New England Patriots vs Atlanta Falcons: Posisjon for Posisjon

Lurer du på hvordan de to gjenværende lagene i årets sluttspill stiller seg mot hverandre på hver enkelt lagdel? Jesper Hagen tar deg gjennom lagene posisjon for posisjon!

Som i 2015 og i 2016 gir vi dere også i år en gjennomgang av lagene i Superbowl, posisjon for posisjon, med karakter for hver lagdel, og sammenlagtkarakter til slutt.

Spoiler: Her blir det jevnt!

Quarterbacks

Tom Brady har rukket å bli 39 år gammel og er venn med Donald Trump, men har hatt en av sine statistisk beste sesonger noensinne. Han var utestengt på grunn av «Deflategate» sesongens 4 første kamper, uten at det skal brukes mot han. I år er har han tatt ekstremt godt vare på ballen, og har kun kastet 2 interceptionts mot 28 touchdowns, og tok dermed rekord til Nick Foles, ja, Nick Foles. Matt Ryan på sin side har også hatt sin beste sesong noensinne. 38 touchdowns, kun 7 interceptions, og touchdownpasninger til 13 forskjellige spillere er fasiten. Ryan har tidligere vært kjent som en ikke får det til når det gjelder, men det narrativet kan vi for alvor legge dødt etter i år. Jevnt, men Brady er litt foran på meritter.

Brady 10/10- Ryan 9/10

Running Backs

Også her er det jevnt. Patriots har en bra 1-2 punch med kraft hos LeGarrette Blount og Dion Lewis/James White som er ekstremt bevegelige og tar imot ballen bra. Falcons er også meget gode langs bakken med Devonta Freeman og Tevin Coleman som begge løper ekstremt hardt, har eksplosiv hurtighet og tar imot ballen bra. Lite overtak Falcons her, om enn fordi Blount så smått drar på årene og Lewis er nylig tilbake fra en alvorlig skade.

Blount/White/Lewis 8/10- Freeman/Coleman 9,5/10.

Wide Receivers

Bortsett fra superstjernen Julio Jones er det få som utmerker seg hos Falcons, men Mohamed Sanu har levert bra etter overgangen fra Bengals, og de har fått mye ut av obskure navn som Taylor Gabriel og Justin Hardy. Hos Patriots er Julian Edelman Bradys favorittmål, men de har ikke den store stjernen på utsiden av banen som andre lag har. På den annen side så passer spillerne de har angrepet og Brady ekstremt bra. Danny Amendola, nye Chris Hogan og rookie Malcolm Mitchell har alle bidratt til at dette er blant de bedre angrepene, om enn mindre eksplosivt enn hos Falcons. Et lite overtak Falcons her.

Patriots 7,5/10- Falcons 8/10.

Tight Ends

Hadde Rob Gronkowski vært skadefri hadde ikke dette vært en diskusjon i det hele tatt, men med han ute er det jevnere. Martellus Bennett ble hentet spesifikt for å komplementere og avlaste Gronkowski, og har gjort dette bra, men har også vært hemmet av skader. Falcons har enda ikke klart å erstatte Tony Gonzales, naturlig nok, men det kan se ut som rookie Austin Hooper kan bli noe. Han og middelhavsfarer Levine Toilolo deler på oppgavene. Likt på grunn av skaden til Bennet.

Bennet 7/10- Hooper/Toilolo 7/10.

Offensive Line

Dette er to meget gode grupper. Patriots er som vanlig rangert blant de aller ypperste,men i år har også Falcons blandet seg inn der for alvor. Faktisk er de rangert som nr 6 av Pro Football Focus (må taes med en liten klype salt, se egen artikkel om rankingsidene her) mens Patriots er nummer 10.  C Alex Mack har vært fantastisk etter turen sørover fra Cleveland, mens for Patriots har Nate Solder igjen vært fantastisk. Lite overtak Falcons her.

Patriots 8/10- Falcons 9/10.

Alex Mack må være på topp skal de klare å løpe på Patriots søndag kveld.

Defensive Line

Her er det viktig å presisere at denne posisjonen har forskjellige roller i Falcons sitt 4-3 (Vår egen Bård Strøm har skrevet på norsk om dette forsvaret her) system enn i Patriots 3-4 (og om 3-4 her) Begge lagene befinner seg midt på treet med 34 sacks i regular season. Vic Beasley hos Falcons leder ligaen i sacks med 15,5 mens resten av linjen også er kapable, men svakere mot løp langs bakken. Hos Patriots er Jabaal Sheard, Malcolm Brown og Trey Flowers meget gode langs bakken, men mindre gode til å rushe QB. Lite overtak Patriots.

Falcons 7/10 – Patriots 7,5/10.

Linebackers

Patriots har to toppspillere i Dont’a Hightower og poteten Rob Ninkovich, i tillegg til mye «vrakgods» de i kjent stil har fått til å se meget bra ut. Dette gjelder Shea Maclellin (Bears) og Kyle Van Noy (Lions) som har sett ut som posisjonen de ble valgt på tilsier. Falcons er unge i denne lagdelen, men rookiene Deion Jones og De’Vondre Campbell har spilt meget bra og tilfører ekstremt mye fart. Ellers har Philip Wheeler og Paul Worrilow vært solide nok. Overtak Patriots her.

Falcons 7,5/10- Patriots 8,5/10.

Keanu Neal skal forsøke å holde fortet helt bakerst i forsvaret.

Safeties

Rookie Keanu Neal har vært en åpenbaring for Falcons, og sammen med Ricardo Allen danner han et bra par, som har hevet lagdelen voldsomt fra ifjor. For Patriots del er dette deres klart sterkeste del av forsvaret. Devin McCourty og Patrick Chung er meget gode spillere som har sin spesialitet henholdsvis i coverage og langs bakken mot løp. Soleklart til Patriots her.

Falcons 7,5/10- Patriots 9/10.

Cornerback

Som hos safeties er også cornerbackposisjonen forbedret i år fra ifjor hos Falcons. Desmond Trufant er en av ligaens beste i sin posisjon, men ble skadet. Imidlertid er Robert Alford motsatt en habil spiller, mens Jalen Collins klarer seg. Dette er imidlertid det nærmeste vi kommer en svakhet hos Falcons. Hos Patriots er situasjonen motsatt, dette er også en meget sterk lagdel. MVP for 2 år siden Malcolm Butler er meget god, det samme er Logan Ryan. Eric Rowe kom fra Eagles for å gi laget dybde og potensiale.

Patriots 9,5/10- Falcons 7,5/10.

Kicker

Begge lag bør føle seg sikre på field goals i denne kampen, men Stephen Gostkowski hos Patriots har ikke vært sikkerheten selv som han har vært tidligere. Imidlertid har han truffet på 27 av 32 forsøk hvilket er meget bra. Hos Falcons har Bryant truffet på 34 av 37 og får dermed et ørlite overtak.

Patriots 9/10- Falcons 9,5/10.

Punter

Også ganske likt her. Begge har bra puntere, og Matt Bosher hos Falcons og Ryan Allen hos Patriots er henholdsvis nr 7 og 8 i net punting average.

Falcons 8/10- Patriots 8/10.

Sammenlagt:

New England Patriots 92/110

Atlanta Falcons 89,5/110

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x