Trenerskifter hos Nebraska, Florida, Michigan, Kansas

Bo Pelini
Bo Pelini har vært sint på Nebraskas sidelinje for siste gang

Noen av de aller største skolene innen college-fotballen har skiftet trener i løpet av den siste tiden. Også andre skoler er inne i samme prosess.

Pelini pissed
Bo Pelini er flink til å være sint

Nebraska, hvor Bo Pelini ble sparket ut selv etter en vellykket sesong,  har hentet inn Mike Riley. Riley kommer fra jobben som hovedtrener hos Oregon State. Pelini var en relativ suksess hos Nebraska sportslig sett, men var også en aggressiv fyr som stod for en god del kontroversiell oppførsel og uttalelser opp igjennom. Mest kjent er han kanskje for et lydopptak fra 2011 som ble kjent i fjor, hvor han skjeller ut egne fans etter noter.

Man skal heller ikke glemme at i Nebraska er det fortsatt bare én virkelig hovedtrener; han heter Tom Osborne og pensjonerte seg i 1997. Hverken Frank Solich, Bill Callahan eller Bo Pelini har greid å komme seg ut av den enorme skyggen til Osborne. Kan Riley greie det? Han har gjort bra saker hos Oregon State, men Nebraska er noen hakk opp på coaching-stigen. Vi tviler.

Will Muschamp
Will Muschamp i kjent «har ikke fått seg noe på lenge»-stil

Florida, hvor Will Muschamp ble sparket ut etter å ha dratt Gators ned i middelmådighetens rike, har hentet inn Jim McElwain. Han kommer rett fra hovedtrener-jobben hos Colorado State. Før det var han offensiv koordinator hos Alabama, inklusive to sesonger hvor de vant det nasjonale mesterskapet. Han er også kjent som en solid fyr på rekruttering, spesielt rekruttering i Florida. Det er ikke en dum delstat å være god på, både med tanke på talentet der, og med tanke på at Florida Gators tilfeldigvis er på hjemmebane der…

David Beaty
David Beaty – klar for nye oppgaver

Kansas sparket ut Charlie Weis i slutten av september, og har nå funnet frem til sin permanente løsning. Han heter David Beaty og kommer fra en assistentrolle hos Texas A&M. Han har tidligere vært hos Kansas som assistenttrener. Det er noe uvanlig å hente inn en trener som ikke kommer fra hovedtrener- eller koordinator-stilling, men Kansas har nok lagt sin elsk på det faktum at Beaty har hatt mye ansvar for rekruttering hos Texas A&M og kjenner regionen til Kansas godt i så måte. Han har også koordinator-erfaring fra før av, og med sine 44 år er han ikke helt fersk i gamet.

Brady Hoke
Den forglemmelige Hoke-epoken er over hos Michigan

Michigan sparket ut Brady Hoke av flere årsaker, men har til gode å få på plass en ny trener. Det kan ta litt tid. Den våte drømmen er nok Jim Harbaugh (San Francisco 49ers), som både har fortid som suksessfull college-trener, og som QB hos…Michigan. Han er sett på som en Michigan-mann tvers igjennom, men det spørs om han er klar for å hoppe fra 49ers allerede nå.

Et annet navn som nevnes, er Mississippi State sin hovedtrener Dan Mullen, som har gjort underverker med sin nåværende skole. Kyle Whittingham hos Utah er en tredje mulighet som ikke er helt usannsynlig. Av andre navn vi ser nevnt, tar vi med oss Bob Stoops (Oklahoma) som det største navnet. Ingen har så langt nevnt Bo Pelini.

Jim McElwain
McElwain – opp i prestisje. Og resultater? Foto: David Zalubowski

Colorado State må nødvendigvis hente inn noen etter Jim McElwain. Der har faktisk Bo Pelini blitt nevnt som en mulig kandidat. Colorado State er ikke den mest attraktive skolen, så det er vel kanskje mer sannsynlig at de leter etter unge og spennende kandidater på FCS-nivå eller fremadstormende koordinatorer på FBS-nivå.

Oregon State har vel knapt våknet etter at de forstod at Mike Riley forsvinner ut døra. Men hva med å se til Oregon og deres offensive koordinator Scott Frost, som ikke endte opp hos sin gamle skole Nebraska i denne omgang? Han begynner å bli moden for en hovedtrener-rolle…

Hvor Will Muschamp ender opp er ikke godt å si. Men akkurat som Pelini er han flink til å se sint ut:

Muschamp pissed

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x