Mattis Holts Mock Draft 2.0: Ringvirkningene fra Free Agency

Det har skjedd mye siden jeg publiserte årets første mock draft. Brock Osweiler er quarterback for Cleveland Browns. AJ Bouye tjener $13.5 millioner i Jacksonville. Brandin Cooks er Tom Bradys nye leketøy, og Stephon Gilmore er nå den nye stjerna i secondaryen. Washington-quarterback Kirk Cousins mistet begge receiverene sine, men fikk en tidligere quarterback fra Cleveland i stedet. Og mye, mye mer…

Her er hvordan jeg tror free agency påvirker NFL-draften, i form av min Mock Draft 2.0!

 

1) Cleveland Browns: DE Myles Garrett, Texas A&M (Forrige valg: Garrett)

Det er ingen tvil om at Cleveland Browns fortsatt trenger en spiller som Myles Garrett på et forsvar som generelt er rippa for talent. Texas A&M-stjerna hadde en nydelig dag på NFL-combinen i Indianapolis, og beviste at han er den beste spilleren i årets draft. Cleveland velger Garrett, så enkelt er det.

 

2) San Fransisco 49ers: DE Derek Barnett, Tennessee (Forrige: QB D. Kizer)

Jeg hadde Notre Dame-quarterback DeShone Kizer her sist, men har endret litt mening om han. Han er kanskje fortsatt den smarteste quarterbacken i årets draft, men det er også veldig mye som må jobbes med. Nå som Niners har hentet inn Brian Hoyer som quarterback ser jeg ingen grunn til å brenne av deres førstevalg på en QB. San Fransisco trenger hjelp overalt på forsvaret, og spesielt trenger de en skikkelig pass rusher på utsiden. Arik Armstead og DeForest Buckner har sementert den defensive linja, og da mangler det bare å finne en atletisk pass rusher som dra nytte av dem. Det er Derek Barnett. Jonathan Allen testet litt for dårlig for min smak under combinen, og derfor gir jeg Tennessee-spilleren Barnett et kraftig hopp. Barnett kunne løpt i full fart under et spisebord. Snakk om atlet.

3) Chicago Bears: S Jamal Adams, LSU (Forrige: DT J. Allen)

Selv om Jonathan Allens game tape er strålende, så kommer han til å falle på grunn av gjennomsnittlige tall under combinen. Jeg hadde ikke helt fått opp øya for Jamal Adams sist mock draft, men det har jeg definitivt gjort nå. Adams er en strålende fotballspiller, og en fremstår som en leder. Bears signerte nettopp Quintin Demps fra Houston, og med Adams ved siden av han har Chicago forbedret forsvaret sitt betraktelig. Adams er en stor, fysisk og smart safety med god closing speed og rekkevidde.

4) Jacksonville Jaguars: FS Malik Hooker, Ohio State (Forrige: Hooker)

Her holder jeg meg til det forrige valget mitt. Malik Hooker har størrelsen, og ikke minst; han har hjernen. De instinktene han viser på banen er helt ekstreme, og det er ikke uten grunn at han har blitt sammenlignet med tidligere Baltimore Ravens-safety Ed Reed. Eneste grunnen til at jeg setter Jamal Adams over han som spiller er problemene hans med å fullføre taklinger. Dytt Hooker inn mellom Jalen Ramsey og AJ Bouye, og herregud for en secondary Jags har.

5) Tennessee Titans (fra LA Rams): CB Marshon Lattimore, Ohio State (Forrige WR M. Williams)

Lattimore følger rett etter lagkameraten Malik Hooker. Lattimore er den mest polerte cornerbacken i en helt tullete sterk klasse. Han ser nesten helt plettfri ut på tape, bortsett fra at han gang på gang ser ut til å miste hodet når kampen og vipper. Det er en litt merkelig atferd av en spiller som stort sett ser ut til å ha full kontroll. Det er dog noe jeg tror trenere kan luke ut av spillet hans, og da er Lattimore et ran med 5. valget. Han er åpenbart strålende i coverage, men det som gjør han spesiell er at han er en solid takler også.

