Nytt amerikansk fotball-lag sparker i gang på Romerike!

Med velkjente Greg Kleidon i spissen er det nå duket for enda en klubb som bedriver amerikansk fotball på Romerike. De blir del av det allerede eksisterende idrettslaget Sand IL, og navnet blir Sand Falcons.

Greg Kleidon ser fremover mot nye utfordringer. Foto: Patrick Hamnøy

Det var Sand IL i kombinasjon med et initiativ fra Ullensaker idrettsråd selv som tok initiativet til å starte med amerikansk fotball i kommunen, og da tok kontakt med Greg Kleidon som er en kjent figur innen vår idrett her til lands og i regionen Romerike.

Sand er et mindre sted i Ullensaker kommune, hvor Jessheim og Kløfta er mer velkjente tettsteder. Kommunen er også hjem for eksempelvis Oslo Lufthavn Gardermoen, og ca. 35.000 mennesker befinner seg innenfor kommunegrensene. På Romerike er det rundt 270.000 som bor, og avstandene til byer som Oslo og Lillestrøm er forholdsvis kort for Sand Falcons. Avstanden til Jessheim er svært kort, og Sand blir i følge Wikipedia av og til benevnt som ‘Jessheim Vest’.

Akkurat avstandene er et interessant element. Sand Falcons starter opp i et område som gjør at de må kunne kalles nabo til Eidsvoll 1814s og vel så det. Heller ikke Lillestrøm Starfighters er særlig langt unna, og Falcons får adresse midt mellom disse to. Noen vil kanskje også tenke at det er samme adresse, men formelt sett er Eidsvoll hjemmehørende i nabokommunen rett nord, mens Lillestrøm er i Skedsmo hvor man må gjennom enten Gjerdrum eller Sørum kommune. I nabolaget må det kunne kalles uansett 🙂

Sand Falcons ca. midt på kartet, med naboklubber markert (nei; alle hjelmfargene er ikke korrekte…).

I følge Facebook-siden til Sand Falcons har de følgende som sitt nedslagsfelt om vi ser på alderstrinn:

Sand Falcons are an American Football Team within Sand Idrætslag open to everyone from ages 5 and up. We play both flag(5-12) and tackle football (13-up)

Med andre ord: Her er det tenkt å være aktiviteter på både junior- og seniornivå. Treningene er rett rundt hjørnet, med oppstart 30.mai og treninger hver tirsdag og torsdag for både flaggfotball (alder 5-12) og tackle-fotball (alder 13 og oppover). Treningene foregår på Olaløkka stadion.

Allerede før treningene tar til er det aktivitet, da det som pr. nå er laget blant annet blir å finne i morgendagens 17.mai-tog!

Det skal bli spennende å se hva dette blir til i praksis. Primus motor og assisterende hovedtrener for juniorlandslaget Greg Kleidon er en garantist for solid kunnskap om idretten, og har slik vi forstår det med seg Vibekke Hansen som har mange års erfaring (sammen med Kleidon) fra Eidsvoll 1814s sitt styre. Et eventuelt seniorlag vil måtte starte i 2.divisjon, mens juniorlag(ene) vil befinne seg på de respektive alderstrinn – hvor det pr. i dag ikke er divisjonsnivåer.

Du finner mer informasjon om det nye laget hos Sand Falcons på Facebook.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x