Moritz Böhringer første spiller til å bli draftet rett fra Europa!

Moritz Bohringer draftet - Mike Mayock goes bananas

I går var en historisk dag. I nest siste runde av NFL draften 2016 valgte Minnesota Vikings receiveren Moritz Böhringer. Ikke fra et eller annet college-lag, men fra Schwäbisch Hall Unicorns i Tyskland. Med det har Böhringer gått inn i historiebøkene som den første spilleren til å gå rett fra Europeisk amerikansk fotball til å bli draftet!

At TV-kommentatoren Mike Mayock synes det hele er storartet, er det ihvertfall ingen tvil om!

Moritz Boehringer (WR) & Vikings Make NFL History | Mike Mayock's Pitch Succeeds! | 2016 NFL Draft

Vi har omtalt Böhringer både tidligere i år, og ikke minst i fjor når han såvidt hadde begynt å etablere seg i den tyske toppdivisjonen etter tidligere å ha herjet lenger ned i divisjonssystemet i Tyskland. Lite ante vi da om at han skulle ende opp med å bli valgt i NFL sin draft!

Å bli draftet er naturligvis ikke det samme som å ende opp i den endelige stallen, og definitivt ikke noen garanti for en suksessfull NFL-karriere. Allikevel er det flere ting som er verdt å merke seg:

  • Moritz Böhringer har et utvilsomt fysisk talent som er det helt klart viktigste lokomotivet som har dratt ham inn i denne situasjonen.
  • Som det indikeres i videoen ovenfor; han ble først observert av NFL-speidere i Europa som så nok til å få ham dyttet inn i en Pro Day. At han presterte der er velkjent. At det faktisk scoutes i Europa av NFL-personell og at det kan ende i slike muligheter, er mindre kjent.
  • At en NFL hovedtrener, Mike Zimmer, spesifikt nevner Böhringer sin highlight-film fra GFL som noe de opplevde som nyttig å se, forteller at man faktisk kan bli lagt merke til på denne siden av Atlanterhavet også.

Før draften var det mange som etterhvert hadde tro på at Böhringer ville bli draftet i løpet av de siste rundene, noe som også ble nevnt i vår podkast like før draften.

Moritz Bohringer Vikes graphic draft dayNoen garanti var det imidlertid ikke, og svært mange gode spillere med langt mer verifiserbare resultater mot god motstand (primært NCAA FBS) ender opp med å ikke bli draftet. Disse blir rookie free agents, og er blant de Böhringer trolig vil møte konkurranse fra de kommende månedene etterhvert som diverse treningsleire blir til forsesongs-kamper, og til slutt en 53-mannsstall og en practice squad på 10 mann.

Om Moritz Böhringer greier å komme seg gjennom det nåløyet også, så har han allerede gjort en fantastisk stor bragd på toppen av det som har skjedd hittil. Kan det tenkes at vi får se ham i aksjon mot den franske receiveren Anthony Dablé, også han rett fra tyske GFL, når Minnesota Vikings spiller hjemme mot New York Giants 3.oktober?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x