatene er greie nok de, men i den nederlandske ligaen handler det om to store favoritter: Amsterdam Crusaders og regjerende mestere Alphen Eagles.

 

PORTUGAL

Vi er tilbake til en av Europas «alle skal få være med!»-ligaer dere! I Portugal har de altså ett nivå for samtlige lag såvidt vi har forstått, og det synes til stadighet på resultatene. Denne runden:

 • Maximinos Warriors vs. Maia Mustangs: 38-0
 • Lisboa Navigators vs. Algarve Pirates: 74-0
 • Porto Renegades vs. Paredes Lumberjacks: 25-32

Vi skulle gitt litt penger for å se Navigators spille mot f.eks. Nidaros Domers. Hvor gode er de (Navigators) egentlig? I eget hjemland blir de enkelt og greit ikke utfordret. De eier alle der, og fortsetter å jogge i lett tempo mot enda et mesterskap. Kan Porto Mutts legge kjepper i hjulene for dem? Vi tviler fortsatt.

En morsom detalj: Navigators har nå møtt Algarve Pirates både borte og hjemme. Resultatet i de to kampene? 74-0 til Lisboa-laget ved begge anledningene! Her er hvordan det så ut sist de møttes, og som da tydeligvis er representativt for hvordan det så ut i helgen også:

LPFA VI - Navigators 74-0 Pirates

 

SPANIA

Det gikk tre kamper i spansk toppserie i helgen som gikk. Resultatene er som følger:

 • Valencia Firebats vs. L’Hospitalet Pioners: 44-28
 • Osos Rivas vs. Badalona Dracs: 17-14
 • Valencia Giants vs. Mallorca Voltors: 47-0

Vi så deler av livestreamen, inklusive slutten av kampen, fra Osos Rivas mot Badalona Dracs. Det var en spennende kamp med OK nivå, og noe overraskende var det hjemmelaget som stakk av med seieren mot fjorårets spanske mestere Badalona Dracs. Det virket som om Rivas var godt fornøye med det, for spillere og trenere hoppet rundt som om de nettopp hadde kommet ut av hiet for første gang med bjørnemoren sin. Dracs hadde muligheten på siste drive, men endte det hele med et mislykket (= wide right) field goal-forsøk.

Osos Rivas vs Badalona Dracs 2012 b
Osos Rivas vs Badalona Dracs. Arkivbilde fra 2012

Som hos italienerne er livestreaming et tveegget sverd også i Spania. Her var det imidlertid kommentatorene som utgjorde den største risikoen, når de etter en pass interference mot hjemmelaget valgte å først uttrykke sin frustrasjon i mikrofonen, deretter (hørbart) fjerne seg fra mikrofonen og stå og rope ut til dommerne i sinne og frustrasjon tilnærmet de samme ordene. Vi kan ikke spansk, så utover sydlandsk temperament og gode minner fra en hvilken som helst biltur vi selv kjører på, så var det vanskelig å gjette seg akkurat til hva som ble sagt. Oppmuntrende ord var det nok imidlertid ikke!

Når det gjelder Firebats mot Pioners; ikke uventet resultat. Firebats, som tapte fjorårets finale, virker så langt i år å være bunnsolide. Det er det motsatte av opprykkslaget Voltors, som er virkelig ute å kjøre. Vi håper i grunnen bare at de overlever sesongen uten å trekke laget, for dette ser fullstendig håpløst ut for dem så langt i 2015.

 

Neste helg starter en rekke andre ligaer også: Polen, Østerrike og Romania, for å nevne de vi vet om her og nå! Vi gleder oss spesielt til de 2 førstnevnte 🙂

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x