6) New York Jets: RB Leonard Fournette, LSU (Forrige: Fournette)

Leonard Fournette skremte nok noen da han hadde et svært svakt vertikal-hopp, men han slo hardt tilbake med en sterk «40-yard dash»-tid. Han flytter så mange kilo sjokkerende fort, og det laget som plukker han vil få en destruktiv runningback. LSU-backen har pløyd over spillere i tre år, og til tross for at han har mistet en del kamper med skade har Fournette samlet opp nesten 4.000 yards. Han spiller med flere gir, og overrasker mange med toppfarten sin. Kombiner den kroppen med et bra blikk og sjuk kroppskontroll, og du har en spiller som kan dominere i NFL i mange år fremover.

7) Los Angeles Chargers: DT Jonathan Allen, Alabama (Forrige: LB R. Foster)

Jonathan Allen hadde ingen god combine, men den var ikke dårlig nok til å skremme han forbi Los Angeles Chargers. Lagkameraten Reuben Foster gjorde en merkelig manøver før NFL-combinen, kjørte «vet du ikke hvem jeg er»-kortet på personellet som skulle måle spillerne, hisset seg opp, og ble sendt hjem fra Indianapolis. Sært. Kilder sier at det ikke har forandret hvordan lag ser på han, men jeg tror ikke han blir et topp 10-valg. Allen er fortsatt litt av en spiller, og jeg tror han vil gjøre det best som innvendig pass rusher for et 4–3-forsvar. Passer med andre ord bra for Chargers.

8) Carolina Panthers: TE OJ Howard, Alabama (Forrige: CB M. Lattimore)

Hvis denne mock draften spiller seg ut i virkeligheten vil Panthers sitte igjen med tårer i øynene når de skal plukke som nummer åtte. Både Marshon Lattimore, Leonard Fournette, Derek Barnett, Jamal Adams og Jonathan Allen er alle spillere som de nok hadde håpet å ha tilgang til her. Uten de må de tenke nytt, og da kan det fort hende de strekker seg etter en spiller som OJ Howard. Greg Olsen er 32 år, og kommer ikke til å bli noe yngre. Mange lag har hatt suksess med to tight end-formasjoner, og Panthers hadde elsket å gi Cam Newton nok et enormt alternativ. Howard er et sjeldent talent som fortjener topp 10-vurdering.

9) Cincinnati Bengals: LB Reuben Foster, Alabama (Forrige: DE D. Barnett)

Med Barnett borte kan Bengals vurdere å ta den beste linebackeren på brettet. Fosters oppførsel i Indianapolis var uten tvil idiotisk, men han har sagt personlig unnskyld til alle involverte – og forklart seg for NFL-lagene. Det bør holde, når du har en så talentfull spiller som Foster er. Bengals trenger linebacker, og får en strålende en her.

10) Buffalo Bills: WR Corey Davis, Western Michigan (Forrige: Davis)

Jeg tror Buffalo vil se etter en receiver her, og da står det mellom tre stykker: Draftens raskeste mann, John Ross, national champion Mike Williams, og Corey Davis. Det er kanskje et rart valg av meg å plukke Davis, men jeg tror han kan gjøre mer enn Ross og Williams. Clemson-receiveren Williams er min favoritt, men Buffalo har allerede en prototypisk nummer 1 receiver fra Clemson i Sammy Watkins. Corey Davis kan komplimentere han, og gi Tyrod Taylor bedre forutsetninger for å lykkes.

11) New Orleans Saints: CB Gareon Conley, Ohio State (Forrige: SS J. Adams)

Jamal Adams som det 11. valget var nok litt vel optimistisk av meg. Saints må heller lete litt lengre ned på draftbrettet, men det er mye snacks å velge i der også. Sidney Jones hadde passet perfekt her, hadde det ikke vært for skaden han nettopp dro på seg på sin Pro Day. Dermed gir jeg plassen til Gareon Conley. Conley hadde en veldig bra combine-dag, og han har kvalitetene til en nummer 1 cornerback. Kvikke føtter, lange armer, og han spiller ballen som en WR.

