NFL Draft: Carson Wentz – fra lavere nivå til høyeste vurdering

NFL_Combine

Quarterbacken Carson Wentz er på alles lepper for tiden. NCAA FCS-QBen fra North Dakota State har lenge vært vurdert som et mulig draftvalg, og gradvis har vurderingene gått fra lavt i draftet, til midt-rundene, til topprunden. Med NFL Scouting Combine unnagjort er den posisjonen sementert ytterligere.

Det er kanskje ikke så rart, for det er de fysiske forutsetningene som er det fremste trekkplasteret ved Wentz. Det er typisk noe som blir ekstra synlig under NFL sin combine, så også denne gang. Carson Wentz var ikke bare blant de raskeste av QBene på 40 yards (4.77, forøvrig), han viste også frem noe av det klart fremste når det gjaldt presisjon og styrke på kastene.

Etter fremvisningen denne helgen spørs det om ikke Carson Wentz har tatt steget helt opp i toppen av draftet. En rekke av lagene som drafter forholdsvis tidlig, er i markedet for QBs. Det gjelder for eksempel Cleveland Browns (som vanlig), Dallas Cowboys, San Francisco 49ers, Philadelphia Eagles og St. Louis Rams. De sitter med hhv. #2, #4, #7, #13 og #15-valget. Det går nok ikke en QB med alle de valgene, men vi tipper at det ved et par av dem ender opp med QB som valg.

Wentz er helt klart blitt et aktuelt valg å tenke over for de aktuelle lagene, noe en imponerende fremvisning under Senior Bowl og nå NFL Scouting Combine har bidratt sterkt til. Det er riktignok en del spørsmålstegn, som eksempelvis at han stort sett har spilt mot lavere kvalitet enn mange av de andre aktuelle QBene, men samtidig kommer han fra et angrep som har større likheter med det som kjøres i NFL, enn det mange av QBene fra topp-nivået gjør.

Hva Wentz står for på banen kan du få et visst innblikk i her:

Carson Wentz (North Dakota State) vs. Montana (2015)

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x