NFL-spiller satser mot OL i Rio!

Nate Ebner Patriots DB

New England Patriots sin defensive back Nate Ebner, som nylig signerte en ny to-års kontrakt med laget, har tatt pause fra NFL i de kommende månedene. Årsak? Han satser på OL-deltakelse til sommeren, og Patriots støtter fokuset!

Det sistnevnte kan virke spesielt, men det er altså faktum. Om hovedtrener Bill Belichick er del av den støtten vet vi i skrivende stund ikke, men Patriots har lagt ut følgende på Twitter-kontoen sin:

Det er altså rugby som er Ebner sin andre idrett. Eller; egentlig burde vi si første idrett. Riktignok er det NFL og amerikansk fotball som er levebrødet, men Nate Ebner er ingen nybegynner innen rugby. For hele 10 år siden var han faktisk den yngste spilleren noensinne på USA sitt rugby sevens landslag, i en alder av 17.

Det var først på college at Nate Ebner, som studerte på Ohio State, skiftet over til amerikansk fotball som hovedfokus majoriteten av tiden de tre siste årene sine på universitetet. Det resulterte i at han ble draftet i 6.runde av 2012-draften, og siden har han hatt plass på laget hos New England Patriots. Der spiller han defensiv back, om enn primært på special teams.

Nate Ebner Total Rugby

 

Det er kanskje ikke så rart; han hadde faktisk samme rolle hos Ohio State Buckeyes, hvor han viste seg som en fantastisk special teams-spiller. Det er ytterst sjeldent at noe annet enn kickere og puntere (og forsåvidt sjeldent da også) draftes på bakgrunn av å primært ha spilt special teams, men det var altså tilfelle for Ebner sitt vedkommende.

Nate Ebner har også ellers en interessant bakgrunn, dessverre delvis tragisk. 14.november 2008 ble faren, Jeff Ebner, brutalt drept i forbindelse med et ran av familiebedriften. At det har hatt stor betydning både for Nate og resten av familien er en sterk underdrivelse. Farens betydning kommenterte han blant annet i et intervju med ESPN i 2013:

My [late] dad was my only role model. Looking back on it, you had your favorite players, but they were just players. But a role model, and the way you carry yourself and how you go about your work — what hard work really means — and to be a man … every aspect of life. To me, my dad was that role model, 100 percent. There wasn’t anyone else I wanted to be like than him.

Denne videosnutten fra tiden hans hos Ohio State Buckeyes gir en dybde til historien som er verdt å ha med seg:

Nate Ebner Rugby Feature

 

Ebner, som ikke spilte amerikansk fotball på high school heller, har ikke bare sikret seg en solid karriere innen sporten, men om han lykkes med å kvalifisere seg til USA sitt rugby-landslag kan han potensielt også sikre seg en OL-medalje. Da havner han i celebert selskap, for det er ikke mange NFL-spillere (vel…25 – av 36 NFL-spillere som har deltatt i OL) som har den kombinasjonen.

Vi ønsker Nate Ebner lykke til; det gir oss en grunn til å ha et øye til OL i sommer! Og så gleder vi oss selvsagt til å se ham i NFL igjen til høsten!

 

Mer om denne saken:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x