Free agency – money talks

Selv om mange av overgangene i NFL denne uken ble annonsert før onsdag, åpnet faktisk ikke overgangsvinduet før 16.00 østkyst-tid den 9. mars. Når vinduet først åpnet derimot, da eksploderte det i kontrakter og penger ble øst ut som om det var vann i en synkende båt. Nå har vi fått galskapen litt mer på avstand og skal se litt nærmere på noen av signeringene.

New York Giants

Vi begynner med et lag som tydeligvis har seddelpresse i kjelleren, for tallene er rett og slett latterlig høye. Olivier Vernon, Janoris Jenkins, Damon Harrison og Jason Pierre-Paul har alle signert kontrakter med Giants denne uken. Totalsum for de fire kontraktene: 204 millioner dollar. Og Pierre-Paul sin kontrakt er «bare» verdt 10,5 millioner, så Giants har i praksis bundet opp 190+ millioner dollar til tre forsvarspillere.

Størst av disse kontraktene er den gitt til Vernon. Totalverdien er 85 millioner over 5 år, men hele 52,5 millioner av disse er garantert. Dette er en ny retning for Giants da de ikke har for vane å gi ut store garantier til free agents (en free agent er en spiller uten obligasjoner til andre lag – en kontraktsløs spiller. Han står fritt til å forhandle med hvilket som helst av de 32 lagene i NFL). I tillegg er kontrakten meget stor for en spiller som har produsert 29 sacks på fire sesonger, og kun en sesong med mer enn 8 (2013). Vernon har vært en god bidragsyter for Miami, uten tvil, men han er ikke nødvendigvis like god som en J.J. Watt. Så selv om han er et bra tilskudd til New York sitt forsvar kan man stille spørsmål ved om han faktisk er verdt så mye penger.

Olivier_Vernon

Denne mannen flytter nordover til New York i 2016.

Samtidig åpnet Giants pengesekken for Janoris Jenkins, som Rams vurderte som en #2 cornerback i fjor. Det er ikke til å stikke under en stol at New York hadde store behov i sitt secondary, men enten så overbetalte de for en spiller som er litt over gjennomsnittet eller så er markedet for cornere så tynt at selv de marginale toppspillerne får store kontrakter. Jeg skal ikke ta den avgjørelsen, men 29 millioner dollar i garanterte penger er mye for en spiller som ikke har utmerket seg konsekvent. Per Gregg Rosenthal er nå Jenkins den nest best betalte corneren i NFL, foran Patrick Peterson og Richard Sherman.

 

Houston Texans

Selv om Giants kanskje brukte mest penger på kortest mulig tid, var det et annet lag som skapte de største overskriftene. Texans har, som de fleste vet, slitt med noe ujevnt spill på quarterback de siste årene. De valgte derfor å punge ut for en mann med ganske lik statistikk som fjorårets starter, Brian Hoyer. Men pengene gikk ikke til Hoyer – de gikk til Brock Osweiler. Osweiler vant som kjent Super Bowl med Denver for litt over en måned siden, men han spilte ikke i den kampen, da han hadde blitt benket for Peyton Manning tidligere.

Som free agent hadde Osweiler lov til å prøve lykken andre steder, og Houston har etter rapportene lagt 72 millioner dollar på bordet, hvorav 37 millioner er i garantier. Ikke dårlig for en Brian Hoyer-kopi. Osweiler var heller aldri i faresonen for å bli tagget, da Von Miller også er free agent i år. Miller kunne forlangt astronomiske summer dersom han hadde kommet seg til det åpne markedet, men han forblir nok i Denver under franchise taggen dersom sidene ikke blir enige om en langtidskontrakt.

I tillegg til Osweiler har Houston hentet inn Lamar Miller, tidligere Miami Dolphins runningback. Personlig har jeg ikke opplevd Miller som helt den store løperen, men ett kjapt blikk på statistikken avslører bra gjennomsnitt per løp, noe som er en helt avgjørende statistikk for runningbacks. Samtidig fyller Houston to store hull i angrepet sitt, og de kan bruke de tidlige rundene i draften for å finne hjelp til den offensive linja, linebackerne og en WR som kan komplementere DeAndre Hopkins dersom fjorårets rookie Jaelen Strong ikke slår gjennom i år 2.

 

Oakland Raiders

Hvis du har lest noe fra undertegnede før vet du at Raiders er en et lag jeg har sansen for, selv om hjertet ligger i New England. Oakland har draftet smart de siste årene, og de har sluttet å overbetale for unødvendige free agents. Derfor gleder det meg enda mer å se at de har vært smarte med pengesekken så langt. De har forsterket den offensive linja ved å hente Kelechi Osemele, og de har lagt til to meget verdifulle brikker i forsvar ved å signere Sean Smith (CB) og Bruce Irvin (LB) uten å overbetale for noen av dem.

Vi sa det i hele 2015-sesongen; det er noe på gang i Oakland. Og disse tre signeringene beviser at Reggie McKenzie tenker smart og langsiktig.

 

Denver Broncos

Vi hopper  videre til AFC West-nabo Denver, som nevnt tidligere har mistet sin meget kapable backup quarterback fra 2015. I tillegg har Malik Jackson fått betalt etter en meget sterk sesong, og Danny Trevathan spiller linebacker i Chicago i 2016. Og Peyton Manning har selvsagt lagt opp.

Men det som skaper overskrifter i Denver er gårsdagens trade med Philadelphia, der Mark Sanchez blir sendt til Colorado for et draftvalg i syvende runde. ‘The Sanchize’ får dermed en sjanse til å spille for regjerende Super Bowl-vinner. Så spørs det om Broncos velger å gå etter enda en quarterback eller om de har en plan for Sanchez.

Eagles at Redskins 12/20/14
Denne mannen spiller i oransje neste sesong.
Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x