NFL til Skottland?

NFLs International Series fortsetter å vokse. I 2016 ble det spilt tre kamper i London og en i Mexico City, i 2017 vil dette vokse til fire i London og en i Mexico City, og nå rapporterer BBC at NFL i det små har begynt å diskutere mulighetene for å utvide med enda en internasjonal kamp, enten på rugbybanen Murrayfield i Edinburgh eller rundballbanen Hampden Park i Glasgow. NFL Europa-laget Scottish Claymores spilte selv kampene sine på disse to banene i løpet av lagets eksistens.

Murrayfield i Edinburgh

 

The International Series er kontroversiell blant fans i Amerika, der enkelte opplever at hjemmekamper blir tatt fra dem for å glede fans på andre siden av verden. Samtidig har kampene blitt meget godt tatt imot av fans i Europa som har sørget for fulle tribuner hver eneste gang.

En utvidelse nordover fra London til Skottland kan nok tenkes å være et første steg i en videre utvidelse med kamper etterhvert på kontinentet. Vil det være mulig at Skandinavia en dag også kan få en tellende regular season NFL-kamp? Faktisk var Sverige en av de første stedene i Europa der de ble spilt NFL-kamper, da Chicago Bears og Minnesota Vikings møttes til en pre-season-kamp i 1988 i Göteborg. I dag vil Friends Arena i Stockholm med en kapasitet på 50 000 kunne være et interessant mål for NFL.

Mens vi venter på en videre utvidelse vil uansett Skottland være et spennende mulig reisemål for norske NFL-fans. Skottland er allerede et yndet ferieland for norske whisky-turister, og hvem sier vel nei takk til muligheten for en kombinert whisky- og fotball-tur?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x