RIP Altee Tenpenny (1994-2015)

Altee Tenpenny

For noen dager siden nådde en trist nyhet college-verdenen, og dermed fort også resten av oss. Den svært lovende runningbacken Altee Tenpenny, med bakgrunn fra University of Alabama, omkom i en trafikkulykke. Tenpenny har hatt en trøblete historie etter at han forlot North Little Rock High School i Arkansas, og ulykken skjedde mens han var på vei til hjembyen fra den siste av 3 skoler – og på 2 av dem ble han kastet ut av laget.

Historien om Tenpenny har dessverre endt opp som en trist historie. Den beste high school-spilleren i Arkansas senior-året sitt i 2012, gikk til University of Alabama som en 4-stjerners (5 er høyeste rangering. Svært få oppnår 4 eller høyere) runningback.

2013 RB Altee Tenpenny 2012 season highlights

Det var forventet at han hadde en lovende fremtid foran seg på fotball-banen, men en arrestasjon for Marijuana-bruk våren 2014 ga indikasjoner på at ikke alt ville være smertefritt på veien mot NFL. Arrestasjonen kom et knapt år etter at Tenpenny signerte for Alabama, en signering som SB Nation skrev en lengre artikkel om samme dag som han signerte – 6.februar 2013.

Tenpenny, som hadde fått spilletid allerede som freshman hos ingen ringere enn Alabama, var en av Nick Sabans mange svært gode rekrutter. Arrestasjonen var et skjær i sjøen, men Altee Tenpenny fikk forbli på laget, og spilte også 2014-sesongen der. Sophomore-sesongen fikk han litt mer spilletid enn førsteåret, men bare såvidt. Samtidig vokste en spiller som Derrick Henry frem som det soleklare førstevalget for fremtiden, og Tenpenny kunne nok forvente seg å spille en backup-rolle også i 2015, kanskje hele college-karrieren.

Når man har legitime NFL-aspirasjoner, så er ikke det å være evig backup på college særlig heldig, og det innså Altee Tenpenny. Kort tid etter 2014-sesongen signaliserte han at han kom til å bytte skole, og tidlig i mai gjorde han nettopp det: Valget falt på University of Nevada-Las Vegas (UNLV).

Running Back Altee Tenpenny picks UNLV

Det skulle bli et usedvanlig kort opphold på tross av rosende ord fra hovedtreneren. Kun noen dager seinere, rundt midten av august, kom nyheten om at Tenpenny var sparket ut av UNLV sitt fotball-lag. Hovedtrener Tony Sanchez oppga aldri nøyaktig hvorfor, men hadde nok sine grunner. Sanchez ble sitert på uttalelser som gir følelsen av at Tenpenny ble benyttet som et eksempel, og sitatet som avslutter denne artikkelen ser kanskje ikke helt heldig ut nå i kjølvannet av tragedien. Har ikke college-lag mer ansvar for ungdommer som er langt hjemmefra og som trenger oppfølging snarere enn å bli sparket vekk når de er brysomme? Det er et betimelig spørsmål å stille. Altee Tenpenny ble uansett overlatt til seg selv, og måtte finne en annen vei videre om han skulle spille amerikansk fotball på college.

Et par uker senere dukket han opp hos NCAA FCS-laget Nicholls State. Det var i slutten av august; nå er vi på vei mot slutten av oktober. Med andre ord ble det ikke lange oppholdet hos laget på nest høyeste college-nivå heller.

I slutten av forrige uke begynte det virkelig å rakne. Søndag ble Tenpenny arrestert for å være i ulovlig besittelse at et skytevåpen, samt å fyre dette av. Som om ikke det var nok, så virket han å være i ubalanse – blant annet vandret han ut i veien direkte mot møtende trafikk.

Resultatet? Tenpenny ble riktignok sluppet fri, men han ble også sparket ut av Nicholls State sitt fotball-lag. Dermed var Altee Tenpenny uten lag og voksen støtte der han befant seg igjen, og det var ståa før han satte seg i bilen på tirsdag for å kjøre den lange veien til hjemstaten Arkansas og hjembyen Little Rock.

Dit kom han aldri igjen. Langs motorveien i Mississippi gikk det galt, og i en ulykke som kun involverte bilen Tenpenny kjørte, ble han kastet ut av kjøretøyet når det rullet rundt etter å ha truffet et skilt. Altee Tenpenny omkom kort tid etter ankomst til nærmeste sykehus. Han ble 20 år gammel. I desember ville han ha blitt 21. At han vil bli savnet for mer enn sitt fotball-talent er ganske så klart av dette som søsteren hans skriver:

Vi noterer oss også at Altee Tenpenny sin hovedtrener for 2 lag siden, Nick Saban, har hodet og hjertet på rett sted:

Nick Saban expresses his condolences to Altee Tenpenny's family

 

Vi lyser fred over Altee Tenpenny sitt minne.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x