12) Cleveland Browns (fra Eagles): QB Patrick Mahomes, Texas Tech (Forrige: QB Mitch Trubisky)

Jeg tror Cleveland kommer til å gå for en quarterback her, og i dette scenarioet kan de velge fritt. Å velge Patrick Mahomes kan kanskje være et sjokk for mange, men de andre quarterbackene har alle gitt meg en grunn til å ikke like de. Deshaun Watsons arm ble målt til 49 mph under combinen, noe som er mye svakere enn hva som anbefales for en NFL-quarterback. Mitch Trubisky ble grilla av NFL Network-ekspert Steve Mariucci, og visste ikke hva en «hard count» var. Deshone Kizer skuffet på combinen. Patrick Mahomes er en spiller som ikke gjør annet enn å imponere meg på tape. Han kommer fra en relativt liten skole, og har blitt snakket relativt lite om i draftprosessen, men det gjør han ikke til en mindre fantastisk quarterback. Han er som en krysning av Dak Prescott og Russel Wilson, og har skyhøyt tak. Han kan være mannen som tar Cleveland til nye høyder.

13) Arizona Cardinals: QB Deshone Kizer, Notre Dame (Forrige: DE S. Thomas)

Hopper Arizona på quarterback-bølgen hvis Cleveland snapper en? Jeg tror det. Carson Palmer hadde sin dårligste sesong noen sinne i 2016, og det bør ringe noen bjeller i Pheonix. Laget deres har potensialet til å vinne nå, og da kan det hende de må lene seg på en yngre og kvikkere quarterback. DeShone Kizer virker som en tryggeste quarterbacken i draften, selv om han har mye som må jobbes med. Bruce Arians er dog en fyr som kan få skikk på hvilken som helst quarterback.

14) Philadelphia Eagles (fra Vikings): RB Christian McCaffrey, Stanford (Forrige: RB D. Cook)

Philly vant myntkastet om det 14. valget, og det kan være det som gjør at de skaffer seg en av mine favorittspillere i draften. McCaffrey har bare gjort ting som har forbedret draftposisjonen hans siden nyttår. Han herjet på combinen, og han så glimrende ut på Stanfords Pro Day. Flere eksperter gikk til og med så lang som å si at McCaffrey kunne vært et 1. runde valg som receiver. Han løper ruter nydelig, i tillegg til at han er en av de mest tålmodige og smarte college-runningbackene jeg har sett. Wentz og McCaffrey er en duo vi kan høre mye om i årene som kommer. Bare se på GIFen under hvordan han lurer cornerbacken (#22) med å ta et lite steg til høyre, før han skyter gjennom. Ah, det er nydelig å se på.

15) Indianapolis Colts: OT Ryan Ramczyk, Wisconsin (Forrige: TE OJ Howard)

Selv om offensive tackle-klassen er noe svak betyr ikke det at det finnes en som kan gjøre Colts bedre. De trenger å beskytte Andrew Luck, og Ryan Ramczyk er etter min mening den beste OT i draften. Han er også den mest allsidige av de beste, og kan bekle de fleste posisjonene på linja foran Luck.

16) Baltimore Ravens: OLB Takkarist McKinley, UCLA (Forrige: McKinley)

Her ser jeg ingen grunn til å endre valget. «Takk» er en av de mest atletiske pass rusherene i draften, og er alltid rundt ballen. Han er eksplosiv og har lynraske reaksjoner til å dra seg forbi tackles. Han har også lange armer som han bruker svært godt for å nå bort til quarterbacken. En strålende spiller til Baltimore Ravens som har veldig gamle pass rushere.

