NFL uke 15

Julen, julen, julen den er her. Og det betyr lørdagskamper i NFL! Nå har ligaen gitt disse kampene det klønete navnet Saturday night edition of Thursday Night Football – markedsføring på høyt nivå med andre ord. Likevel, vi gleder oss over en ekstra kveld med fotball, og at det er lørdag gjør det kanskje litt lettere å få med seg kampen da søndag som kjent er hviledagen.

I kveld er det derfor New York Jets som får æren av å reise til Dallas for å møte Cowboys. Jets har klart seg bra denne sesongen, og Fitzpatrick-til-Marshall har vist seg å være en meget suksessfull kombinasjon på angrep. Forsvaret er meget solid mot løpespill, og til tross for at Revis Island har tatt imot endel besøk i år er dette laget godt posisjonert før de siste kampene og de har all mulighet til å komme seg til sluttspillet.

Cowboys har vært plaget av skader, ingen tvil om det. Men at de skulle falle så langt og så hardt på grunn av Tony Romo var det vel få som så for seg tidligere i sesongen. Dallas har teoretisk en mulighet til å nå sluttspillet, men den begynner å ebbe ut ettersom både Philadelphia, New York og Washington fortsetter å vinne. Det er nok kroken på døra for Dallas nå på lørdag – Jets har mer å spille for og er et bedre lag.

Vi tar en kjapp gjennomgang av topp-10 før vi begir oss ut på ukens kamper.

 

1. Carolina Panthers (13-0)

16-0 er i sikte med tre overkommelige kamper igjen på terminlista. Klarer de det til slutt?

2. Arizona Cardinals (11-2)

Får han hevn over sitt gamle lag denne runden?

Hvis Carolina er nummer 1, så er Arizona sin andreplass hårfint bak. Dette laget ser mer og mer ut som en Super Bowl-deltaker.

3. Cincinnati Bengals (10-3)

Tapet av Andy Dalton til tross, Bengals ligger godt plassert når innspurten begynner.

4. New England Patriots (11-2)

Broncos og Bengals tapte på samme dag, og vips så var Pats tilbake i førersetet i AFC.

5. Green Bay Packers (9-4)

Nå gjelder det bare for Packers å holde momentet gående fram til sluttspillet.

6. Seattle Seahawks (8-5)

Kam Chancellor

Later til å ha funnet ut hvordan de skal spille på angrep. Se opp for denne gjengen.

7. Denver Broncos (10-3)

Ble litt avkledd mot Oakland forrige uke og maktet ikke skape noe som helst i angrep.

8. Pittsburgh Steelers (8-5)

Scorer poeng i bøttevis, og blir en tøff matchup uansett hvem de møter i sluttspillet.

9. Kansas City Chiefs (8-5)

Innehar den neste lengste seiersrekken i NFL (7 på rad!) etter Carolina, og kjemper tappert om en wild card med laget over og laget under i rankingen.

10. New York Jets (8-5)

Win and you’re in. Det er scenarioet til Jets. De ligger foran Pittsburgh når det kommer til wild card, men de har noen tøffe kamper igjen mot både New England og Buffalo. Mye kan skje i AFC North på grunn av skaden til Andy Dalton, men i utgangspunktet er det disse tre lagene som kjemper om to wild cards. Det blir mye spennende fotball nå i julen!

 

Ukens kamper:

 

New York Jets -3.5 @ Dallas Cowboys 

Se innledningen for begrunnelse. Kampen spilles i natt, 02.30 norsk tid.

Sluttspillscenario: Dallas elimineres med tap her og seier fra enten New York, Washington eller Philadelphia.

 

Carolina Panthers -4.5 @ New York Giants

Dette er kanskje den vanskeligste kampen som gjenstår for Carolina, og både gambling-miljøet og ekspertene tror at Giants kan ta en seier her. Problemet med denne tankegangen er at Panthers har nok av våpen på offense til å putte poeng på et ganske så tafatt New York-forsvar. I tillegg forsvinner mye av fordelen med et godt pass rush fordi Cam Newton er såpass mobil, og sterk, som quarterback.

På den andre siden av ballen har Josh Norman spilt en fantastisk god sesong, og stengt av det som har vært topp-receivere for mange lag. Man antar at han skal dekke opp Odell Beckham Jr. i denne kampen, og selv om OBJ er en stjerne i sin egen rett, blir nok dette en tøff dag på jobben.

maxresdefault

Kort oppsummert: Panthers er bedre enn Giants i både angrep og forsvar, og de tar enda et steg mot en perfekt sesong.

