NFL DRAFT 2022!

Happy draftday alle sammen!. I kveld/natt i Las Vegas så smeller det. NFL DRAFT 2022!

Lag kommer til å gå all inn for å få sine spillere, det kommer til å være lag som føler de har skutt gullfuglen, noen lag kommer til å dra hjem med mer enn de hadde og noen med mindre enn når de startet. Det kommer til å være høy fart og spenning helt frem til siste slutt. Det var i går kveld… Nå er det draft time. Som kongen av rock sa, «Viva Las Vegas»!

Ta dette som en pekepinn, hva jeg syns lagene burde gjøre med en god miks av hva jeg tror kan skje. Denne mocken er for å skape samtaleemner rundt om og kanskje det er noe som ikke har blitt sett på før. Ikke ta alt for god fisk, men se mer på meg som sjamanen du finner i en bakgate. Så finn frem tebladene, ouija brettet og krystallkulen det er på tide å spå fremtiden.

Jacksonville Jaguars are on the clock!

1

Jacksonville Jaguars- Ikem «Ickey» Ekwonu OT/OG North Carolina State

Et bilde som inneholder person, oransje, innendørs, sport
Automatisk generert beskrivelse

Vi starter det hele med noe som var åpenbart ved slutten av sesongen. Da var det projected at Jags skulle ta en OT. Men de franchised taged Cam Robinson. «Ickey» i dette tilfelle kommer til å starte sin NFL karriere som venstre guard noe han gjorde hele 239 ganger i 2020.

Dette gir Jags en mulighet til å revurdere på denne tiden neste år om de skal signere Robinson til en ny kontrakt eller la «Ickey» ta over plassen. Dette handler om å maksimere potensiale til Trevor Lawrence og gi han muligheten til å vise seg frem i 2022.

2

Detroit Lions- Aidan Hutchinson, Edge Michigan

Et bilde som inneholder person, spiller, utendørs, sport
Automatisk generert beskrivelse

Lions fyller et svakt punkt på forsvarssiden og de beholder Michigan-spilleren Hutchinson i Michigan.

Hutchinson er det alle lag håper de får når de ønsker seg en Edge spiller. Han har alt, han er den prototypiske spilleren med det grunnleggende i bunn, en motor som aldri gir seg, og med både fart og styrke finner han flere måter å komme til fotballen på.

3

Houston Texans- Trevon Walker, Edge Georgia

Et bilde som inneholder person, idrett, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Et av årets store Prosjekter. Trevon Walker fra Georgia har størrelsen man ønsker (6 fot 5) med lange armer og en do-it-all mentalitet. Han har lavere gulv enn Hutchinson, men taket for potensial er ekstremt mye høyere.

4

New York Jets – Garrett Wilson, WR Ohio State

Et bilde som inneholder person, gress, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

Det er bare å bli vant til å høre om Ohio State WRs; de har to som kan gå i topp 25 i år og kanskje neste års beste WR. Når det er sagt så går Wilson til Jets for å skape den beste QB-WR komboen, Wilson og Wilson.

Wilson er en type mottaker som er like god med ballen i henda som han er uten. Han er nær toppen av alle rookies når det kommer til å løpe ruter. Han har også god forståelse av sin egen kropp og kan få de fleste cornerne til å se ut som lyktestolper når han løper forbi dem. Kommer nok til å starte i sloten, men kommer til å bli en viktig spiller uansett hvor han havner.

5

New York Giants- Keyvon Thibodeaux, Edge Oregon

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Hadde han vært i 2021-draften hadde han vært første defensive spilleren tatt. Thibodeaux var snakket om som nr 1 valget i årets draft før sesongen.

Taket hans er All-Pro, som sier noe. God, eksplosiv atlet som finner nye måter å komme til QBen på. Holder basen og point of attack i løpet spillet som er et bonus. Klarer han å bli mer konsistent og får bort de dårlige spillene her og der så kan dette bli et ran for Giants på nr 5.

6

Carolina Panthers- Evan Neal, OT Alabama

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Rett og slett for å oppgradere den offensive linja. Dette er starten på å bygge en god linje for McCaffrey å løpe bak; kanskje han ikke blir skadet?

Hva som skjer på QB-plassen gjenstår å se, kanskje Panthers allerede har øynene på 2023 draften? Det jeg vet er at de har vært åpne på å oppgradere linja som pri 1, og det gjør de med Neal.

Neal har størrelsen, fysikken og styrken til å flytte på hvem som helst, i både pasnings- og løpe-spill. Evan Neal kan spille på begge sider av linjen som gir en økt verdi dersom skader skal oppstå.

7

New York Giants – Ahmad «Sauce» Gardner, CB Cincinnati

Et bilde som inneholder gress, person, spiller, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Han kan spille press, off man, mann-mann og zone.