17) Washington Redskins: WR Mike Williams, Clemson (Forrige: DT M. McDowell)

Noen ganger faller spillere i draften helt uten at man forstår hvorfor. Wide receiver er en skill position som mange lag allerede har en spiller de er fornøyd med, men Washington Redskins mistet nettopp begge sine beste ballmottakere. Med Williams har plutselig Redskins igjen flere veldig gode receivere, og han gir Kirk Cousins et pålitelig mål. Vi vet enda ikke helt hvem Josh Doctson er, og Terrelle Pryor kan være et «1-year-wonder». Mike Williams er en maskin, og han er helt fantastisk til å tilpasse seg ballbanen i luften.

18) Tennessee Titans: WR John Ross, Washington (Forrige: CB M. Humphrey)

Jeg ga Titans sin cornerback med 5. valget, og da trenger de ingen Humphrey her. En spiller som et hvert lag kan trenge er John Ross. Han slo Chris Johnsons legendariske 4.24-tid på 40-yarderen under combinen, og banket til med 4.22. Det er syk fart, og det er en fart som Marcus Mariota vil glise for å ha tilgjengelig. Det som er bra med Ross er dog at han ikke bare er fart. Han kan gjøre fantastiske ting med ballen i henda, men han kan vinne på utsiden også.

19) Tampa Bay Buccaneers: SS Jabrill Peppers, Michigan (Forrige: Peppers)

Peppers er fortsatt et lite wild card, fordi man ikke helt vet hvilken posisjon han er best som. Han snakkes om som en safety, men han spilte absolutt mest som linebacker for Michigan. Det handler nok om hvilket lag som forelsker seg i han, og det tror jeg Bucs kan finne på å gjøre. Peppers kan også komme inn og score poeng på special teams, og det hjelper mer enn man tenker når GMs står mellom to spillere.

20) Denver Broncos: OT Cam Robinson, Alabama (Forrige: OT R. Ramzcyk)

Cam Robinson har fått litt for mye pes etter min mening. Han er kanskje den OTen som har møtt de beste pass rusherene, og jeg synes ikke han har gjort seg bort en eneste gang. Han er en prototypisk left tackle, og Broncos kan få tak i nettopp den brikken de trenger.

21) Detroit Lions: DE Charles Harris, Missouri (Forrige: DE Taco Charlton)

Jeg har latt tortillaen synke litt, og funnet ut at Taco ikke er så fantastisk som jeg tenkte sist. Charles Harris er en spiller som skyter oppover draftbrett om dagen, og han er også en bedre spiller for Detroit enn Taco. Han er mer atletisk, og vinner oftere med teknikk.

22) Miami Dolphins: DE Haason Reddick, Temple (Forrige: LB J. Davis)

Selv om Florida-spilleren Davis til Miami hadde vært som skrevet i stjernene, så er jeg ikke solgt på han lengre. Han hadde alt for mange dårlige kamper i fjor, og jeg er usikker på taklingen hans. Det gir plassen til en annen pass rusher som det snakkes varmt om om dagen. Reddicks unike historie som walk-on i college, til topp NFL-prospekt gjør det hele litt mer medievennlig, men Reddicks combine-tall lyver ikke. Han har 1. runde-talent.

23) New York Giants: RB Dalvin Cook, Florida State (Forrige: RB McCaffrey)

New York Giants har runningback-problemer. Jeg trodde de skulle kaste seg etter Adrian Peterson, men det har ikke skjedd (ennå). McCaffrey er i dette scenarioet borte, og da kan de snu seg mot en som er på vei ned i draft-stock. Dalvin Cook hadde ingen god dag i Indianapolis, men tapen hans juger ikke. Han er en fantastisk spiller, selv om han har gitt NFL-lag grunn til å tvile på han i det siste. Han minner meg litt om Giants-runningbacken Paul Perkins.

24) Oakland Raiders: S Obi Melifonwu, UConn (Forrige: CB T. Tabor)

Tabor er ikke lenger en 1. runde-cornerback i mine øyne. Det er derimot Obi Melifonwu! Herregud for en dag han hadde i Lucas Oil Stadium. Han hoppet nesten gjennom taket på vertikalen, og holdt på å matche den tidligere lagkameraten Byron Jones‘ verdensrekord i stillestående lengde. Melifonwu er en atlet med stor A, og selv om ikke tapen alltid backer det opp vil han være en byggekloss NFL-lag sikler over.

