Italia er fredsmekler: Kan football-politikerne finne sammen?

roma-motet-20161126-foto-fidaf
Foto: FIDAF

Denne helgen foregår et møte i Roma hvor en rekke land i Europa har invitert til et møte for å forsøke å skape forsoning mellom fraksjonene innen IFAF (det internasjonale forbundet for amerikansk fotball) som de siste par årene har sittet på hver sin tue og skult stygt på hverandre.

Med det Italienske forbundet, FIDAF, i spissen ønsker landene å få til en dialog som forhåpentligvis leder til en helt annen situasjon enn dagens isfront mellom det som gjerne kalles IFAF New York og IFAF Paris. Førstnevnte består av land som USA, Canada, Japan, Mexico, Storbritannia og samtlige nordiske land. Sistnevnte har sitt tyngdepunkt i nettopp Europa, med Tyskland, Frankrike og Spania som noen av de fremste.

Vi var senest innom striden i siste sekvens av gårsdagens podkast, som du finner her:

Italia, med sentrale aktører som Østerrike og Serbia på laget, forsøker altså å sette i gang et initiativ som kan gjøre noe med situasjonen. Norge har også en statsborger på plass, i form av et av styremedlemmene i IFAF, Marie Solhaug. Dessverre er det langt fra alle land som har fulgt oppfordringen og ønsker å røyke fredspipe – ikke overraskende mangler eksempelvis den europeiske juggernauten Tyskland. Om det er så heldig å melde seg av åpenbare forsøk på dialog gjenstår å se, men det gir nok en klar indikasjon om hvor problemet ligger – og ikke minst hvor stort det er.

Vi ønsker delegatene lykke til med prosjektet, og håper det lykkes!

 

Se også American Football International sin sak:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x