Joachim Hodne – utvekslingsstudent med suksess

Hodne_5742849a

Har du hørt om Forradal? Det er det nok ikke alle som har, og selv undertegnede med relativt utvidet geografi-interesse vet mer om Andorra la Vella enn om den lille bygda og dalføret i Stjørdal kommune (takk, Wikipedia!).

Forradal har nå fått en ny stjerne, og det er den 17-år gamle utvekslingsstudenten Joakim Hodne. Han går på New Lexington High School i Ohio, og der har han kommet med på fotball-laget som…du gjettet det nok allerede: Kicker!

Joachim, som altså er i USA for utvekslingsåret sitt, går egentlig på en internatskole i Norheimsund i Hordaland. De har et utvekslingsprogram, og det har altså ført den unge trønderen til Ohio. Nå skal det imidlertid bli spennende å se om det blir mere tid i USA, for Joachim Hodne har fått tilbud om å delta på et high school All-Star lag som skal til Australia for å spille en turnering der i 2015.

Hodne__2__5742850a

Statistikkene til Joachim Hodne er ikke veldig spreke ved første øyekast: 1 av 4 på FG (24 yards langt), 18 av 21 på PATs. Da spørs det om det kanskje er kickoffs som har gjort det største utslaget for den unge nordmannen. Vi vet han har sparket for 2180 yards i kickoffs, men vet dessverre ikke noe om snittlengde pr. spark, touchbacks og så videre akkurat nå. Du kan imidlertid sjekke ut film av den korte men suksessrike karrieren på Hudl, og du finner film her.

Det er også verdt å merke seg at han faktisk ble kåret til ‘Kicker of the Year’ i sin liga.

Ellers anbefaler vi en kikk på Stjørdalens Blad sin artikkel om Hodne, som du finner her.

Norske spillere i USA finner du en stadig voksende oversikt på her hos oss.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x