Han har aldri sluppet inn en TD på noen av de han har dekket på tre år i College. Er det så mye mer man kan si da?

8

Atlanta Falcons – Drake London, WR USC

Et bilde som inneholder person, gress, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

En plug and play; kommer til å starte fra dag 1. Falcons trenger sårt noen til å hjelpe Kyle Pitts og Marcus Mariota. Den hjelpen får de i Drake London.

London klarte å få over 1000 yards og 7 touchdowns før han ble skadet etter 8 kamper spilt i 2021.

Med størrelsen London bringer så kan Mariota bare kaste i hans retning og han kommer ned med stort sett alle 50/50 ballene. Sett han på samme side som Pitts og la dem leke seg med lavere CB.

9

Seattle Seahawks- Jermaine Johnson II, Edge Florida State

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, baseball
Automatisk generert beskrivelse

Setter edgen blant de beste i draftet, hvis ikke den beste. Har en naturlig bøy i kroppen når han rusher QB noe som er en fordel. En av de beste defensive playmakeren i 2021 der han hadde et break out år for å sette han i topp 10-diskusjoner.

10

New York Jets- Kyle Hamilton, S Notre Dame

Et bilde som inneholder person, spiller, idrett, baseball
Automatisk generert beskrivelse

Hva kan man si om kanskje den beste defensive prospecten i draften?

Han har høyden og disiplinen til å bli en av de beste i NFL og en spillestil som passer både for dekking dypt av banen og for å spille med Linebackers der han kan matche Runningbacks og Tightends.

Det å kunne tette hull er hele poenget med draften, og med Hamilton så tetter Jets et stort behov.

11

Washington Commanders- Devin Lloyd, LB Utah

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, hjelm
Automatisk generert beskrivelse

Lloyd er en god atlet med høy fotball IQ. Han fikk snaps som både Slot, corner og dyp safety i 2021, posisjoner han har spilt de siste 3 årene også.

Commanders (ja det er ikke noe jeg er vant til å si eller skrive) sliter med sitt. Hvis de skal utnytte dette året med Wentz som QB så må de se på både OG, CB, LB og S. Hamilton ble akkurat draftet, det er ingen OG som er verdt muligheten her på 11. De draftet Davis i 2021, men har fortsatt et hull på Will Linebacker plassen.

12

Minnesota Vikings- Trent McDuffie, CB Washington

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Med Trent McDuffie så vet du hva du får – noe som er verdifullt i NFL. Han er en Corner med god mobilitet og som har det du ser etter i tekniske ferdigheter også. Har det du ser etter også i løpe-spillet der han er en villig tackler. Har så og si bare spilt utside corner, men har IQ og forståelsen til å ta det med til Slot om det skulle være ønskelig.

13

Houston Texans- Jameson Williams, WR Alabama

Et bilde som inneholder person, gress, fotball, felt
Automatisk generert beskrivelse

En av de raskeste WRs i årets draft. Williams en tidligere Ohio State spiller, kom til Alabama og ble fort nr 1. Han kan gjøre alt av løpe-ruter, både lange og korte, har farten til å slå press og har en god størrelse. Hadde han ikke røket ACL i championship kampen kunne han ha vært WR 1 i draften.

14

Baltimore Ravens- Jordan Davis, DT Georgia

Et bilde som inneholder person, spiller, utendørs, sport
Automatisk generert beskrivelse

En av årets freaks, han er 154 kg og løp 40 yards på 4.7 sekunder….

Davis er årets beste løpsforsvarer fra DT posisjonen og har vist en imponerende reaksjonshurtighet for å komme seg til ballen eller tette løpe-hull. Han har jobbet med passrush og når Davis har det enda bedre i repertoaret blir det neppe lettere å være NFL-QB. Tenk på Vita Vea i Tampa Bay.

15

Philadelphia Eagles- George Karlaftis, Edge Purdue

Et bilde som inneholder person, gress, spiller, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Endelig har NFL fått sin egen «Greek Freak»! Født i Athen, Hellas og med sine greske aner er Karlaftis kanskje den beste Power Rush Edgen i draften.

Sett han på utsiden av den defensive linja og la ha attakere tackles og se han vinne. THIS IS SPARTAAA!

16

New Orleans Saints- Charles Cross OT Mississippi state

Kanskje den beste på å passblocke i draften fordi han har spilt i et pass happy system på college.

Han faller litt i draften på grunn av tidligere spillere under Mike Leach som Andre Dillard, en OT Eagles valgte i første runden i 2019. Dillard har ikke klart å overføre det til NFL, for å si det sånn.

Selv om han kommer fra dette systemet så har han vist at han kan stå imot på pasningsspill og lage hull for løpere. Cross har de fysiske egenskaper i form av høyde og styrke på plass.

