Klart for tidenes første NCAA FBS-sluttspill!

NCAA Playoffs 2014

Vi er klare for tidenes første sluttspill på høyeste college-fotball nivå! I kveld ble det klart hvem playoff-komitéen har vurdert til å være de fire sterkeste lagene, og som dermed tar de fire plassene i sluttspillet.

Sluttspillet består av semi-finaler og finale. Semi-finalene er Sugar Bowl-kampen og Rose Bowl-kampen 1.januar, mens finalen går 12.januar på AT&T Stadium i Arlington, Texas.

De fire lagene som er klare for sluttspillet etter årets sesong, er:

  1. Alabama (12-1)
  2. Oregon (12-1)
  3. Florida State (13-0)
  4. Ohio State (12-1)

Sistnevntes plassering er kontroversiell. Dette er ikke noen overraskelse; selv om det nå er et sluttspill i NCAA FBS, så er det i bunn og grunn fortsatt en ranking som bestemmer rekkefølgen. Forskjellen nå kontra tidligere, er for det første at rangeringen gjøres av en mindre gruppe mennesker som møtes og diskuterer i detalj gjennom lagene, og for det andre at det er en rangering inn til et sluttspill – ikke hele veien til en mesterskapstittel.

At det er en mindre gruppe som bestemmer rangeringen er det både fordeler og ulemper med. Fordelen er den grundige diskusjonen vi kan gå ut fra at foregår i komitéen. Ulempen er at synspunkter fra noen få mennesker kan veie mye tyngre og slå urettferdig ut i langt større grad enn i eksempelvis AP Top 25 eller Coaches Poll.

Kontroversen i år er Ohio State opp mot to andre lag: Baylor (11-1) og TCU (11-1). Begge de to sistnevnte har hatt solide sesonger, og kan påstås å høre hjemme blant topp 4 istedenfor Ohio State. Om vi snur på flisa er det imidlertid også slik at argumentene hadde vært der for Ohio State om det var et av de andre som fikk #4-rangeringen og dermed semi-finale plass.

Det er verdt å merke seg at AP Top 25-rankingen har Baylor på #4, foran Ohio State og deretter TCU.

For mer om emnet anbefaler vi en kikk på:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x