Toppnivå college-lag legges ned?

UAB Blazers logo

University of Alabama-Birmingham, UAB, er en skole som spiller i NCAA FBS. Selv om UAB Blazers ikke er i topp 25, så er de et lag av høy kvalitet og som i år faktisk er gode nok til å være kvalifisert for sluttspillskamper (Bowl-kvalifisert…). Allikevel henger det en mørk sky over skolens fotballhelter, og det er ikke umulig at laget som NFL-receiveren Roddy White nok er den mest kjente tidligere spilleren for, legges ned.

UAB Blazers - kampfoto

Bakgrunnen er at laget i mange år har vært i skyggen av de virkelig store juggernautene innen college-fotballen, hvorav et par er i ganske umiddelbar nærhet. Vi snakker naturligvis om Alabama og Auburn. Førstnevnte holder til i nærliggende Tuscaloosa, men spilte i mange år også enkelte kamper i nettopp Birmingham – noe som har gitt mange i byen et sterkt forhold til Alabama Crimson Tide. Auburn er heller ikke så langt unna. Felles for de fleste som bor i delstaten Alabama er at man enten heier på Alabama eller Auburn. UAB? Inneklemt og glemt.

Dette sistnevnte gjenspeiles også i oppslutningen rundt kampene, og UAB Blazers sitt fotball-lag er ikke en pengemaskin for skolen slik mange av NCAA FBS-programmene er.

NCAA Football: Marshall at UABUAB har hatt relativ suksess på banen i år, med 6 seire og 6 tap. Dette er det beste resultatet deres på 10 år, og er også årsaken til at de for andre gang i historien er kvalifisert til en Bowl-kamp.

Skulle fotball-laget legges ned i nær fremtid er det nok ekstra surt for hovedtrener Bill Clark, som er i sin første sesong, og som altså har snudd de sportslige resultatene for Blazers til noe respektabelt på rekord-tid.

UAB Blazers - hjemmekamp Legion Field
Det kan se litt tomt ut når UAB spiller hjemmekamp på en altfor stor stadion…

Resultatene deres har også økt tilskuersnittet på hjemmekampene til 21.841 – over det dobbelte av fjorårets snitt på 10.548. Det blir allikevel lite på enorme Legion Field, hjemmebanen deres, som har en kapasitet på hele 72.000.

Mer om denne saken:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x