U19: Vi tar en kikk på resultatene og det som gjenstår!

U19-seriespillet traver videre i sin ferd mot NM-finalen på Hamar 4.november. At det er Vålerenga Trolls som er storfavoritter til å repetere NM-gullet fra i fjor hersker det særdeles liten tvil om. Kun Eidsvoll 1814s har vist takter som er i nærheten av å ligne på en trussel mot Trolls.

Kan 1814s snike til seg gullet? Foto: Robin Sayyah

I denne artikkelen kikker vi på de to siste kamphelgene som har blitt spilt, samt ser frem mot den siste serierunden og sluttspillet.

 

5.serierunde, 30.september-1.oktober

Endelig skulle det lykkes for Gjøvik Swans å hente en seier. Det skjedde når de eksploderte scoringsmessig med hele 50 poeng samtidig som motstanderlaget Nidaros Domers stoppet på 19. Altså et sluttresultat på 50-19. Vi gratulerer Gjøvik Swans, og håper at seieren ga mersmak med tanke på å få med seg flere sesonger!

Et spennende topp-oppgjør mellom et par av de forventede sluttspillslagene fant sted på Eidsvoll, hvor Eidsvoll 1814s møtte BVHIF Ironmen. Det skulle da også bli ganske så jevnt for andre uka på rad for 1814s, men denne gangen var det de som gikk seirende ut. 24-6 til hjemmelaget, som dermed sementerte andreplassen på tabellen.

I Bergen var det rivalene Åsane Seahawks og Lura Bulls som møtte hverandre. Det ble ikke spesielt jevnt, og Rogalendingene vant til slutt 0-40.

Resultatene 5.serierunde:

 • Gjøvik Swans vs. Nidaros Domers: 50-19
 • Eidsvoll 1814s vs. BVHIF Ironmen: 24-6
 • Åsane Seahawks vs. Lura Bulls: 0-40

 

6.serierunde, 7-8.oktober

Det mest scoringsrike og samtidig spennende oppgjøret denne serierunden foregikk i Trondheim. Der tok vertene Nidaros Domers i mot et Eidsvoll 1814s som hadde en klar ledelse før Domers greide å presse seg litt mer tilbake i kampen, som til slutt endte 20-49.

Lura Bulls hadde serieledende Vålerenga Trolls på besøk i fint høstvær i Sandnes. Det gikk som det måtte gå, men slik så det ut som om Sandnes-laget tenkte også. Det ble rett og slett for enkelt for et Trolls som kanskje kan dra fordel av å bli overvurdert av nervøse motstandere i flere av kampene i år. Det utgjorde utvilsomt ikke forskjellen på hvem som vant og tapte, såpass skal sies. Det ble til slutt 0-64. Den mest dramatiske situasjonen denne runden oppstod i denne kampen, men da med negativt fortegn. En av dommerne fikk et par spillere i fanget, tok i mot mesteparten av den kraften med en arm og et håndledd som dessverre knakk. Vi ønsker den aktuelle dommeren god bedring, og håper at operasjonen i går gikk bra!

I Bærum gikk søndagens eneste kamp når BVHIF Ironmen hadde Gjøvik Swans på besøk. Et Gjøvik-lag som ser ut til å ha slitt med antallet spillere i flere av årets kamper, holdt ikke følge med Ironmen som vant klare 46-0. Det på tross av at antallet Swans-spillere var så magert at lagene måtte nøye seg med å spille to perioder før tredje og fjerde periode ble kuttet ned til 1 spill hver. Swans er dermed ferdigspilt for i år.

Resultatene 6.serierunde:

 • Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s: 20-49
 • Lura Bulls vs. Vålerenga Trolls: 0-64
 • BVHIF Ironmen vs. Gjøvik Swans: 46-0

 

Hvordan det ligger an nå

Scott Boer og Trolls leder an. Foto: JM Henriksen

Tabellen nå før siste serierunde:

 1. Vålerenga Trolls, 5-0
 2. Eidsvoll 1814s, 4-1
 3. BVHIF Ironmen, 3-2
 4. Lura Bulls, 3-2
 5. Nidaros Domers, 1-4
 6. Åsane Seahawks, 1-4
 7. Gjøvik Swans, 1-5

Trolls er fortsatt ubeseiret, mens Eidsvoll kun har tapt for serielederen. På tredje- og fjerdeplass er det Ironmen som har overtaket selv om lagene har likt antall seiere og tap. Det skyldes at Bærumslaget vant (klart også) lagenes innbyrdes oppgjør.

De tre bunn-lagene har vi ikke finregnet så mye på, så dobbeltsjekk oss gjerne på regnestykket. I innbyrdes oppgjør stiller det seg likt fordi Domers har sin seier mot Seahawks, Seahawks har sin seier mot Swans, og Swans har sin seier mot Domers… Da blir det total poengforskjell som blir avgjørende. Vi mener å vite at Seahawks er -86 i total poengforskjell, mens Domers halser rett bak med sine -87. Gjøvik Swans er derimot lengre bak (og har en kamp mer spilt, riktignok) med -155 om vi har regnet det hele riktig.

 

Veien videre; siste serierunde og sluttspill

Det gjenstår en runde i det ordinære seriespillet. Hele tre kamper foregår 14.oktober, hvor et par av kampene kan tenkes å inneholde elementer av spenning i seg. En som nok ikke gjør det, er hjemmekampen til Vålerenga Trolls hvor de møter Åsane Seahawks. Med unntak av en seier på walk-over mot Gjøvik Swans, har Åsane til gode å vinne i årets serie.

Nidaros Domers tar i mot BVHIF Ironmen, og om sistnevnte reiser med liten tropp og Domers gir jernet, så kan det ligge en overraskelse i luften. Klart; Ironmen har jo ikke en liten tropp, så det er vel heller tvilsomt at de reiser med en desimert nok tropp til at dette snur heeelt til Trøndernes favør. Vi får se 🙂

I Sandnes tar hjemmelaget Lura Bulls i mot Eidsvoll 1814s. Det er en kamp Lura taper med glans om de ikke legger mer innsats for dagen enn de gjorde mot Trolls i helgen som gikk, men som kan bli spennende om reiseavstanden viser seg å få betydning OG Bulls viser vilje og tæl som gjør at flere taklinger sitter, blokker forsøkes på rette tidspunkt, løpene er hardere og konsentrasjonen på mottak er bedre.

Etter 14.oktober er det klart for sluttspill. I grunnen skal det mye til for at det ikke blir #1 Vålerenga Trolls mot #4 Lura Bulls og #2 Eidsvoll 1814s mot #3 BVHIF Ironmen i semifinalene. Finalen på Hamar er det Trolls som er skyhøye favoritter til å vinne, med 1814s som mest sannsynlige finalemotstander. Hvor herlig underdogsstempelødeleggende hadde det ikke vært for Bærum om kommunens fortsatt unge Ironmen-lag hadde overrasket alle og tatt seg til finalen? Du tror det når du får se det…

 

Vi ønsker alle lagene, dommere, og andre involverte, lykke til med de siste kampene i årets U19-sesong!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x