Utviklingscamp for kvinner gjennomført i helgen

Womens development camp December 2014
Bildet er hentet fra Eidsvoll 1814s sin facebook-side

Lørdag var det duket for en ny milepæl innen amerikansk fotball i Norge. I Sørlandshallen arrangerte det norske forbundet for amerikansk fotball en utviklingscamp for kvinner. Damefotballen er med andre ord i fremvekst!

Amerikansk fotball forbindes ofte med noe maskulint, og naturlig nok da først og fremst menn. Det er heller ikke unaturlig, da det er en idrett som i årenes løp har vært sterkt dominert av mannlige utøvere.

Imidlertid har kvinner drevet med sporten siden tidlig i forrige århundre, om enn på et helt annet oppmerksomhetsnivå enn menn. Kvinnelag har stort sett vært sett på som en kuriositet, noe også nyhetsreportasjer fra eksempelvis 1930-tallet bærer preg av.

Om vi ser på mer moderne tid, er det først og fremst enkeltkvinners innhopp på mannlige lag som har fått publisitet. Parallelt har det i lang tid eksistert egne lag og ligaer for kvinner både i USA og etterhvert også enkelte andre steder i verden.

Faktisk har dette vokst seg stort nok til at det nå har blitt arrangert verdensmesterskap for kvinnelandslag i amerikansk fotball to ganger. Her har du noen høydepunkter fra finalen i 2010, som USA vant svært klart foran Canada:

USA - CAN, Women's American Football World Championship 2010

Nå har turen kommet til Norge, hvor særlig Kristiansand Gladiators sitt damelag har gått i front for at det skal bli noe mer her til lands. Bak det hele er primus motor Hege Indresand, som har spilt amerikansk fotball i en organisert og seriøs serie i USA før hun kom tilbake til Norge og ville fortsette her også.

Utviklingscamp kvinner desember 2014
Invitasjonen til utviklingscampen

I helgen var altså neste skritt på dette løpet kommet, når forbundet, med nevnte Indresand i spissen for initiativet. Med seg som instruktører har hun hatt personell fra flere klubber, og om vi ser på bildet øverst i artikkelen ser vi blant annet Vålerenga Trolls-trenerne Scott Boer og Thomas Frausing, Eidsvoll 1814s sin Greg Kleidon, samt ikke minst Kristiansand Gladiators‘ Gøran Knutsen, Kay Daniel Stokke Tobiassen og Liberty University-spilleren Ernst Andersen. Kompetanse har det med andre ord ikke manglet!

Det blir spennende å se hva som skjer rundt damefotballen i tiden som kommer, og ikke minst hvor mange lag som stiller til tidenes første seriespill for kvinnelag høsten 2015!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x