Rått Norge, rått!

Det norske U17-landslaget var i ilden for første gang i går. Det ble tap, men hva så? Det var meget lovende takter fra et ungt Norge med mye talent og god coaching!

Det endte 23-28 for Norges del, og da altså med motstanderen Danmark som vinner i semifinalen i Nordisk Mesterskap. Allikevel satt vi i store deler av kampen med inntrykket av at dette var Norges kveld. Danskene sleit med samspillet og en god del egne avgjørelser, samtidig som de hadde gode prestasjoner de også. Det var ikke tilfeldig at de scorte poengene de gjorde. I sluttminuttene scorte Norge en viktig touchdown, stoppet danskene, og fikk en siste mulighet til å kapre seieren. Det var fingertupper unna!

Norges, og i våre øynes kampens, MVP: QB Wilhelm Arnes Domaas. Foto: DAFF

For oss som kjenner den norske landslagshistorien var det Norges evne til å finne vei i vellinga i angrepsspillet som gjorde sterkest inntrykk. Bak en meget skarp QB Wilhelm Arnes Domaas og en offensiv linje som gjorde mye bra totalt sett, så var dette nye takter. Også en rekke spillere på andre posisjoner viste svært spennende egenskaper. Med unntak av seniorlandslagets klare seier mot Nederland i C-EM 2007 (27-0) kan vi ikke huske at noe norsk landslag de siste 20 år har evnet å drive ballen og sette poeng på tavla slik denne U17-gjengen gjorde.

Når man i tillegg evner å vokse seg inn i kampen defensivt, samt utnytte danske tabber på special teams i tillegg til en fenomenal retur av Ole Benjamin Tobiassen hele veien til touchdown, ja – da smaker det fugl!

I tillegg til åpenbart talent hos spillerstallen, viste også trenerstabens jobb igjen. Greit nok, man vil alltids kunne finne noe å hente noe på (clock management i slutten av kampen, f.eks.), men i undertegnedes øyne var dette noe av det ypperste vi har sett i landslagssammenheng. Så kan man henge med hodet om at det ble tap, men her kan man værsågod få se litt bak selve sluttresultatet og heve det hodet igjen!

Danmark i hvitt, Norge i blått. Foto: DAFF

Om det er noen vi håper er skuffet over dette tapet, så er det ikke fansen og det norske am.fotball-miljøet, men laget selv. Ikke fordi de ikke skal være stolte av hva de sammen har skapt på kort tid, men fordi dette er en ny generasjon landslagsspillere som med rette kan sette målene høyere basert på det de viste i går. Sammen med trenerstaben kan de gjerne tenke at dette var en mulighet som glapp, og at de lørdag skal vise hvor skapet skal stå mot laget som taper dagens kamp mellom Sverige og Finland. Det er ingen grunn til at det norske laget ikke skal se på det lørdagens oppgjør som en vinnbar kamp – de har vist at både evner og vilje er der!

Det danske forbundet har lagt ut et kampreferat fra gårsdagens kamp, og det finner du her:

Danmark starter NM med flot sejr mod Norge

 

PS! Norge har forøvrig slått Danmark på juniorlandslagsnivå (U19) tidligere, men 6-2 seieren i Roskilde i 1998 er både en aldri så liten stund siden, og vi (undertegnede var playcaller for Norges offense den dagen) kan med hånden på hjertet si at det vi så i går var mer imponerende lagspill – og ikke minst mer velcoachet. Bra jobba Norge/Noreg!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x