College-fotballens All-Americans 2015

Leonard Fournette vs Auburn
RB Leonard Fournette, LSU

Hvert år kårer en rekke organisasjoner -typisk media- de beste spillerne på college. Det gjelder alle nivåer fra NCAA FBS ned til NAIA og NCAA Division III. Vi har tatt en kikk på hvem som er kåret for 2015!

Det vanlige er at vinnerne benevnes som All-American, og laget av spillere som kåres -uansett nivå- kalles All-America team. Det vil si at man kan være All-American, men for eksempel på NCAA Division II-nivå. Da er man altså ikke All-American på NCAA FBS-nivå…og vice versa. Man kan også bli kåret til All-American, men egentlig være 3rd string (tredjevalg) sådan, ikke f.eks. 1st string (førstevalg). Det er allikevel ganske vanlig at selv en spiller som har blitt 3rd string eller ‘honorable mention’ som All-American, benevner seg selv som kåret til All-American på CVen sin. Og det er helt kurant det, men kanskje greit å kjenne til for den som ikke har fått med seg at her er det nyanser som kan være greit å sjekke opp hvis man skal ha absolutt nøyaktighet 😉

Så; hvem er kåret i år?

Vi begynner naturlig nok med det øverste nivået, NCAA FBS, og bruker også mest tid på det. Men; vi skal også en tur innom NCAA FCS, NCAA Division II og NCAA Division III. Vi tar også turen utenfor NCAA-systemet, og ser på NAIA. Det finnes faktisk et par til college-varianter i form av NJCAA og nærmest ukjente USCAA. De to sistnevnte tar vi ikke med i denne oversikten.

NCAA FBS

Deshaun Watson
QB DeShaun Watson, Clemson

Dette er topp-nivået innen college-fotballen, og dermed det nivået som utvilsomt trekker størst interesse også. Dermed er det ingen mangel på organisasjoner som vil kåre All-Americans på nivået. Om vi forholder oss til Wikipedia sin oversikt, så har de tatt med 11 forskjellige organisasjoner som står for All American-kåringer på dette nivået. Av disse er 5 ansett som formelle kåringer av NCAA selv. Vi gir deg her oversikten på de som samlet sett ble topp 26 (11 offense, 11 defense, 1 kicker, 1 punter, 2 returnere) basert på de formelle kåringene. For å gi et ytterligere inntrykk av kåringene, har vi skrevet i parentes hvor mange av de 11 kåringene som kåret dem som All-American. De er:

Angrep:

 • QB DeShaun Watson, Clemson (8 av 11)
 • RB Derrick Henry, Alabama (11 av 11)
 • RB Leonard Fournette, LSU (5 av 11)
 • WR Corey Coleman, Baylor (11 av 11)
 • WR Josh Doctson, TCU (10 av 11)
 • TE Hunter Henry, Arkansas (8 av 11)
 • OL Spencer Drango, Baylor (11 av 11)
 • OL Joshua Garnett, Stanford (11 av 11)
 • OL Taylor Decker, Ohio State (6 av 11)
 • OL Ryan Kelly, Alabama (7 av 11)
 • OL Ronnie Stanley, Notre Dame (6 av 11)

Forsvar:

 • DL Carl Nassib, Penn State (10 av 11)
 • DL Joey Bosa, Ohio State (7 av 11)
 • DL Shaq Lawson, Clemson (7 av 11)
 • DL A’Shawn Robinson, Alabama (8 av 11)
 • LB Reggie Ragland, Alabama (10 av 11)
 • LB Jaylon Smith, Notre Dame (9 av 11)
 • LB Tyler Matakevich, Temple (7 av 11)
 • DB Jeremy Cash, Duke (11 av 11)
 • DB Vernon Hargreaves III, Florida (6 av 11)
 • DB Desmond King, Iowa (11 av 11)
 • DB Jalen Ramsey, Florida State (4 av 11)

Special Teams:

 • K Ka’imi Fairbairn, UCLA (7 av 11)
 • P Tom Hackett, UCLA (10 av 11)
 • Returner Christian McCaffrey, Stanford (5 av 11)
 • Returner Evan Berry, Tennessee (3 av 11)

Her er det utvilsomt mange svært gode spillere. Noen spillere av samme kaliber kan nok imidlertid føle seg snurt, men poenget er at det må gjøres valg. Når det er over 120 skoler med stappfulle rostere av talent som alle i prinsippet er aktuelle, så sier det seg selv at nåløyet er trangt.

En spennende ting å følge med på, er hvor mange av de som kåres til All-American som faktisk lykkes på neste nivå, altså i NFL. Det kan være en aldri så liten a-ha opplevelse når man kikker 5-6 år tilbake på de som ble kåret som de beste av de beste på det høyeste college-nivået: Svært mange av dem ender opp utenfor NFL etter noen få år. Så trangt er faktisk nåløyet videre også…

 

NCAA FCS

Darnell Sankey
LB Darnell Sankey, Sacramento State

American Football Coaches Association (AFCA) har kåret All-Americans siden 1945, og for alle nivåer. FCS er intet unntak, og deres vinnere for 2015 finner du her.

Associated Press (AP) kårer også All-Americans for FCS, og deres liste er her.

Walter Camp Football Foundation kårer også, og deres vinnere for 2015 er her.

Til slutt skal vi ta med oss Stats Inc., som gjør en kåring av NCAA FCS All-Americans som også blir lagt merke til og regnes med. Deres vinnere for 2015 finner du her.

 

NCAA Division II

Clayton Callicutt
DE Clayton Callicutt (#98), Angelo State

AFCA sine All-Americans for Division II finner du her.

 

NCAA Division III

2015_benger_AFCA_AA_sr
RB Sam Benger, Carnegie Mellon

D3Football.com kårer All-Americans for NCAA sitt laveste nivå. Deres liste over årets All-Americans ble publisert 18.desember, og du finner den her.

D3Football er ikke alene om å kåre All-Americans for dette nivået; AFCA har gjort det samme i flere tiår, og deres All-Americans for 2015 finner du her!

 

NAIA

Ryan Kasdorf
QB Ryan Kasdorf, Morningside. I 2016 spiller han i Italia.

AFCA kårer All-Americans for alle nivåer av betydning, også NAIA. Deres liste over All-Americans for NAIA 2015 finner du her!

 

I tillegg skal vi legge til at Associated Press annonserer et såkalt ‘AP Little All-American’-lag, som går på tvers av NCAA D2 og D3, samt NAIA. Det er en såpass respektert kåring at vi tar den også med, og du finner den her for 2015. Den historiske bakgrunnen for ‘AP Little All-Americans’ finner du her.

Vi har utelatt en god del kåringer selv om vi har med mange i oversikten du finner i denne artikkelen. Det er også et poeng verdt å få med seg; det finnes nesten uendelig mange slike kåringer. En viktig årsak til det, er at det gir god publisitet å kåre All-Americans, ihvertfall hvis man greier å synliggjøre det litt. Skolene og spillerne er naturligvis glade for positiv oppmerksomhet, og kan være nyttige katalysatorer i å gjøre en kåring kjent. Både ESPN, CBS, Phil Steele, The Sporting News og haugevis av andre som vi knapt har nevnt her (NB! Noen av dem er imidlertid inkludert via Wikipedia-siden som vi refererer til under kapittelet om NCAA FBS), gjør kåringer. Vi mener imidlertid å ha fått med oss de mest anerkjente i vår oversikt. Har vi gått glipp av noen som fortjener å være med når vi snakker om ‘mest anerkjente’? Gi oss i tilfelle tips via en kommentar nedenfor!

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x