Hola a todos; Spania er i gang!

Vi er fortsatt i januar, men nå har seriespillet begynt et par steder i Europa. Først ute var Portugal forrige helg, og i helgen som gikk var det Spania sin tur.

Badalona Dracsa
Badalona Dracs gjør entré. På vei mot nok et gull?

Den spanske serien har mange likheter med den norske; i den øverste divisjonen er det 6 lag, importer har store utslag på lagenes prestasjoner, og nivået er noenlunde likt. Det sistnevnte kan nok diskuteres til fordel for begge nasjoner; det vi har felles er at lagene stort sett faller igjennom når det spilles ute i Europa – med noen hederlige unntak i årenes løp. I farten husker vi at Oslo Vikings møtte Valencia Firebats i Spania for en del år siden (2008), og det ble en grei seier (38-9) for det norske laget. Vi tar ikke igjen andre oppgjør mellom våre to nasjoners lag her og nå.

Den spanske toppserien, LNFA Serie A, består altså av 6 lag. Det er opprykk/nedrykk, og i 2015 er det Mallorca Voltors som har rykket opp, mens Granada Lions rykket ned fra 2014.

Mallorca Voltors vs Granada Lions
Mallorca Voltors; gode nok til å slå Granada Lions, men resten av eliten…?

Første serierunde, som altså ble spilt i helgen, gikk som følger:

Valencia Firebats vs. Valencia Giants: 40-20
Osos Rivas vs. Mallorca Voltors: 32-6
Badalona Dracs vs. L’Hospitalet Pioners: 54-14

De to finalelagene fra 2014, Dracs og Firebats, dominerte sine oppgjør. Det tapende semi-finalelaget fra i fjor som var nærmest finalen, Osos Rivas, tok også en grei seier. Det andre tapende semi-finalelaget fra 2014, L’Hospitalet Pioners, gikk på et stort nederlag som viste at avstanden opp til Badalona Dracs har økt betraktelig.

Nå skal det nevnes at spanske lag er notoriske for å både endre kvalitet i løpet av samme sesong, og være lite flinke til å reise til bortekamp med god tropp. Det sistnevnte bør imidlertid ikke være noen årsak i oppgjøret mellom Dracs og Pioners, da avstanden mellom lagene geografisk sett er veldig kort.

Vi fikk sett deler av kampen, og det må også nevnes at Pioners så veldig rustne ut. Nivået var ikke på noen måte avskrekkende høyt på noen av lagene, så det kan tenkes at forspranget kan innhentes utover i sesongen, men man kan jo heller ikke se bort i fra at Dracs selv også er i stand til å forbedre seg!

Osos Rivas og LHospitalet Pioners
Arkivbilde: Osos Rivas (gult/rødt) og L’Hospitalet Pioners

LNFA Serie A har de siste årene hatt 10 kamper i grunnspillet, fulgt av et sluttspill med semi-finaler og finale. Seriespillet begynner i januar, og finalen er gjerne i slutten av juni.

Slik er serieoppsettet også i 2015, men det er verdt å merke seg at det er to uker mellom hver serierunde: Alle lagene spiller samtlige av disse 10 rundene, men har altså samlet bye weeks en uke mellom hver serierunde. Siste serierunde er i slutten av mai, og sluttspillet går da i juni, som vanlig.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x