Sluttspillscenario: Panthers sikrer hjemmebanefordel med seier og Cardinals-tap.

 

Tennessee Titans @ New England Patriots -14.0

Tom Brady er på skaderapporten denne uken med en sykdom. Det er derimot mye som tyder på at han likevel spiller årets siste hjemmekamp mot Titans. Etter to tøffe tap mot henholdsvis Denver og Philadelphia er New England tilbake på vinnersporet etter å ha vunnet komfortabelt mot Houston forrige uke.

Tennessee ligger på motsatt ende av tabellen: de er ett av tre lag som er 3-10 og kjemper om et høyt draftvalg neste år. Det er mye talent i laget, men de trenger et år eller to til for å kunne konkurrere i det som har blitt en ganske svak divisjon.

Sluttspillscenario: Patriots sikrer bye week i sluttspillet med seier og tap av Denver og Cincinnati.

 

Buffalo Bills -2.0 @ Washington

Washington er et av årets overraskelseslag, uten tvil. Det hjelper selvfølgelig å spille i NFC East, men Kirk Cousins har vært god som quarterback, og laget er godt posisjonert for å snike seg inn i sluttspillet. De mangler mye for å kunne kalle seg et godt lag, men man øyner i alle fall et håp for fremtiden hvis Cousins kan fortsette å forbedre seg.

Bills er ikke helt ute av dansen – de ligger riktignok et stykke bak i kampen om wild card, men hvis ting faller riktig vei kan de klare å kjempe seg til sluttspillet. De vinner mot Washington, men det er lite sannsynlig at de makter å ta igjen New York, Pittsburgh og Kansas City, og Rex Ryan sin første sesong i Buffalo ender i skuffelse.

 

Kansas City Chiefs -7.0 @ Baltimore Ravens

Ravens er nok et av de mest skadeskutte lagene i årets sesong – jeg tror de går foran New England på antall kamper startere har stått over. Det er heller ingen ting å spille for i Baltimore for øyeblikket – det handler mer om å redde ansikt og å ødelegge sluttspillplanene til enkelte lag.

Chiefs er et av det heiteste lagene i NFL for tiden, og bør ta enkelt hånd om Baltimore, selv på bortebane. Tapet av Jamal Charles har ikke stukket kjepper i hjulene for Kansas City, og det bekrefter min teori om at runningback er en av de enkleste posisjonene å spille i profesjonell fotball.

 

Houston Texans +2.0 @ Indianapolis Colts

Hvilken kamp! Vinneren av denne backup-qb-bataljen kan kalle seg divisjonsleder i AFC South, med den pene statistikken 7-7. Taperen faller til 6-8 og i praksis ut av sluttspillbildet, dog ingenting blir avgjort denne uken.

Dette var to lag som flere, inkludert undertegnede, hadde store forhåpningen til før sesongstart. Skader har spilt en liten rolle, men Matt Hasselbeck har faktisk gjort en god jobb som stedfortreder for Andrew Luck og vunnet flere kamper en vidunderbarnet fra Stanford.

På papiret så tror jeg Texans er sterkere, mest på grunn av sin front-7, men og fordi de har flere playmakere i angrep. Dette blir en jevn kamp, og meget mulig en svært underholdende en.

 

Atlanta Falcons @ Jacksonville Jaguars -3.5

temp141002_JulioJones11_TL_Gallery--nfl_mezz_1280_1024

En noe skuffende sesong for Julio Jones og Falcons.

Atlanta er i fritt fall og innehar den lengste tapsrekken i NFL på hele seks kamper. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som har skjedd med Atlanta, men i flere av kampene sine har de ledet med grei margin før de har falt sammen og til slutt tapt.

Jaguars har vist at offense er høyeksplosivt og scorer mye poeng. Jacksonville er faktisk inne i kampen om divisjonstittelen enda – mye skal skje for at de klarer den, men det er ikke umulig.

Sluttspillscenario: Atlanta elimineres med tap her og seier fra både Seattle og Minnesota.

 

Chicago Bears +5.5 @ Minnesota Vikings

Når man snakker om Minnesota – Vikings kan sikre seg sluttspillplass denne uken! Laget er meget avhengig av å gi ballen til Adrian Peterson, men de har vist flere ganger i år at de kan konkurrere mot de fleste. Tror jeg de kommer seg til Super Bowl? Nei.

