Michael Sam – første åpent homofile spiller i NFL, legger opp

michael sam - foto Justin Tang AP 20150812
Michael Sam. Foto: Justin Tang

Det virker ikke lenge siden Michael Sam gikk fra college til NFL, og det er det vitterlig ikke heller. Han ble draftet i fjor, men når han nå ser ut til å avslutte karrieren – så er det som spiller hos Montreal Alouettes i CFL.

Det har blitt diskutert i det vide og det brede om han virkelig ikke var god nok for NFL, og hans seksuelle legning er ofte det man peker på om man er av oppfatningen at han ikke fikk muligheten han burde hatt i NFL. Det er noe spesielt at en All-American som blir kåret til SEC sin beste defensive spiller, ikke varer lengre i verdens beste liga. Han er faktisk den eneste av de som har tatt den tittelen (med unntak av Shane Ray, som fortsatt er på college) som ikke har spilt en eneste seriekamp i NFL. Samtlige av de andre har faktisk både spilt i, og startet kamper i, minimum 2 NFL-sesonger.

Vi skreiv en artikkel om Sam tidligere i år som også er innom dette teamet.

Nå kan det se ut som om Michael Sam ikke kommer til å oppnå det å spille seriekamper i NFL noengang. Fredag kom nyheten om at han velger å avslutte karrieren, med henvisning til bekymringer rundt egen mentale helse. Han kunngjorde det hele på Twitter:

Som man kan lese, så skriver han «step away from the game at this time», og at han vil tilbake på banen snart. I praksis er nok dette allikevel et farvel til proff-fotballen, og det er derfor vi skriver at han legger opp. Det var mange proff-lag som allerede var skeptiske til ham enten man liker det eller ei, og med enda et usikkerhetsmoment på bordet, er nok veien tilbake i overkant for kronglete til at folk som tar avgjørelser som general manager, hovedtrener eller tilsvarende roller vil ta sjansen på Michael Sam.

Det var allerede mange spørsmål knyttet til Michael Sam -og hans sportslige prestasjoner- hos Montreal Alouettes, og kanskje lukket han en dør før den ble lukket for ham, som man kan se klare indikasjoner på i disse tre artiklene fra henholdsvis Ottawa Sun, Montreal Gazette og Yahoo Canada.

Du kan lese mer hos BBC Sport: Michael Sam: Montreal Alouettes player leaves the sport.

Hat tip: Frank O. Hansen

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x