Vi har pratet med….Vålerenga Trolls kvinner!

Vi har kontaktet de norske lagene i løpet av den siste halvannen måneden for å høre hva status er blant landets ivrige ildsjeler. Vi begynner med Maria Singian og kvinnelaget til Vålerenga Trolls. Hvordan det går der i gården får du mer om her!

1) Beskriv årets utgave av laget, forventninger til årets sesong.

Årets utgave av laget består per i dag av spillere hvor alle har kamperfaring, i motsetning til fjoråret hvor vi hadde mange rookies, både helt nye spillere og spillere som kom inn under pandemien. Alle disse spillerne spilte sine første kamper i løpet av fjorårets sesong. Vi har hatt lite frafall i spillerstallen så langt i år, noe vi ser på som veldig positivt.

Samtidig ser vi at vi trenger fortsatt å ha høyt fokus på rekruttering og oppbygging av laget i perioden frem mot sesongstart for å unngå å være for sårbare i forhold til eventuelle skader i løpet av sesongen. Vi skal igjennom 7 kamper denne våren og trenger alle spillerne vi kan få inn. 

Alle er gira på ny sesong i den svenske dameserien. Vi er veldig takkenemlig for at svenskene har tatt oss i mot med åpne armer inn i deres serie og merker det er lettere å holde engasjementet og motivasjonen i laget når vi endelig har en sesong å jobbe i mot. I fjor spilte damelaget hjemmekampene våre i Skjeberg på Olavs menn sin bane (stor takk til de som hjalp oss med å få det til), så vi gleder oss ekstra mye til å endelig kunne ønske alle velkommen igjen til kamper på vår splitter nye hjemmebane på Jordal.

Arkivbilde: Vålerenga Trolls damer, anno 2022
2) Hva er årets målsetting; overleve eller vinne din divisjon?

 Målsettingene for årets sesong er å fortsette å bygge laget og forbedre oss i forhold til i fjor. Til tross for kun tap og en seier på walkover i fjorårets sesong, så vi en klar progresjon både i enkeltspillere og hele laget samlet gjennom sesongen. Progresjonen var enda tydeligere når vi stilte i Griffins cup i Malmø i desember 2022 og noe vi ønsker å fortsette å bygge på videre inn i sesongen 2023. 

3) Hva tenker dere om motstanden i 2023, hvem vinner din divisjon? 

Trolls har spilt mot alle motstanderne vi møter i år tidligere, med unntak av Nörrkoping Panthers og AIK. Det blir ekstra spennende å møte AIK igjen. Vi spilte sammen med AIK-spillere i Malmø rett før jul og flere spillere har spilt sammen i svensk serie tidligere. Vi har foreløpig ingen grunn til å tro at ikke Carlstad Crusaders vinner divisjonen på nytt, men håper det finnes noen lag som kan konkurrere i toppen med de.

4) Hva er planene for resten av forsesongen, skal dere f.eks. gjennomføre noen treningsleir, ha scrimmage eller privatkamper?

 Siden vi fortsatt ikke har andre damelag i Norge, er det vanskelig å finne noe som ikke krever mye tid og penger spesielt med sesongstart like rundt hjørnet. Så foreløpig er den årlige Trolls-campen i Langesund som står på planen i begynnelsen av mars, en treningscamp for hele klubben som vi gleder oss veldig til.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x