Bears er i praksis eliminerte, og det er behov for en god draft og noen gode signeringer for å få dette laget tilbake i konkurransedyktig form til neste sesong.

Sluttspillscenario: Minnesota sikrer sluttspillplass med seier her, Atlanta tap, og tap fra to av New York, Philadelphia og Washington.

 

Green Bay Packers @ Oakland Raiders +3.0

Imponerende seier av Oakland forrige uke, og det viser at prosjektet ute i bukta bærer frukter. Raiders kommer seg ikke til sluttspillet, men de må være fornøyde med årets sesong, og det er mye som tyder på at neste år kan bli enda bedre.

St Louis Rams v Oakland Raiders

Amari Cooper, del av ungdomsbevegelsen i Oakland.

Green Bay viser at man ikke kan avskrive de helt – Packers har blitt en slags ettertanke i årets NFC grunnet Carolina og Arizona sin dominans. Dette laget er imidlertid sterkt nok til å kunne overraske begge disse to på bortebane i sluttspillet. Nå gjelder det bare å holde Minnesota bak seg i divisjonen.

 

Cleveland Browns @ Seattle Seahawks -15.0

Stakkars Cleveland. Dette kan bli stygt.

 

Cincinnati Bengals @ San Francisco 49ers +5.5

Andy Dalton er ute på ubestemt tid med et brudd i tommelen. Det er dermed duket for AJ McCarron i Cincinnati. Antakeligvis kommer Bengals til å lene seg godt på løpespillet og bruke Hill/Bernard-kombinasjonen for alt den er verdt og rundt 35 ballberøringer. Men McCarron er ingen benkesliter – og han har en av ligaens beste receivere til å hjelpe seg når han er i angrep. Bengals bør klare å vinne mot et svakt 49ers, men det blir ikke med mer enn en field goal.

 

Miami Dolphins +1.5 @ San Diego Chargers

Enda en kamp som kun er interessant for fans av lagene. Etter at Philbin fikk sparken i Miami har ting gått noe bedre, men dette må likevel sees på som en skuffende sesong av Delfinene. San Diego har rett og slett hatt et forferdelig dårlig år, og ligger sist i divisjonen, tredje sist i AFC og tredje sist i NFL. Hvis vi skulle draftet i kveld, hadde San Diego plukket som nummer tre. Og det skal mye til for at de plukker senere enn nummer 5 neste vår.

 

Denver Broncos +7.0 @ Pittsburgh Steelers

0001

Kommer Peyton tilbake snart?

Potensielt sluttspill matchup? Denver kjemper fortsatt en innbitt kamp med Cincinnati om friuke i sluttspillet, mens Pittsburgh må vinne ut for å komme seg dit. Akkurat nå virker det som om momentet er på Steelers sin side, og det kan de trenge mot et av ligaens beste forsvar.

Samtidig matcher Steelers bra opp mot Broncos, da de har en trio av svært gode, meget raske receivere som gjør livet surt for det som finnes av secondaries i ligaen. Pittsburgh er storfavoritter på hjemmebane, og jeg tror de kan ta en sterk seier her. Likevel er 7 poeng litt for mye for min smak i dette oppgjøret.

Sluttspillscenario: Denver vinner divisjonen med seier og Kansas City-tap.

 

Arizona Cardinals -3.5 @ Philadelphia Eagles

Eagles har tatt to sterke seire på rad – først Patriots borte og sist helg Bills hjemme. De er fortsatt inne i kampen om NFC East. Dessverre for Philadelphia møter de et heltent Arizona som valser over motstanden på veg til sluttspillet.

Carson Palmer har hatt sin beste sesong så langt i Arizona, og hybridforsvaret til Bruce Arians har vist seg tilpasningsdyktig og bunnsolid mot både pasninger og løp. Dette laget kommer til å spille fotball langt ut i januar, og det overrasker meg ikke dersom de står på den ene sidelinjen når Super Bowl sparkes i gang 7. februar.

Sluttspillscenario: Arizona vinner divisjonen med seier – de sikrer seg friuke i sluttspillet med seier og Green Bay-tap.

 

New Orleans Saints @ Detroit Lions +3.0

Denne kampen så interessant ut før sesongen, med det man anså som to sluttspillkandidater. Nå er det et oppgjør mellom to lag som ligger sist i hver sin divisjon. Det er ikke umulig at vi får se trenerbytter i begge disse lagene etter endt sesong.

 

Forrige uke: 10-6

Sesong: 83-108-7

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x