Store spørsmål å følge med på for NFL-sesongen 2016

Det finnes mange spørsmål før NFL-sesongen 2016. Vi har samlet et knippe av de mest sentrale i denne saken:

Super Bowl-seier igjen for Broncos?
denver-broncos-quarterback-peyton-manning
Peyton Manning

Kan Denver Broncos bli det første laget side New England Patriots for over et tiår siden (2003-04) til å vinne Super Bowl to år på rad? Peyton Manning er vekke, men om man ser på hva han leverte i 2015 og kritikken det til tider fikk, så bør vel Broncos ha gode muligheter til å heve seg ytterligere et hakk? Eller vil sentrale elementer som har forsvunnet på andre posisjoner gi laget en slagside som gir laget helt andre resultater i 2016? Og Paxton Lynch, Mark Sanchez…klinger liksom ikke Peyton Manning av dem uansett nivå på Manning under fjoråret, gjør det?

 

Panthers, Cam og super-sesongen; repeat?
cam-newton-panthers-qb
Cam Newton

Kan Cam Newton og Carolina Panthers kopiere eller forbedre 15-1 og en vanvittig bra sesong som endte opp med en Super Bowl-opptreden? Den sistnevnte kampen skygger nok litt for oppfatningen av Panthers 2015, men om man ser forbi at det ble tap i siste hinder, så var det særdeles bra prestasjoner underveis som ga dem både muligheten og et favoritt-stempel på vei inn i den store kampen. Josh Norman er vekke, men i tillegg til en Cam Newton i sine beste år, så er spillere som Luke Kuelchy og Thomas Davis fortsatt på plass og beredt for ny innsats!

 

Tom Brady – suspendert, eller…?

Tom Brady

Ender han opp med å være suspendert i sesongens 4 første kamper, eller blir det -som i fjor- noe som koker bort i kålen? Om de 4 første Patriots-kampene blir Brady-løse, så blir det interessant å se hvordan New England takler den situasjonen med Jimmy Garoppolo ved roret. Og: Brady hadde en fantastisk sesong i 2015 som nærmet virket som respons på Deflategate. Kan han ha nok en sesong av samme kaliber rett før han fyller 40?

 

Los Angeles Rams – yay or nay?

LARamsLogoAlternate

Hvordan tar USAs nest største marked i mot sitt nygamle lag? Vil rookie-QB Jared Goff bli Hollywoods helt, eller drukner Rams i Los Angeles slik lag har gjort der ved noen anledninger før dem. Inkludert Rams selv. En ting er sikkert: L.A. elsker vinnere. Rams trenger å vise kvaliteter på den fronten tidlig om de skal fylle opp stadion i årene som kommer. L.A. hater ikke nødvendigvis tapere; de bare ignorerer dem.

 

Dallas med Ezekiel Elliott – siste brikken for å vinne alt?

I første runde av draften tok Cowboys Ohio State sin svært gode running back, Ezekiel Elliott, populært kalt Zeke blant de fleste. Med en aldrende Tony Romo på QB vil det kunne ha stor nytteverdi for Jerry Jones sine gutter å ha en RB av ypperste kvalitet å spille på. Er Elliott den manglende ingrediensen for å ta Dallas Cowboys tilbake til det forgjettede land og en Super Bowl-seier? De gikk 4-12 i fjor, så det er et laaangt stykke derfra til sluttspill og videre helt til topps, men mange brikker tilbake som var skadet i fjor, i tillegg til spennende nykommere. Hvorav Elliott altså er en av de med mest forventninger knyttet til seg.

 

Goff og Wentz vs. Manning og Leaf; sammenlignbart?
jared-goff-california-bears
Jared Goff

QBer gikk som #1 og #2 i årets draft, og Jared Goff hos Los Angeles Rams samt Carson Wentz hos Philadelphia Eagles har begge store forventninger på sine skuldre. Blir de begge suksesser? Eller ender en av dem opp som Peyton Manning mens den andre er en versjon av Ryan Leaf? Eller snakker vi heller om to som ikke lykkes? Tiden vil vise, og tiden tikker ubønnhørlig. En sesong eller to kan nok gå før begge har fått greie muligheter til å vise seg frem, men om 4-5 år kan vi begynne å vurdere om det faktisk var en Manning vs. Leaf-situasjon, eller noe helt annet!

 

Brødrene Ryans ville Buffalo-show; vil de lykkes?

Helt Buffalo Bills Wild West show er det nok ikke, men at Rex (hovedtrener) og Rob Ryan (defensiv koordinator) i samme bygning bør kunne by på underholdning er det liten tvil om. Så er spørsmålet om det er gode pressekonferanser, eller om det er gode resultater på banen som gir det meste av oppmerksomheten. Hos Bills har de funnet sammen, men om Buffalo holder dem hos seg vil nok helt og holdent avhenge av antall seiere og antall tap, ikke morsomheter på pressekonferanser eller spennende personligheter.

 

RG3 og Cleveland – oppover og fremover?

Robert-Griffin-III--copybrowns

Cleveland Browns spiser QBer. Før eller siden kommer noen til å bryte forbannelsen gjennom å lykkes som QB hos Browns, og dermed kommer Cleveland også til å vinne noe i amerikansk fotball igjen. Om Robert Griffin III er den QBen er utvilsomt noe vi avventer svaret på. Kan han gjenopplive karrieren i Ohio? Det kommer nok ikke flere muligheter, så det er NÅ som gjelder.

 

Jameis og Mariota – mer suksess?
mariotajameis
Konkurrenter på college, konkurrenter i NFL

Det er sjelden to rookie-QBer har så store forventninger knyttet til seg som Jameis Winston og Marcus Mariota hadde i fjor – selv ikke Goff og Wentz kan sies å være helt der. Det er også sjelden at det innfris så til de grader som Winston og Mariota gjorde i sine rookie-sesonger. Helt perfekte var de naturligvis ikke, men det var jaggu ingen dårlig første sesong! Jaja…om man ser vekk fra antall seiere, da. Nå er spørsmålet; kan de følge opp og ta det et hakk høyere? Begge lagene, Tampa Bay Buccaneers og Tennessee Titans, gjorde endringer i trenerstaben som tydelig indikerer at de ønsker å legge til rette for suksess med sine nåværende QBer. Ingenting å si på muligheten. Tar de den, og hører vi navnet på en av dem som Super Bowl MVP i årene som kommer?

 

Kan Jacksonville Jaguars gjenoppstå fra de tilnærmet døde?
Bilde 03 - Bortles Jaguars
Blake Bortles

Jaguars har i en god del år nå fremstått som et ødeland football-messig. Et godt draft og en del andre grep, kombinert med unge og talentfulle spillere på en rekke posisjoner (bl.a. etter å ha kunnet drafte høyt de senere årene…), gjør at forventningene til Jacksonville Jaguars har begynt å vokse. Kan det tenkes at laget karrer seg opp fra bunnen, og faktisk helt til sluttspill og det som bedre er?

 

Andre store spørsmål å ta med seg? Hvilke har du fremst i pannebrasken?

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x