World Games: USA taper for Tyskland, kritikken hagler mot skygge-IFAF

Lørdag gikk semifinalene i World Games sin 4-lagsturnering for amerikansk fotball. Nå er det klart at finalen går uten USA, når de ble slått ut av et langt bedre forberedt tysk lag. Tyskland vant med knappest mulig margin, 14-13.

I den andre semifinalen var det vertsnasjonen Polen som måtte se seg slått når de tapte 2-28 for et klart bedre fransk lag. Den kampen får allikevel liten oppmerksomhet takket være USA sitt tap.

All grunn for tyskerne til å være fornøyde med seier, ihvertfall

Det amerikanske laget skrapt sammen av Rudy Wyland, mannen bak all-star laget USA Eagles og et egenskapt nasjonalt forbund som har fått plassen på bekostning av det reelle forbundet, USA Football, virket svært uforberedt og lite samkjørt. Wyland var selv hovedtrener, og dermed sportslig ansvarlig i tillegg til å sitte med det administrative og organisatoriske ansvaret. Det ble like håpløst og amatørmessig som man kunne se for seg.

Slik var det da også; det begrensede mannskapet som ikke engang var de 45 som man som lag kunne stille med, rakk 1 trening sammen. I etterkant har det blitt pekt på sponsing som ikke ble som tiltenkt som grunn til at flere spillere ble sittende hjemme i USA mens man stort sett benyttet seg av spillere som allerede er i Europa. Det burde ikke komme som en overraskelse på noen at det koster penger å få et lag fra USA til Polen, hvor World Games avholdes, så dette er nok først og fremst et eksempel på hvilket stråhus Rudy Wyland og hans venner i det falske IFAF, som Tommy Wiking og Robert Huber, har bygget.

På banen sleit egentlig begge lag med å komme skikkelig i gang. QB Dustin Hawke Willingham, kjent hos oss fra NTNUI Nidaros Domers og Oslo Vikings, virket ikke å finne rytmen med receivere han ikke har fått trent med. Det skulle til slutt bli 2 touchdowns allikevel, men med 4 interceptions og et tysk maskineri som var bedre samspilt, så ble det for lite. Det på tross av at tyskerne bare satte 14 poeng, men det var altså nok mot et USA som dessverre ikke gjorde noe for å få sporten til å se bra ut på en scene hvor det for amerikansk fotball sin del ville vært en fordel å gjøre et godt inntrykk.

Den olympiske drømmen som særlig Tommy Wiking har gått i front for, er nemlig ansett som et mål man kommer til via World Games. Det er ingen slik offisiell knytning mellom de to areangementene, men World Games selv fremhever at idretter som er suksessfulle hos dem har lyktes med å ta steget videre til OL-gren.

Dustin Hawke Willingham i aksjon for USA Eagles ved en tidligere anledning.

Det er nå om mulig lengre unna. Ikke bare er man en uoffisiell og kun invitasjons-gren i World Games, men den viktigste nasjonen for sporten, USA, stiller -eller kanskje man bør si «får bare stille»- med et lag som ikke engang tar det seriøst på noe vis. All ære til spillerne som stiller opp og gjør sitt beste for noe som er i navnet til sitt hjemland, men her snakker vi om å seile under falskt flagg som landslag.

Tyske fans er selvsagt godt fornøyde med resultatet, men også i deres leir hersker forståelsen av at det ikke er det reelle landslaget til USA man har slått. Samtidig, som en sier, så har Tyskland spilt mot den motstanderen de hadde foran seg og gjort den jobben de skulle med det.

I finalen venter altså Frankrike, som overbeviste mot et Polen som selv er på frammarsj, men som ble for små i denne sammenheng.

Bronsefinalen mellom Polen og USA går omtrent når denne artikkelen ble publisert, mens finalen mellom Tyskland og Frankrike går i kveld.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x