25) Houston Texans: OT Garrett Bolles, Utah (Forrige: OT C. Robinson)

Bolles holder det samme nivået som Robinson og Ramczyk, og det er ingen dealbreaker for Houston at de to er borte. «Ingen quarterback?» kan du spørre. Nei, jeg forventer at Texans kommer til å snike til seg Tony Romo ganske snart, og da må linja foran han forsterkes. Duane Brown på en side og Bolles på den andre, da har Romo alle forutsetninger til å overleve 16+ kamper.

26) Seattle Seahawks: CB Quincy Wilson, Florida (Forrige: OT G. Bolles)

Stakkars Seattle Seahawks. De tre beste tacklene er borte, og de må rote gjennom papirene sine for å finne en spiller. Tabor er ute av 1. runde-diskusjonen – men det er ikke Wilson. Seahawks elsker store cornerbacks, og Wilson kan være spilleren som endelig klarer å fullføre Legion of Boom igjen.

27) Kansas City Chiefs: LB Jarrad Davis, Florida (Forrige: DT C. Brantley, Florida)

Her tror jeg potensielt Chiefs kan overraske med å knabbe en quarterback, men så modig tør ikke jeg være i min mock. Der Chiefs trenger mest hjelp er på inside linebacker, og da er Davis det åpenbare valget. Som nevnt er jeg ikke helt solgt på han, men han har også spill der han ser uslåelig ut. Boom/bust-valg for Chiefs.

28) Dallas Cowboys: DE Taco Charlton, Michigan (Forrige: DE C. Lawson)

Taco! Dallas får servert en sprek hovedrett helt i slutten av 1. runde, og slipper å strekke seg etter Lawson. Taco har en overlegen størrelse som passer rett inn i brautende Dallas Cowboys.

29) Green Bay Packers: CB Sidney Jones, Washington (Forrige: Jones)

Jeg underdrev når jeg puttet Jones her sist, han er den nest beste cornerbacken i draften. Skaden vil dog gjøre at han faller, og da kan han være i spill for Packers likevel. Det nyeste er at han forventer å kunne spille i 2017-sesongen, og da bør han ikke surre seg ut av dag 1. Han er smart, og gjør sjelden taktiske feil i secondaryen.

30) Pittsburgh Steelers: TE David Njoku, Miami (FL)

Jeg holder meg til at 2017-draften blir den første med to TEs i 1. runde på år og dag. Njoku er rett og slett for god til at han skal falle til runde nummer 2. Han er en irriterende god atlet til å ha den størrelsen han er. Han hopper så ekstremt høyt. Steelers tok sjansen på Ladarius Green, men i det tempoet han skaffer seg hjernerystelser tror jeg han er ferdig med fotball. Njoku er ikke den beste blokkeren i klassen, men Steelers har Jesse James til det.

31) Atlanta Falcons: OG Forrest Lamp, Western Kentucky (Forrige: WR J. Ross)

Lamp er den beste guarden i draften, men for guds skyld ikke få han til å spille tackle. Han så rett og slett grusom ut i den posisjonen under Senior Bowl-uka. Men som guard er han glitrende, og vil fylle et hull for Atlanta.

32) New Orleans Saints (Fra Patriots): CB Adoree Jackson, UCS

Har du sett, Patriots har ikke noe 1. runde-valg i år heller. Det ble tradet bort for Brandin Cooks. Det gir Saints muligheten til å plukke sin andre spiller. Selv om cornerback-posisjonen ble dekket med det første valget har de fortsatt mer enn god nok grunn til å velge Adoree Jackson. UCS-spilleren er helt ekstremt med ballen i henda, og vil kunne hjelpe Saints på special teams med en gang. I tillegg kan han utvikles til å bli en strålende cornerback. Et smart valg å ende dag 1 med.

Det var min andre mock draft i år. Gi meg gjerne tilbakemelding om du mener jeg er spot on eller helt på jordet, på Twitter under @matrixholt og @nfldraften.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x