Super Bowl XLIX: En fantastisk kamp!

SB XLIX Sherman og Brady etter kampen

Super Bowl 2015 er over, og det ble en enormt spennende finale – mer enn vi kunne forvente, og ikke minst en million ganger bedre enn fjorårets overkjøring!

Det hele endte 28-24 til New England Patriots, ledet an av radarparet Bill Belichick (hovedtrener) og Tom Brady (Quarterback). Med fjorårsvinner Seattle Seahawks på andre siden av banen var det aldri tvil om at de ville få solid motstand, og lenge så det ut til at Seahawks skulle trekke det lengste strået. Så kom Patriots tilbake i sluttminuttene, men allikevel med nok tid igjen i kampen til at QB Russell Wilson, RB Marshawn Lynch og resten av sjøhaukene kunne gjøre et fantastisk comeback.

Slik ble det bare nesten, og for Seattle Seahawks sin del endte det som skulle bli den kampvinnende touchdownen, med en interception kastet fra Wilson til DBen Malcolm Butler. Butler, en udraftet rookie fra West Alabama (NCAA Division II), grep øyeblikket og kastet seg inn i NFL-historien gjennom en enorm prestasjon: Butler gjorde egentlig spillet snarere enn at Wilson kastet det hele vekk. Det som kommer til å bli mest kritisert er ikke spillerprestasjonene på det spillet så mye som det er spillvalget. Med Marshawn Lynch tilgjengelig, og i en tilsynelatende perfekt posisjon for ham, valgte Seattle Seahawks å kaste ballen. Det sistnevnte er et valg hovedtreneren Pete Carroll i ettertid har hatt ansvaret for, men faktum er nok først og fremst at personellsituasjonen dikterte at det ble sånn: New England Patriots var i goalline-formasjonen sin på tross av at Seattle Seahawks hadde 11-personell; det vil si 3 WRs, 1 TE og 1 RB. Det er i utgangspunktet en mismatch som Seahawks burde kunne utnytte, og det var kun en fantastisk inngripen fra Butler som forhindret nettopp det.

Moralen er: Du kan ha så mye taktikk du vil, men det er til syvende og sist atletene på banen som utgjør forskjellen. Det var akkurat det Butler beviste. Det samme gjorde forøvrig receiveren Chris Matthews hos Seahawks, som dukket opp fra intet (vel…CFL) og hadde en svært god kamp når han først fikk anledning til å ha en rolle av betydning. Over 100 yards og 1 TD i Super Bowl? Det lar seg høre! Imidlertid endte det til slutt opp med å ikke være nok til å få Seahawks til seier.

Med sluttresultatet i favør New England Patriots, var det quarterbacken deres Tom Brady som ble kåret til kampens mest verdifulle spillet. Til tross for 2 interceptions vartet han totalt sett opp med storspill, og 4 touchdowns vitner om det.

Kampen var jevn hele veien, med 14-14 til pause etter at det hadde tatt lang tid for lagene å komme i gang offensivt. Seattle Seahawks tok en periode en ledelse som i Super Bowl-sammenheng er solid, men samtidig vet alle som kan noe om amerikansk fotball at 24-14 med et quarter igjen ikke på noen måte er scoren i en kamp som allerede er avgjort.

Akkurat det siste beviste altså Brady & co., som eide 4.quarter på poengtavla når deres to touchdowns ble de eneste i 4.periode, og dermed kunne de feire nok en Super Bowl-seier til laget som for 15+ år siden var mer en vits enn et dynasti. Nå er det omvendt, og vi gratulerer Patriots med en velfortjent seier!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x