Ikke finalespill i EM for det norske flaggfotball-landslaget

Gårsdagens kamper gikk ikke Norges vei i Flaggfotball-EM, og laget røk hodestups ut etter å ha møtt lag som var bedre samkjørt og forberedt på denne formen av idretten. Noen poeng ble det allikevel på tavla!

Djevelsk score til fordel for dansk dynamitt.

Lengre fra Norge til Danmark enn man skulle tro

Norge hadde som ambisjon å ta medalje i Flaggfotball-EM, og det ble en ambisjon som ikke kommer til å bli møtt. I dag går Bronsefinalen og EM-finalen; begge uten norsk deltakelse. For Norge er fasiten etter endt grunnspill i EM slik:

  • Israel vs. Norge: 51-13
  • Norge vs. Storbritannia: 9-39
  • Norge vs. Danmark: 6-66
  • Sverige vs. Norge: 39-6

Med disse resultatene ble det naturlig nok ikke sluttspill, hvor #1 (Danmark) møter #2, og #3 møter #4. Hvem som ender som nummer 2, 3 og 4 avgjøres i en kamp mellom Israel og Storbritannia som har kampstart kl. 09:00 søndag. Det er for lengst klart at ubeseirede Danmark er klare for finalen, og det skal en rekke små mirakler til for å nekte dem EM-gullet etter den maktdemonstrasjonen de har fremvist i dette mesterskapet.

 

Forventer jevn damefinale

På kvinnesiden er Israel og Danmark som virker som de sterkeste landene; de spilte jevnt seg i mellom i en kamp som Israel vant knepent. Det er ikke sikkert det ender slik i finalen, men Danmark vet at de ihvertfall ikke får noen parademarsj der slik som på herresiden. De andre deltakerlandene på damesiden er Finland og Storbritannia, som har vist at de er et godt stykke bak de to finalemotstanderne.

 

EM – mest for de som deltar

At flaggfotball er en mindre gren av amerikansk fotball har vært ganske åpenbart i dette EM. Det har vært livestreaming av flere av kampene, men å finne resultater, oversikt på grunnspillstabell og annen informasjon om mesterskapet har mildt sagt vært en øvelse i å lete etter beste kilde. Ikke minst har forsinkelsen i når informasjon er lagt ut gjort sitt til at man får inntrykk av at dette først og fremst er et arrangement for de få involverte, ikke for et større publikum. Skal flaggfotball vokse som konkurransegren i Europa vil det være en fordel om også dette er noe som tas bedre grep rundt.

 

Hva med veien videre?

For Norges del er man ved veis ende for denne gang; spørsmålet er om det vil foregå mer aktivitet for å etablere flaggfotball som egen gren av idretten her i Norge, eller om deltakelsen i EM blir som deltakelsen i VM 2012; noe man gjør separat fra aktivitetsnivået i grenen innenfor landets grenser. Enda en gruppe med norske spillere har ihvertfall fått kjent på nivået i internasjonal flaggfotball og dannet seg sine egne erfaringer rundt hva flaggfotball er og utøves – kanskje kan flere av dem stå i bresjen for å få frem seriespill på norsk jord…?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x