17

Los Angeles Chargers- Derek Stingley Jr, CB LSU

Et bilde som inneholder person, spiller, utendørs, folkemengde
Automatisk generert beskrivelse

Chargers fortsetter denne defensive rebyggingen de gjorde tidligere i år med å fullføre det hele med Stingley.

Chargers håper også at Stingley kan finne 2019-formen hans, da han var sett på som den beste CB i hele college. Kommer Stingley tilbake til knallform så begynner dette laget å se skremmende ut…

18

Philadelphia Eagles- Nakobe Dean, LB Georgia

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Det er mye man kan skryte av når det gjelder Dean. Han er både atletisk og har en god spillforståelse. Han kan også spille alle LB-posisjonene i et 4-3 forsvar slik det Eagles har.

Dean viste gode lederegenskaper gjennom hele året og spesielt i playoffs. En god solid spiller som passer rett inn i Eagles og blir starter dag 1.

19

New Orleans Saints- Chris Olave WR Ohio State

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, gress
Automatisk generert beskrivelse

Saint har ikke vist noen tegn på at de skal trade seg videre opp. Kanskje skjer det hvis noen faller? Men alle tegn tyder på at de ønsker å vinne nå med Winston som QB, hvordan hjelper du han da? Få en LT, se valg nr 16 og en WR. Chris Olave var tidlig sett på som WR 1 før sesongen og flere var overrasket at han ikke valgte å gjøre seg disponibel for draften i 2021. Han kommer til å bli WR 2 uansett hvor han blir draftet pga hans ferdighet til å løpe ruter og ta i mot ballen. Han hadde også 13 touchdowns i 2021.

20

Pittsburgh Steelers- Devonte Wyatt DT Georgia

Et bilde som inneholder person, spiller, utendørs, felt
Automatisk generert beskrivelse

Wyatt er en 4-årig spiller for Georgia som ble bedre og bedre for hvert år. Det som gjorde Georgia til et fantastisk defence i fjor var at Davis og Wyatt utfylte hverandre perfekt. Wyatt er mer eksplosiv og bedre mot pass enn sin tidligere lagkamerat.

Wyatt har også en mobilitet som er så god at du glemmer at han er over 120kg. Der han kan bli bedre er å lære litt av Davis, bruke styrken sin til ren power og tette hull i løpespill.

21

New England Patriots- Zion Johnson OG Boston College

Et bilde som inneholder person, gress, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

Johnson er en all-round pro klar Guard med All-pro potensial som gjør han til OG 1 i denne draften.

Patriots tradet Shaq Mason til Bucks i offseason for en pose Sørlandschips. Dette er han de må få for å erstatte Mason.

22

Green Bay Packers- Treylon Burkes, WR Arkansas

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, sport
Automatisk generert beskrivelse

Nå erstatter Packers Adams med Burks.

Burks har en unik kombo av høyde og fart som ikke blir matchet i denne draften. Han kan spille både inside i slot der han var mesteparten av i Arkansas, men også på utsiden der han har kroppsstørrelsen til å være dominant.

Dette er en no brainer for Packers, men det har vi sagt om WR og Packers i flere år nå…

23

Arizona Cardinals- Andrew Booth JR Clemson

Et bilde som inneholder person, gress, spiller, idrett
Automatisk generert beskrivelse

Booth har en god blanding av størrelse, atletiske ferdighet, ball skills og instinkt.

Han spiller med en alfa mentalitet som kan både gagne han, men også være negativt til tider. I 2021 hadde han 3 INT som viser evnen til å lese spill og ha instinktene på plass samt mentaliteten til å ta ballen fra offence, men han hadde også 11 missed tackles som viser til overaggressivitet og dette er noe han må jobbe med.

All in all et supert prospekt der gulvet og taket er høyt.

24

Dallas Cowboys- Arnold Ebiketie, Edge Penn state

Et bilde som inneholder gress, person, spiller, bygning
Automatisk generert beskrivelse

Arnold er overskygget i draften, ikke fordi noe han har gjort, mer det at de andre har mer hype. Men man skal ikke alltid leve på hypen.

Ebiketie er alltid rundt ballen, med 32 hurries, 12 hits og 8 sacks er dette en som beviselig vet hvordan han skal komme til QBen.

Dallas lot Randy Gregory gå tidligere i år så nå trenger de en for å erstatte han. Når Ebiketie får mer spilletid kommer han til å få spisset ferdighetene sine enda mer, noe som lover godt for Cowboys.

25

Buffalo Bills- Kaiir Elam, CB Florida

Et bilde som inneholder utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Elam har vært en solid CB for Florida de siste årene, bare i 2021 hadde han 1 INT, ga fra seg 18 mottak på 35 forsøk mot han, men han var på banen hele 359 passningsforsøk.

