Ny hovedtrener hos Lillestrøm Starfighters!

Sommeren er over, og årets høstaktiviteter er godt igang for de fleste lag, både de som deltar i serie og de som ikke skal i kamp før 2018.

Lillestrøm Starfighters er intet unntak, og i går onsdag 23.august hadde de spillermøte, der også ny hovedtrener ble presentert. Han er ingen ukjent kar i norsk amerikansk fotball!

Jan Johansson, ny hovedtrener hos Lillestrøm Starfighters.

Den nye hovedtreneren er ingen ringere enn Jan «Janne» Johansson. Han er tilbake igjen på treningsfeltet etter et lengre opphold, og ser nå fram mot å overta hovedtreneransvaret for Lillestrøm Starfighters sitt senior- og U17-lag. Disse skal nå fremover trene sammen og bruke tiden godt gjennom høsten på å implementere nye spillsystemer, slik at laget fremstår godt rustet til sesongen 2018.

Jan Johansson instruerer under Linje- & RB-camp i 2009. Foto: JM Henriksen

Jan Johansson er nok best kjent for nordmenn flest som tidligere hovedtrener for Vålerenga Trolls og Eidsvoll 1814s. Han var blant annet siste hovedtrener som har vunnet NM-gull med Trolls når de vant i 2003. Johansson har også bakgrunn fra svensk amerikansk fotball hvor han startet som spiller i Uppsala. Han spilte også for Vålerenga Trolls rundt midten av 1990-tallet, samt har vært trener for norske landslag og f.eks. på posisjonsrettede treningsleire hvor han blant annet har benyttet sin spisskompetanse på offensiv linje til å gjøre norske spillere bedre. Det ligger imidlertid snart et tiår tilbake i tid, og Johansson er dermed tilbake på treningsfeltet for første gang på lenge.

I en uttalelse til AmFotball.com, sier sportslig ansvarlig i LAFK Starfighters Patrick Hamnøy følgende:

Det er klart at det er et veldig løft for klubben vår å få inn en trenerressurs av Jans kaliber. Han er tydelig i sine forventninger til både spillere og støtteapparat, han vet hva han vil og ikke minst vet han hvordan man kommer dit. Samtidig så tror jeg at det er en veldig god «match» både sportslig og relasjonsmessig, hvilket også er av stor betydning. Vi håper vi nå bygger en solid grunnmur for klubben å stå på fremover.

Det skal bli spennende å se hvordan Starfighters responderer på trenerskiftet; Janne Johansson er en markant trener som utvilsomt vil sette sitt preg på organisasjonen. Han tar over etter tidligere hovedtrener Percy Croffie-Siame, som valgte å gi seg som hovedtrener etter årets sesong som følge av endringer i egen livssituasjon.

Spillerne allerede godt igang med å pugge playbook

Vi ser frem til å følge dette i fortsettelsen, og regner med å få tatt en prat med Jan Johansson i løpet av høsten for å høre mer om hans planer i den nye rollen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x