Helgens resultater: 27.02-01.03.15

Nå har en av Europas ligaer faktisk passert halvveis i sesongen, og det er fortsatt nesten halvannen måned til vi er i gang i Norge. I påvente av bedre tider (altså sesongstart i Norge); la oss ta en kikk på hva som skjer andre steder i Europa!

BELGIA

Waterloo Warriors
Det gikk ikke veien for Waterloo denne gang

Det gikk fire kamper hos belgierne i helgen. De var som følger:

 • Brussels Tigers vs. Waterloo Warriors: 34-0
 • Fighting Turtles vs. Liege Monarchs: 2-36
 • Tournai Phoenix vs. Ardenne-Gaume Razorback: 46-0
 • Charleroi Coal Miners vs. Braine-le-Comte Sharks: 20-0

La oss si det med en gang: Hadde vi hatt et lag i byen Braine, så hadde nok kallenavnet vært noe annet enn Sharks. Ellers: Her var det flere ukjente lag for oss. Vi noterer oss samtidig at samtlige av seierne dras i land av lag vi kjenner til fra før av, og tildels med såpass overbevisende siffere at vi mistenker at noen av motstanderne er ganske ferske som lag i seriespill.

 

FRANKRIKE

Den franske ligaen hadde en rekke sjokk-resultater forrige helg. Ville det fortsette? La oss se på resultatene fra Ligue Elite de Football Americain, som altså er toppserien i Frankrike:

 • Elancourt Templiers vs. Thonon Black Panthers: 39-42
 • Asnieres Molosses vs. Aix-en-Provence Argonautes: 23-41
 • Nimes Centurions vs. St.Ouen Cougars: 7-35
 • La Courneuve Flash vs. Nice Dauphins: 32-6

Første kamp først: Black Panthers er vanskelige å bli kloke på så langt i år. I forrige runde stengte de igjen endzone og slapp kun inn 3 poeng mot Nice. Det var riktignok for lite ettersom de scorte 0 poeng selv. Denne runden scorer de et hav med poeng, men slipper samtidig inn nok til at de bare såvidt vinner mot en forventet svakere motstander i Templiers.

Vi begynner å få en mistanke om at Black Panthers skal få slite med å gjenta finaleplass og fransk mesterskap fra de siste årene. En av årsakene er Thonon selv, en annen er nyopprykkede Aix-en-Provence Argonautes, som potensielt har tatt over tronen som Sør-Frankrikes sterkeste lag allerede (ikke at Thonon er langs Middelhavet, men de er allikevel et godt stykke sør…øst).

Argonautes, med legenden Ken Suhl ved roret som hovedtrener, overbeviste nok en runde. Denne gangen var det fjorårets andre franske finalist, Asnieres Molosses, som fikk unngjelde. Molosses var ikke i nærheten engang, så Argonautes har satt standarden.

St.Ouen Cougars i gjørmebadet av et treningsfelt
Cougars ser fornøyde ut med utviklingen i 2015

Ellers noterer vi oss at St.Ouen og Tanner Price fortsetter å score ganske solid, akkurat som i forrige runde når de noterte seg for 31 poeng.

Samtidig var den egenerklærte favoritten La Courneuve Flash tilbake på vinnersporet etter forrige helgs tap mot nettopp St.Ouen Cougars. Denne runden møtte Flash på Nimes Centurions, og da ble det grei skuring for dem. Flash er imidlertid ikke selvskrevne hverken som ligavinner eller finalist: Mye må gjøres for å havne der!

 

NEDERLAND

Hollenderne innledet mars med en ny serierunde, og denne gangen med følgende resultater:

 • Amsterdam Crusaders vs. Leiden Lightning: 21-7
 • Alphen Eagles vs. Amsterdam Panthers: 33-0
 • Nijmegen Pirates vs. Arnhem Falcons: 0-33

Hurra for lag som begynner på A i bynavnet! De vant 100% av kampene denne helgen, og tapte bare 33%. Tilfeldigvis endte to av oppgjørene også 33-0, så her er det noe mystisk på gang med tall og statistikker. Vi skal legge til at 33-0 ikke er walk-over resultat i Nederland, så årsaken ligger ikke der.

Amsterdam Panthers vs Alphen Eagles - foto av vBn
Vi noterer oss at Alphen Eagles gjerne går for det på 4.forsøk. Eller er flinke på punt retur… Foto: vBn

I bunn og grunn er spenningen i Nederland egentlig -ihvertfall sett langt vekke fra- bare knyttet til om Amsterdam Crusaders kan riste tronen fra Alphen Eagles. Først skal de gjennom seriespillet, semi-finaler og denslags. Så får vi se i kampen som betyr noe, altså finalen. Det skal nok godt gjøres at det ikke er nettopp Cru og Alphen Eagles som møtes der.

 

PORTUGAL

Dette er forøvrig landet vi nevnte innledningsvis: Nå er det godt over halvveis i seriespillet sitt for 2015, utrolig nok. I helgen var det tre nye oppgjør, og det gikk som følger:

 • Porto Renegades vs. Maximinos Warriors: 0-27
 • Paredes Lumberjacks vs. Maia Mustangs: 12-0
 • Lisbon Crusaders vs. Algarve Sharks: 46-7
Lisboa-Navigators-logo
Laget som eier portugisisk serie

Tja…er det noe å si her da? Ingen av de absolutte topplagene var i aksjon, selv om Crusaders er hakket under det igjen. Mens det i Nederland er spenning rundt om Amsterdam Crusaders kan ta tittelen fra Alphen Eagles, så handler det i Portugal egentlig bare om hvem som skal få æren av å tape for Lisboa Navigators i finalen. Porto Mutts er «prime suspect», og sannsynligvis det eneste laget som har et håp i H…… om å slå Navigators.

 

SPANIA

Spanjolene har en alltid like artig serie å følge med på. Kvaliteten er OK, og lagene varierer såpass i løpet av sesongen at overraskelser kommer. Så langt er imidlertid tittelforsvareren Badalona Dracs utilnærmelige. Helgens resultater:

 • L’Hospitalet Pioners vs. Valencia Giants: 7-19
 • Osos Rivas vs. Valencia Firebats: 29-48
 • Badalona Dracs vs. Mallorca Voltors: 59-0
Badalona Dracs vs Mallorca Voltors 2015
Dracs vs. Voltors – det ble overkjørsel. Foto: Joan Sancho – Badalona Dracs

La oss begynne med den siste kampen først: Voltors er nyopprykket, og har rett og slett møtt overmakten i hver eneste kamp så langt. De var bra i fjor, men i år har de fått smake på den enorme nivåforskjellen fra nest øverste til øverste nivå i Spania. Det sier litt når vi vet at toppnivået ikke er allverdens det heller. Dracs skal man imidlertid ha respekt for, og det viste de til gangs når de møtte ferieøyas tapre krigere.

Ellers var det den store Valencia-dagen på lørdag. Både i Madrid (Osos Rivas) og i utkanten av Barcelona (L’Hospitalet Pioners) var det bortelagene fra Valencia som tok seieren med seg hjem. Vi legger spesielt merke til at forskjellen mellom Osos Rivas og Firebats var såpass stor; det hadde vi ikke trodd når det er snakk om laaang bortetur for Firebats.

 

STORBRITANNIA

Som vanlig henviser vi til våre britiske våpenbrødre i Double Coverage, og deres ypperlige dekning av britisk college-fotball, som nå går inn i sluttspill:

Vi legger til at britisk seniorserie ikke har begynt ennå; de begynner omtrent samtidig som vi selv gjør det her på berget.

 

Ha en fortsatt fin mandag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x