Elam har kanskje det beste man kan se etter i en corner; konsistent spill. Elam er primært en utside corner der han kan bruke press i både mann-mann og sone-forsvar. Elam spilte i kanskje den beste divisjonen innen college -SEC- der han møtte Alabama, Georgia og LSU på jevnlig basis.

26

Tennessee Titans- Malik Willis, QB Liberty

Et bilde som inneholder person, gress, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

QB ALERT!! La oss ha det litt gøy og komme med et spicy valg for Titans. NFL er en business som er drevet frem av QBer. Titans var gode gjennom hele sesongen, de kommer til playoffs og har 9 sacks, men Tannehill roter bort ballen 3 ganger. Tannehill er også overraskende gammel, når 2022 sesongen starte kommer han til å være 34. Han har et cap nummer på 30 millioner, men med en «out» etter neste år på 18 millioner. Malik Willis trenger ikke å starte med en gang, la han sitte et år for å lære seg angrepet og så er det full kjør.

Willis har et høyt tak og er en playmaker som kan kaste og løpe med ballen, har blitt bedre alle årene i college, fra starten i Auburn til nå hos Liberty.

27

Tampa Bay Buccaneers- Kenyon Green, OG Texas A&M

Et bilde som inneholder person, himmel, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

Tampa må få erstattet Ali Marpet som la opp i år. De gjør det med å drafte en som var sett på som en topp 10 lock før sesongen. En all around guard som kan gjøre alt og trives med å være en power linjespiller. Green har spilt alt på den offensive linja utenom senter; den posisjonsfleksibiliteten er noe alle lag vurderer som en viktig kvalitet å ha.

28

Green bay packers- George Pickens, WR Georgia

Et bilde som inneholder person, sport, spiller, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Hvorfor ikke doubble down på en posisjon Packers har trengt i flere år. I Pickens får Packers en komplementær spiller til både Rodgers og Burks. Packers satser på at Pickens skal finne tilbake til formen han hadde i 2020 og 2019. Selvsagt så hjelper det ikke at han fikk en ACL skade i ’21, men han kom tilbake mot slutten av sesongen og spilte en stor rolle i championship-kampen.

29

Kansas City Chiefs- Dax Hill, CB/S Michigan

Et bilde som inneholder gress, person, utendørs, spiller
Automatisk generert beskrivelse

Chiefs har gjort noen moves for å forsterke secondarien sin, men ikke nok. De har fortsatt et par hull spesielt etter Mathieu. Dax Hill er alt du kan ønske deg, han er en box safety, deep safety og en nickle/slot cover corner. Denne fleksibiliteten gir Chiefs mye å leke med og kan gi (ny safety) Justin Reid og (ikke så nye) Juan Thornhill en de kan stole på i sloten som ikke er redd for å takle.

Hill er en clean cover safety med gode muligheter for å følge mottaker i mann mann enten via slot eller fra boksen.

Hill kommer til å være på banen som rookie, det er bare å følge med, her kan mye skje.

30

Kansas City Chiefs- Boye Mafe, Edge Minnesota

Et bilde som inneholder person, utendørs, spiller, folkemengde
Automatisk generert beskrivelse

Mafe er det man vil kalle et prosjekt. Han har et høyt tak med alle ferdighetene til å være en solid edge. Han er en late riser etter kanskje den beste uka i senior bowl blant edge-forsvarere.

Her er det for Chiefs å få han på banen så fort som mulig og gi han reps i trening der han kan lære å gjøre mer enn bare å rushe QB. Chiefs trenger dessuten en som kan spille på andre siden av Clark og som gjør at Chris Jones kan få spilt sin naturlige posisjon, DT. Det er forøvrig denne posisjonen han også har tjent best på i NFL.

31

Cincinnati Bengals- Tyler Linderbaum, C Iowa

Et bilde som inneholder person, gress, spiller, utendørs
Automatisk generert beskrivelse

Linderbaum er den beste Centeren i årets draft. Noe Joe Burrow kan verdsette høyt.

Bengals har allerede signert Center Ted Karras, men hva gjør vel en til? Dessuten kan man flytte Karras ut til Guard og få en linje Burrow ikke har sett i Cincinnati.

32

Detroit Lions- Quay Walker, LB Georgia

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, felt
Automatisk generert beskrivelse

Lions må få gjort noe med linebackerne sine. Enter Quay Walker. En rask og sterk linebacker som elsker å tackle og som har alt han trenger for å holde følge med tight ends og running backs i coverage. Som med resten av Georgias defensive spillere så er de alle klare for NFL, med et høyt tak for å levere og bli lenge i NFL.

Dette gir Lions mulighet til å få en dags pause for så å se på muligheter i 2 runde i form av QB eller safety med andre valget.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x