Lillestrøm Starfighters trekker seg fra seriespill

I går kom nyheten om at Lillestrøm Starfighters trekker damelaget sitt fra seriespill denne høsten. Dette kom dessverre ikke som noen overraskelse, ettersom det flere måneder har sirkulert rykter om at laget ikke har tilstrekkelig antall spillere i stallen for å gjennomføre en sesong i seriespill.

Mistankene har blitt forsterket av at laget har vært totalt fraværende på årets treningscamper for damer, og et søk på facebooksiden deres viser bare to spillere presentert med spillerprofiler. Vi har ikke lykkes med å få en fornuftig begrunnelse fra lagledelsen i Starfighters, men har informasjon om at laget av ulike årsaker har hatt noe spillerflukt til andre klubber i nærområdet, og til tross for flere rekrutteringsstunts tidligere i vår har de tilsynelatende ikke klart å bygge opp en solid spillerstall.

Det å melde på et lag til seriespill selv om man er usikker på om spillerstallen kommer til å holde er for så vidt greit nok, det var mange måneder mellom påmeldingsfrist og høstens seriestart, og Lillestrøm var ikke alene om å gjøre det på denne måten. Vi har forståelse for at det vil være noe usikkerhet tilknyttet et nytt lag i en nyoppstartet serie, særlig i en nisjeidrett som amerikansk fotball. Men om man tar den sjansen må man også med jevne mellomrom stikke fingeren i jorda og kjenne på om det virkelig er realistisk å få på plass et lag før seriestart, noe Lillestrøm tilsynelatende ikke har gjort de siste månedene, til tross for oppfordringer utenfra.

For tidspunktet for offentliggjøringen er mildt sagt dårlig. I likhet med fjorårets norgesmestre for menn, Kristiansand Gladiators, har også Lillestrøms damelag utsatt til to uker før seriestart med å offentliggjøre beslutningen om å trekke seg. Dette er uheldig av flere grunner, med så kort tid frem til seriestart blir det vanskelig å gjøre endringer på serieoppsettet ettersom de gjenværende klubbene allerede har begynt forberedelsene sine. Vi biter oss også merke i at Lillestrøm ikke tar seg bryet med å sende ut en pressemelding eller offentlig beklagelse til de andre lagene, kun på forespørsel får vi følgende uttalelse fra Jørgen Jakobsen i Lillestrøm:

Det er sterkt beklagelig at vi må trekke oss. Vi forsetter å fokusere på vårt arbeid og vil komme sterkere tilbake fremover.

Han legger også til at de ikke har tatt stilling til om de vil fortsette satsingen på damelag, så det er usikkert om vi får se Starfightersdamene i seriespill i 2016. Vi håper selvfølgelig laget kommer sterkt tilbake og ønsker klubben lykke til med rekrutteringen.

Hva skjer så med serieoppsettet? Antagelig blir Lillestrøms kamper strøket, og de resterende kampene forblir uendret, det er i alle fall innstillingen fra de fire øvrige damelagene. Konsekvensene for de andre lagene i serien blir da at antall kamper i grunnspillet reduseres fra fire til tre, pluss at det blir ubalanse i antall hjemmekamper de ulike lagene får. Det gjenstår å se hvilken løsning serieutvalget kommer opp med; vi antar det kommer en avgjørelse derfra i løpet av neste uke.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x