NFL uke 17

Da er den dessverre her: siste kampdag i årets grunnsesong i NFL. De fleste sluttspillplassene er allerede bestemt, og Jørgen har presentert de forskjellige scenarioene her. Etter i morgen er det kun 11 kamper igjen av årets sesong, før vi må vente helt til september for å se ordentlig NFL igjen. Det sømmer seg derfor å lage årets siste power ranking.

1. Arizona Cardinals (13-2)

larry-fitzgerald-111

Larry Fitzgerald har funnet ungdomskilden og prøver å få Arizona tilbake til Super Bowl.

Vi har sagt det en stund, og etter den meget overlegne seieren mot Green Bay er det på tide å plassere Cardinals på toppen av rankingen vår. Carson Palmer seiler opp som en het MVP-kandidat og ingen har lyst til å møte Arizona i sluttspillet.

2. Carolina Panthers (14-1)

Dropper ut av førsteplass på grunn av tapet mot Falcons. Tar muligens noe av presset om en perfekt sesong vekk fra spillerne, men det er nå den virkelig utfordringen begynner.

3. Denver Broncos (11-4)

Kjemper seg tappert tilbake mot Bengals og sikrer sluttspillplass samtidig. Denver spiller ujevnt, og det virker som om de har gode og dårlige uker, men de er inne i sluttspillet på overtak på divisjonen.

4. Cincinnati Bengals (11-4)

Startet kampen mot Denver oppskriftsmessig med to kjappe touchdowns og stålkontroll i forsvar. Virker som om de tar foten av gasspedalen i andre omgang og det koster dyrt. Kan falle helt til nummer 3 i AFC.

5. Kansas City Chiefs (10-5)

Andy_Reid_Tried_To_Trade_For_Alex_Smith_49ers_Eagles

Sliteseier mot Cleveland, men sluttspillet er sikret og Chiefs er et av de heiteste lagene for øyeblikket.

6. New England Patriots (12-3)

Holder fortsatt førsteseed i AFC, men etter en svært laber oppvisning mot Jets kan det ikke være mange som er redde for å møte denne gjengen i januar. Nok en skade på offensiv linje hjelper heller ikke.

7. New York Jets (10-5)

Tok en viktig seier mot Patriots og kontrollerer sin egen skjebne. Vinner de mot Buffalo er de inne og Pittsburgh ute.

8. Seattle Seahawks (9-6)

Overraskende slappe mot Rams, som har gitt oss oppskriften på hvordan dominere mot Seattle. Det er dessverre få lag i ligaen som har en såpass sterk front-4 som St. Louis, men Seattle er ikke så vanskelige å slå likevel, later det til.

9. Green Bay Packers (10-5)

Fikk oppskriftsmessig juling mot Arizona, men slår de Vikings sikrer de seg hjemmekamp i første runde i sluttspillet. Ikke like sterke som i fjor, og jeg frykter at Green Bay kan få en meget kort tilværelse i sluttspillet.

10. Minnesota Vikings (10-5)

hi-res-41e44dfed04cbb8d1cd6df036ec1b4b1_crop_north

Har Vikingene mulighet til avansement i årets sluttspill?

Minnesota har imponert ved å komme seg til sluttspill i år, men av lagene i NFC så tror jeg de er det svakeste utenom Washington. Det kan bety en rask utgang for de lilla vikingene, men skulle de ha litt hell og møte motstanderen på en dårlig dag kan de klare å kjempe seg videre.

 

Trenerkarusellen

Som en ekstra bonus, inkluderer jeg en liste over hovedtrenere som jeg antar har sine siste kamper nå på søndag. Vi har snakket om jobbsikkerheten til Chip Kelly i ganske mange måneder, og det var ikke overraskende at han ble sparket – tidspunktet derimot, var av det underlige slaget. Han er ikke den første treneren som mister jobben i år, og han blir heller ikke den siste.

 

Mike Pettine, Cleveland

Pettine har ikke hatt stort å jobbe med, men har maktet å ta noen seire med et ganske dårlig Browns-lag. Manziel er kanskje svaret på quarterback, men den offensive linja og omtrent hele forsvaret er ikke godt nok til å konkurrere i en sterk AFC North.

Tom Coughlin, New York

Til tross for to Super Bowl-trofeer så går ryktene i Giants at Coughlin ikke har prestert godt nok de siste årene og er på vei ut. Giants har vært mye plaget av skader i år, men rosteren er full av talent, og vurderingen går vel på at trenerstaben ikke har klart å utnytte potensialet som ligger der.

Sean Payton, New Orleans

Brees og Payton har hatt suksess i New Orleans, men tanken er at noe nytt behøves. Det er mulig at det er en enighet om å skille lag her, men jeg blir overrasket dersom Payton er trener i Saints i 2016.

Chuck Pagano, Indianapolis

Chuck-Pagano11

Med all sannsynlighet kommer Colts seg ikke til sluttspillet, og det betyr nok kroken på døra for Pagano. Rosteren til Colts er topp-tung, og selv om de har spilt i AFC Championship så sent som et år siden, er det nok ikke tilstrekkelig til å redde jobben til Pagano.

Jim Caldwell, Detroit

Den Uttrykksløse Mannen har ikke vært i Detroit lenge, men etter en skuffende 2015-sesong er det misnøye i Lions-organisasjonen. Lions har kommet til det punktet hvor de må vurdere roster og trenerstab, ettersom hverken Matthew Stafford eller Calvin Johnson blir yngre. Sistnevnte er faktisk subjekt for rykter om at han skal forlate klubben selv etter sesongen.

Jason Garrett, Dallas

Noe usikkerhet rundt denne mannen og om han for fortsette. Mye av sesongen ble ødelagt av skaden til Tony Romo, men samtidig kan Jerry Jones tenke her at litt fresh input er det som behøves for å få laget tilbake til toppen av NFL.

Mike McCoy, San Diego

Jeg er ikke helt sikker på om McCoy forsvinner fra San Diego, men det hadde ikke vært overraskende om han har sin siste kamp for Chargers samtidig med Malcom Floyd i morgen.

 

Så til ukas kamper, som alle er divisjonsoppgjør:

 

New York Jets -2.5  @ Buffalo

New England @ Miami +10.0

New Orleans +5.5 @ Atlanta

Detroit @ Chicago PK

Philadelphia+3.5 @ New York Giants

Washington +4.0 @ Dallas

Tennessee @ Indianapolis -6.0

Baltimore +9.5 @ Cincinnati

Pittsburgh @ Cleveland +10.5

Jacksonville +6.5 @ Houston

Oakland +7.0 @ Kansas City

San Diego @ Denver -9.0

Tampa Bay +10.5 @ Carolina

Seattle @ Arizona -6.5

St. Louis -3.0 @ San Francisco

Minnesota @ Green Bay -3.0

 

Forrige uke: 7-9

Sesong: 97-125-8

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x